image desctription

„Kova“ dėl DAINAVOS vardo

DFK „Dainava“ klubo valdyba šiuo pranešimu nori pasakyti, kad 2016 m. balandžio 5 d. dienraštyje „Alytaus naujienos“ pasirodęs Almos Mosteikaitės tekstas „Spekuliacija „Dainavos“ futbolo klubu“ yra ne kas kita, o, manoma, dar vienas visiems puikiai žinomo FK „Dainavos“ kreditoriaus būdas pakenkti atkuriamai futbolo tradicijai.

Nuo pat pasiruošimo sezonui pradžios šis kreditorius bando pakenkti klubui – tiek faktų neatitinkančiais ir Alytaus futbolo bendruomenę žeminančiais raštais Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentui Edvinui Eimontui, tiek Alytaus miesto savivaldybės merui Vytautui Grigaravičiui. Vienas iš paskutinių šio kreditoriaus „pokštų“ privertė klubo administraciją naudoti internetinio puslapio adresus su .com ir .info pabaigomis, nes piktavališkai šis kreditorius įsigijo dfkdainava.lt ir dfk.lt domenų vardus.

Taip „kovojama“ dėl DAINAVOS vardo.
Taip „kovojama“ dėl DAINAVOS vardo.

Alytaus DFK „Dainava“ yra futbolo klubas, kuris buvo įkurtas ištikimiausių „Dainavos“ gerbėjų, „Dzūkų tankų“, iniciatyva. „Daugiau išeiti tau neleisime“ – tokie žodžiai skamba vienoje ultrų bendruomenės „Dzūkų tankai“ dainoje, todėl kai Alytaus FK „Dainavai“ buvo iškeltas bankrotas, buvo sugalvota tęsti legendinio klubo tradicijas ir nepalikti Alytaus be reprezentacinės miesto komandos.

Lygiai tokia pati praktika buvo taikoma Vilniaus FK „Žalgirio“ ir FBK „Kauno“ atvejais – šiuos klubus atkūrė būtent aktyviausių gerbėjų bendruomenės, atitinkamai „Pietų-4“ ir  „Kaunas ultras“. Sekdami šiais pavyzdžiais „Dzūkų tankai“ mano, kad toks klubų atkūrimo modelis yra tvirtas žingsnis į priekį Lietuvos futbolo industrijoje siekiant apsivalyti nuo praeities šešėlių ir dirbti vietinių futbolo bendruomenių labui.

DFK „Dainava“ ragina nekreipti dėmesio į vieno iš bankrutavusios FK „Dainavą“ valdžiusios įmonės kreditorių inicijuotus tekstus, kuriais šiuo metu stengiamasi pakenkti klubui dėl asmeninių principų. DFK „Dainava“ klubo valdyba nori pranešti, kad klubo tikslas – skaidriai ir švariai dirbti Alytaus ir visos Dzūkijos futbolo bendruomenės labui, todėl mes „Dainavos“ vardu nespekuliuojame. Klubas DFK „Dainava“ buvo įkurtas ne tam, kad visos buvusios FK „Dainavos“ skolos būtų pamirštos, o tam, kad Alytuje IR VĖL nenumirtų legendinio futbolo klubo tradicija.

DFK „Dainava“ valdyba šiuo metu stengiasi teisėtais būdais atgauti FK „Dainavos“ vardą ir logotipą – šie dalykai nėra „valdiški“ ir negali būti, jie turi priklausyti Alytaus futbolo bendruomenei ir ištikimiausiems klubo sirgaliams.