image desctription

Sugrįžimas paženklintas nesėkme (FOTO, VIDEO)

Alytaus DFK „Dainavos“ futbolininkai grįžo į Alytų, tačiau pirmosios Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygos rungtynės namuose baigėsi nesėkmingai – 0:1 nusileista svečiams iš Vilniaus – „Vyčio” futbolininkams.

Centrine trečiojo turo dvikova vadintos rungtynės turėjo pateisinti kiekvieno – ir stadione, ir futbolo.tv transliaciją stebinčio – žiūrovo lūkesčius. Alytaus Dainavos pagrindinės mokyklos dirbtinės dangos stadione susirinko apie pusę tūkstančio žiūrovų – dauguma tiesiog stovėjo.

Stadione susirinkę „Dainavos“ gerbėjai nuo pat pirmų rungtynių minučių turėjo matyti, ką ir kaip sugeba jų palaikomos komandos žaidėjai. Vieną po kitos dainaviečiai kūrė progas, tačiau fortūna šiandien nuo DFK „Dainavos“ žaidėjų buvo nusisukusi.

Beveik visus dainaviečių bandymus įmušti gesindavo „Vyčio“ vartų sargas Tomas Dudėnas, sugavęs arba atmušęs visus alytiškių smūgius. Dainaviečiai rungtynėse kėlė daugiau nei dešimt kampinių, žaidimas vyko beveik vien tik „Vyčio“ aikštės pusėje, tačiau pirmasis ir vienintelis rungtynių įvartis krito į Mariaus Šalkausko vartus. Lemiamą įvartį 75-ąją minutę po sėkmingos kontratakos pelnė Tomas Misiūnas – „Vyčio“ žaidėjas, kuris pasiruošimą šiam sezonui pradėjo būtent Alytuje.

Iškart po praleisto įvarčio dainaviečiai apgulė svečių vartus, tačiau išlyginti rezultato taip ir nepavyko, o vien dėl „Dainavos“ legionieriaus Oleksij Šuliak pastangų visas stadionas atsiduso, kad neteko pamatyti ir dar vieno įvarčio, krentančio į mylimos „Dainavos“ vartus.

Išlyginti rezultato nepadėjo ir paskutinėmis minutėmis į „Vyčio“ aikštės pusę išbėgusio dainaviečio Mariaus Šalkausko bandymas. Po pakelto kampinio jo siųstas kamuolys skriejo už vartų. Šis vartininko bandymas buvo palydėtas gausiais žiūrovų plojimais.

Po pralaimėtų rungtynių DFK „Dainava“ apsistojo 7-oje LFF I lygos turnyrinės lentelės vietoje ir kitą savaitę dėl pergalės kovos su „Trakų“ antrąją komanda. Rungtynės vyks Alytuje, Dainavos pagrindinės mokyklos dirbtinės dangos stadione. Jų pradžia – 13:00 val.

RUNGTYNIŲ NUOTRAUKOS>>>

RUNGTYNIŲ SANTRAUKA>>>