image desctription

Linas Savastas: tikiuosi, kad legendinė „Dainava“ ir vėl atsidurs A lygoje

Linas Savastas – vienas labiausiai patyrusių DFK „Dainavos“ žaidėjų – ne veltui saugas buvo išrinktas ir komandos kapitonu. Sukauptą patirtį Linas perteikia ne tik komandos draugams aikštėje, tačiau ir ateinančiai klubo pamainai – patiems mažiausiems – dar tik pirmuosius žingsnius futbole žengiantiems vaikams.

Linai, pagaliau sugrįžai į Alytų, koks jausmas grįžti ten, kur viską pradėjai?

Jausmas tikrai geras, smagu, kad atsirado žmonių, kuriems rūpi futbolas Alytuje. Tokiam miestui kaip Alytus, su giliomis futbolo tradicijomis ir vienu geriausių futbolo stadionų Lietuvoje, būtina turėti futbolo komandą aukščiausioje šalies futbolo lygoje. Labai tikiuosi, kad greitu metu legendinė „Dainava“ vėl ten ir atsidurs. Sugrįžti visada norėjosi, čia užaugau, čia treneriai mane išmokė žaisti futbolą, todėl dabar labai džiaugiuosi, kad futbolas Alytuje po truputį atgimsta.

„Dainavoje“ komandos draugai tave išrinko kapitonu, kaip buvo užsitarnautas toks komandos draugų pasitikėjimas?

Manau, kad komanda mane išrinko todėl, kad esu vienas labiausiai patyrusių komandos žaidėjų. Kaip sakoma, matęs „ir šilto, ir šalto“ futbole. Galbūt, savo karjeroje daugiau „šalto“.

Daug metų praleidai kituose klubuose, kaip ta patirtis padeda susitvarkyti su kapitono vaidmeniu Alytuje?

Rungtyniavau nemažai ir kitose komandose, stebėjau ir mokiausi iš vyresnių žaidėjų, kaip turi elgtis kapitonas, kokia jo rolė komandoje, tad ši patirtis padeda susitvarkyti su kapitono vaidmeniu. „Dainavoje“ esame 4 kapitonai, visi pasikalbame, pasitariame, todėl yra šiek tiek lengviau.

Atmosfera komandoje, kaip ją apibūdintum?

Atmosfera komandoje tikrai gera. Dažnai po rungtynių visi susirenkame vienoje vietoje, bendraujame. Pas mus liūdna niekada nebūna. Kada reikia pajuokaujame, atsipalaiduojame ir vėl rimtai dirbame siekdami savo užsibrėžtų tikslų.

Kapitono pareigos: lyderis ne tik aikštėje, bet ir rūbinėje – kaip įsivaizduoji šias pareigas?

Mano manymu kapitono pareigos yra labai atsakingos. Aš jas įsivaizduoju taip: kapitonas turi padėti jaunesniems žaidėjams, kada reikia jiems futbolo aikštėje patarti, paraginti, padrąsinti, gal kartais ir griežtesnį žodį kažkam pasakyti. Be to, kapitonas turi padėti treneriui rūpintis komandine dvasia, suvienyti komandą, perduoti treneriui ar komandos valdžiai, jeigu kažkas komandai netinka, kažko trūksta. Nemanau, kad kapitono raištis suteikia kažkokių lyderio savybių rungtynių metu. Aikštėje turi įrodyti, kad esi lyderis savo geru žaidimu.

Žaidimas kol kas banguoja, kaip manai, ko trūksta „Dainavai“?

Kol kas žaidžiame banguotai, truputį trūkdavo ir sėkmės, kai pralaimėjome kelias rungtynes paskutinėmis minutėmis. Mūsų komanda yra naujai suburta, todėl trūksta susižaidimo, žaidėjų tarpusavio supratimo. Tai ir yra pagrindinė priežastis banguoto žaidimo.

Pradėjai treniruoti ir jaunuosius alytiškius, kaip sekasi įsijausti ir į trenerio vaidmenį?

Taip, treniruoju 2009 metais gimusius vaikus. Sekasi visai neblogai. Nemaniau, kad taip anksti tapsiu futbolo treneriu. Gavau pasiūlymą ir nusprendžiau pabandyti. Darbas patinka, spėju ir vaikus treniruoti, ir pats į treniruotes nueiti.

Alytuje rungtynių lankomumas prilygsta A lygai, ko palinkėtum sirgaliams, kad stadionas būtų užpildytas dar labiau?

Alytiškiai myli futbolą, smagu, kai ateina nemažai žmonių palaikyti „Dainavos“. Be to, labai smagu, kad komanda turi savo fanus, kurie yra vieni geriausių šalyje. Sirgaliams norėčiau palinkėti truputį kantrybės. Stengsimės, kad komandos rezultatai tik gerėtų ir, manau, kad tribūnose žiūrovų tik daugės.

Alytaus DFK „Dainava“ šiuo metu Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygoje užima 8 vietą, savaitgalį dainaviečiai Kelmėje susitiks su vietos „Kražante“, o jau po dviejų savaičių Alytaus Centriniame stadione kibs į atlapus kol kas nesuklupusiam čempionato lyderiui Kazlų Rūdos „Šilui“, kurį namuose jau įveikėme pasiruošimo čempionatui cikle. Bus labai karšta! Būk su „Dainava“ ir PALAIKYK SAVO MIESTO KOMANDĄ!