image desctription

15-asis turas: ar pavyks dainaviečiams grįžti į pergalių kelią?

Pirmos lygos komandų karavanas ruošiasi peržengti turnyro ekvatorių. Nors pirmąjį ratą ekipos baigia įvairių nuotaikų ir su skirtingu taškų bagažu, jau išryškėja žmonės, dažniausiai atsiduriantys komandų atakų smaigalyje ir dažniausiai nuliūdinantys varžovų vartininkus.

Penktadienis, 07.01, 18:00, Palangos stadionas

„Palanga“ – Vilniaus „Žalgiris B“

Į kurortinę Palangą Vilniaus jaunimas atvažiuoja ne poilsiui. Antroje rato pusėje sustygavę žaidimą (tiesa, kluptelėjimų irgi būta) žalgiriečiai atsidūrė visai netoli prizinės zonos. Aukščiau- nedaug ekipų, bet būtent viena jų – gana stabilų kursą išlaikanti „Palanga“ egzaminuos penktadienį Andriaus Skerlos auklėtinius. Tiesa, palangiškiai praeitame ture turėjo problemų Telšiuose – kovingos ir rezultatyvios lygiosios neleido Valdo Trakio ekipai atsiplėšti nuo kitų pretendentų į medalius. Papildomos intrigos į šią dvikovą gal įnešti ir tai, kad aikštėje galima bus išvysti nemažai snaiperių – rezultatyviausių pirmenybių žaidėjų sąrašo viršuje – palangiškiai Gvidas Juška, M.Lukaševičius, žalgirietis J.Momkus.

Penktadienis, 07.01, 19:00, Vilnius, LFF stadionas

„Vilniaus Vytis“ – „Trakai B“

Po nesėkmingo birželio, “Vilniaus Vytis” antrą vietą jau priverstas dalintis su keliais klubais. Kova aštrėja ir kiekvieno kluptelėjimo kaina kyla. 14-ojo turo rungtynėse Kretingoje vilniečiai pagaliau kiek reabilitavosi prieš savo gerbėjus ir , įmušę 7 įvarčius, turėtų pajusti pasitikėjimą savo jėgomis atakoje. „Trakai B“ bus kur kas rimtesnis varžovas nei turnyro autsaideris, pastaruoju metu trakiškiai rimtai priešinasi aukščiau esantiems priešininkams ir reguliariai pildo savo taškų kraitį. Kretingoje „atsibudo” ilgai tylėję vilniečių snaiperiai – Nikolajus Misiukas ir Artūras Skuratovičius, pažiūrėsime, ar ilgam. „Trakai B” apskritai nepasižymi dideliu rezultatyvumu, varžovų vartams dažnai grėsmę kelia saugų linijos žaidėjai – kad ir Titas Vitukynas, įmušęs ir atidėtose rungtynėse prieš „Lokomotyvą”.

Penktadienis, 07.01, 20:00, Gargždų stadionas

Gargždų „Banga“ – Kazlų Rūdos „Šilas“

Mačas, keliantis didelį susidomėjimą tiek abiejų klubų sirgaliams, tiek visiems specialistams, besidomintiems šiomis pirmenybėmis. Sunkiai įsilingavusi „Banga“ pradeda rodyti nagučius, įgyja vis didesnį pasitikėjimą savo jėgomis ir laukia dvikovos su lyderiais su neslepiamomis ambicijomis. „Šilas“ gi rungtynėmis Gargžduose baigia savo susitikimų išvykose odisėją – antrasis ratas Kazlų Rūdos komandai bus išskirtinai „naminis“. Nors sąvoka „svečių aikštė“ jau antrą sezoną „Šilui“ yra sąlyginė. Iš išvykų saviems sirgaliams dažniausiai vežamos pergalės. Lyderių atakų stiprumas neveltui dažnai prilyginamas uraganams – galingiau atakuojančios komandos lygoje nėra, o statistika irgi nemeluoja – R.Beniušis (9 įv.), E. Grigaitis (7 įv.), R.Mačežinskas (7įv.), A.Raginis (5 įv.), A.Brokas (5 įv.) – tokio sąrašo likusių komandų treneriams lieka tik pavydėti, o jį dar galima tęsti ir tęsti… Gargždų „Banga” irgi pasižymi nemaža grupe „smogiamųjų” žaidėjų – A.Bačianskis (7 įv.), K.Urbaitis (6 įv.), G.Žukauskas (6 įv.) ir , be abejo A.Staponka (5 įv.) sudaro nemenką grėsmę net ir lyderių gynybai.

Šeštadienis, 07.02, 12:00, Kėdainių stadionas

Kėdainių „Nevėžis“ – Kauno „Hegelmann Litauen”

Šeštadienio kovos prasidės Kėdainiuose. Abi komandos po praeito turo susitikimų turėtų būti puikios nuotaikos – kėdainiečiai pasiekė sezono rezultatyvumo rekordą, atseikėję Šilutėje šeimininkams net 8 įvarčius, kauniečiai atkaklioje kovoje įveikė svečius iš Alytaus, patvirtindami, jog jų vieta turnyrinėje lentelėje gali ir turėtų būti aukštesnė. Įvykiams Kėdainių dirbtinės dangos aikštėje nemažai įtakos gali turėti ir oro sąlygos – rungtynių pradžia numatyta vidurdienį. „Nevėžio“ lyderiai – Evaldas Kugys ir Aretas Gėgžna Šilutėje pelnė daugiau kaip pusę komandos įvarčių – net penkis. Rezultatyviausio pirmenybių žaidėjo titulo siekiantis Gėgžna, atrodo nė neketina sustoti – 16 įvarčių. Savo ruožtu, „Hegelmann Litauen” gretose tikras perdavimų didmeistrio savybes pademonstravo Audrius Kšanavičius. Ar pasinaudos jais Donatas Stulga (5 įv.) ar Ernestas Mickevičius (4 įv.) – klausimas jiems patiems ir kėdainiečių gynybai.

Šeštadienis, 07.02, 13:00, Šilutės stadionas

„Šilutė“ – Kelmės „Kražantė“

Priešingai nei prieš tai buvusiai porai, rungtynių Šilutėje dalyviams reiktų reabilitacinių priemonių. Abi komandos 14-ame ture patyrė pralaimėjimus stambiu skirtumu. Jeigu kelmiškių sunkumus Vilniuje buvo galima prognozuoti, tai pamario futbolininkai buvo tiesiog sumindyti savų žiūrovų akivaizdoje. Tai ne pirma panaši nesėkmė pirmenybėse, anksčiau sukrėtimas būdavo naudingas ir „Šilutė“ atsitokėdavo. Pažiūrėsime, ar istorija pasikartos. „Kražantė“ irgi sieks pergalės, tad galima laukti įdomios, gal net rezultatyvios kovos. Tiesa, ekipų gretose supersnaiperių nėra – kelmiškių gretose kiek išsiskiria D.Medžiaušis (5 įv.) ir A.Meškinis(4 įv.), tuo tarpu rezultatyviausio „Šilutės” žaidėjo, Donato Surblio sąskaitoje – 3 taikūs smūgiai.

Šeštadienis, 07.02, 14:00, Kaunas, NFA stadionas

„Kaunas“ – Telšių „Džiugas“

„Kaunas“ taškus renka sunkiai, tarsi žemuoges viduržiemyje. Kol kas dividendų neatneša ir nauji veidai, pasirodę laikinosios sostinės ekipoje, nors žaidimo jie nesusilpnino. Paprasčiausiai, dauguma kitų lygos ekipų yra geriau sukomplektuotos ir stipresnės. Tiesa, tai nereiškia, jog negalima joms kibti į atlapus. Kad ir Telšių „Džiugui“, beveik visų pirmenybių metu esančiam viršutinėje turnyrinės lentelės pusėje, bet iki prizininkų „neužsikabinančiam”. Žemaičių gretose pasikeitimų irgi yra. Vienas jų – pačiam svarbiausiame, vyr. trenerio poste. Pažiūrėsime, ar tai atneš didesnę sėkmę telšiškiams – pirmas blynas, kaip sakoma, neprisvilo – lygiosios su vienu pirmenybių lyderių. Gal Kaune pamatysime ir pirmąją naujojo trenerio pergalę ? Kol kas žemaičių atakų lyderiais laikytini R.Petrikas (5 įv.) ir V.Viktoravičius (4 įv.), bet jiems pasiruošęs patalkinti ir solidus užnugaris. „Kauno” gretose rezultatyviausias – E.Stonkus, bet savuosius 4 įvarčius jis įmušė sezono pradžioje.

Šeštadienis, 07.02, 18:00, Kretingos stadionas

Kretingos „Minija“ – Radviliškio „Lokomotyvas“

Kretingos „Minija“ šeštadienį turbūt turės vieną iš nedaugelio galimybių „kabintis“ už išlikimo galimybių. Rungtynės namuose prieš vieną artimiausiai esančių komandų – palankesnės progos galima ir nebesulaukti. Tiesa sakant, optimizmo paskutinės kretingiškių rungtynės sirgaliams įkvėpė nedaug – stambių pralaimėjimų neišvengiama niekaip. Radviliškio ekipai irgi ne pyragai – vieta turnyrinės lentelės pabaigoje ir 7 surinkti taškai byloja apie problemas. „Išgyvenimo rungtynės” – turbūt šis pavadinimas tiktų šeštadienio dvikovai Kretingoje. Šeimininkų gretose pavojingiausias šį sezoną Andrius Paulauskas (4 įv.), svečių gretose tokį patį rezultatą pasiekė Marius Ligeika ir Edvinas Mučinis.

Šeštadienis, 07.02, 19:00, Alytaus stadionas

Alytaus DFK „Dainava“ – „Panevėžys“

Turas finišuoja Dzūkijos sostinėje, kur šeimininkai bandys nutraukti nesėkmių grandinę ir grįžti pergalių kelin. Vienok, Virginijaus Liubšio vadovaujami panevėžiečiai šiuo metu įgiję neblogą sportinę formą ir sustoti neketina. „Panevėžys“ pajautė „kraujo kvapą” ir po kelių pergalių viena koja užlipo ant antrojo pirmenybių laiptelio. Kadangi pretendentų į šiltą vietą nestinga, kiekvienos rungtynės tampa itin svarbios. Nugalėti Alytuje sunku, bet įmanoma – tai šį sezoną įrodė ne viena komanda. Tuo labiau dabar, kai alytiškiai susiduria su įvairiomis – tiek žaidybinėmis, tiek kitokiomis problemomis. „Dainavai” tai – rungtynės, kurios gali lemti, ar alytiškiai lieka kovoje dėl aukštų vietų, ar užsiima kitų, žemiškesnių problemų sprendimu. Panevėžio ekipos atakų lyderis aiškus – Mantas Savėnas su 8 įvarčiais. Tuo tarpu rezultatyviausių „Dainavos” žaidėjų – O.Shuliako ir D.Cibulskio pastaruosiuose turuose aikštėje nematėme.

Naglis Miknevičius/Pirmalyga.lt