image desctription

Akistatoje su Gargždų „Banga“ nugalėtojas nepaaiškėjo

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną Alytaus DFK „Dainava“ LFF I lygos XVI turo rungtynėse stojo į kovą prieš Gargždų „Bangos“ vienuolikę. Mačas, kaip ir pirmajame rate, baigėsi lygiosiomis – 0:0

Prieš rungtynes abiejų komandų futbolininkai su kartu susirinkusiais žiūrovais vieningai sugiedojo Tautišką giesmę, taip paminėdami kunigaikščio Mindaugo vainikavimo karaliumi šventę – Valstybės dieną.

Aktyviai pirmajame kėlinyje žaidusi Alytaus DFK „Dainava“ apgulė priešininkų vartus. Tik svečių vartininko Igno Driomovo ir fortūnos dėka „Banga“ išvengė didesnių nemalonumų. Artėjant kėlinio viduriui alytiškiai vieną po kito sukūrė tris pavojingus epizodus. Renaldo Stankevičiaus ir Ronaldo Solomino smūgius iš baudos aikštelės atrėmė „Bangos“ vartų sargas, o 22 minutę, po baudos smūgio iš dešiniojo krašto ir R. Solomino kyštelėtos galvos, kamuolys atsimušė į virpstą.

Dar kartą svečių vartininkas sublizgėjo antrojo kėlinio pradžioje, kai į kampinį nukreipė iš aštraus kampo į vartus siųstą dainaviečių kamuolį. Visgi, antrajame kėlinyje tai buvo vienas iš retesnių pavojingų epizodų prie Gargždų „Bangos“ vartų. Svečiai aktyviai spaudė alytiškius,  o dažna „Dainavos“ ataka baigdavosi prarastu kamuoliu. Geriausią galimybę pasiųsti kamuolį į vartus 66 minutę turėjo gargždiškis Aurelijus Staponka,  išbėgęs vienas prieš Alytaus vartus gynusį Marių Šalkauską. Po svečių kapitono smūgio kamuolys nuskriejo ne tik greta vartininko, bet ir greta vartų. Per likusį laiką dzūkai rimtesnių nemalonumų svečių ekipai taip ir nesukūrė, tad mačo arbitras užfiksavo nulines lygiąsias.

Po šių rungtynių Pirmoje lygoje prasideda vasaros pertrauka, tad artimiausios DFK „Dainavos“ rungtynės vyks liepos 31-ąją, Alytuje, su Vilniaus „Žalgirio“ antrąja komanda. Iki šio mačo dainaviečiai planuoja sužaisti draugiškas rungtynes su Lenkijos trečiojoje lygoje žaidžiančiu Grajevo „Warmia“ klubu. Preliminari kontrolinio mačo Lenkijoje data – liepos 23 d.

DFK Dainava (Alytus) –  FK Banga (Gargždai) 0:0
Alytaus miesto stadionas, 220 žiūrovų
Teisėjas – A. Gutovskij (Vilnius)
Įspėti: 17 min. R. Stankevičius, 64 min. V. Dovbysh, 86 min. S. Lozinskyi, 87 min. L. Savastas (DFK Dainava); 43 min. M. Bitinas (Banga)

NUOTRAUKOS
SANTRAUKA
KOMENTARAS
RUNGTYNĖS