image desctription

Antrąją sezono pusę DFK „Dainava“ pasitinka pasikeitusiomis gretomis

Šiandien į Lietuvos miestų stadionus sugrįžta Pirmos lygos kovos. Alytaus DFK „Dainava“ vasaros pertraukos metu sužaidė dvejas draugiškas rungtynes, kuriose išbandyti prie komandos prisijungę naujokai. Vieną iš kontrolinių mačų dainaviečiai žaidė kaimyninėje Lenkijoje su Grajevo „Warmia“ ekipa, kitą – Alytaus miesto stadione su A lygoje rungtyniaujančia Kauno „Stumbro“ komanda.

SKAIČIAI. Abu kontroliniai susitikimai baigėsi vienodu rezultatu – 1:1. Įdomus faktas, jog abejose rungtynėse pirmieji į priekį įsiverždavo būtent dainaviečiai, tačiau įgytos persvaros iki finalinio rungtynių teisėjo išlaikyti nepavykdavo.

BIUDŽETAS. Pirmąsias rungtynes Alytaus DFK „Dainava“ liepos 23 dieną žaidė Grajeve – per 140 km nuo Alytaus nutolusiame miestelyje, kuriame laukė ketvirtojoje Lenkijos futbolo lygoje žaidžianti vietos „Warmia“ ekipa. 1924 m. įkurtas ir jau link šimtmečio artėjantis klubas savo namų rungtynes žaidžia porą tūkstančių žmonių talpinančiame Vitoldo Terleckio vardo stadione. Šiemet ambicijų nestokojantys lenkai, kurių biudžetas siekia 80 000 eurų, dar tik pradeda pasiruošimą naujam sezonui.

ATSISVEIKINIMAS. Prieš antrąją sezono dalį namo išvyko visi klubo legionieriai: puolėjai Oleksej Šuliak ir Serhii Lozinskyi bei gynėjai Viktor Dovbyš ir Vlad Terentiev. Be to, klubą paliko ir į Radviliškio „Lokomotyvą“ žaisti išvyko gynėjas Mantas Makutunovičius, o prie Vilniaus „Vyčio“ prisijungė Ronaldas Solominas. Antroje sezono pusėje DFK „Dainavos“ gretose greičiausiai nepamatysime ir alytiškių – Dominyko Grižo bei Manto Kašelionio.

ATVYKĖLIAI. Po vasaros pertraukos klubą papildė būrys naujų futbolininkų, žaidusių „Kauno Žalgirio“ komandoje. Į Dzūkijos sostinę sugrįžo puolėjas Lukas Sendžikas, taip pat prisijungė gynėjai Paulius Daukša ir Mantas Fridrikas. Į gimtąjį Alytų sugrįžo ir Kauno „Stumbro“ ekipoje rungtyniavęs puolėjas Lukas Baranauskas. Be to, savo galimybių patikrinti atvyko ir, po nugaros traumos atsigaunantis, Pavelas Sorokinas, atstovavęs Vilniaus FK „Teros-SŽK“ komandai, žaidžiančrečiojoje pagal pajėgumą Lietuvos futbolo lygoje.

TRENERIS. Po pirmosios sezono dalies nuspręsta atsisakyti ir komandos vyriausiojo trenerio Ričardo Grigaliūno paslaugų. Jį iki sezono pabaigos Alytaus ekipoje pakeis iš Kauno „Stumbro“ komandos atvykstantis futbolo specialistas – Darius Gvildys. Strategas per savo karjerą treniravo FBK „Kauno“, „Sūduvos“ ir „Stumbro“ klubus.

DEBIUTAS. Pirmasis iš visų prie dainaviečių prisijungusių naujokų kamuolį į vartus pasiuntė iš „Kauno Žalgirio“ komandos atvykęs gynėjas Paulius Daukša. 22-ejų metų futbolininkas, trečiadienį pasižymėjęs įvarčiu į Kauno „Stumbro“ vartus, iki atvykdamas į Alytų patirties sėmėsi Panevėžio „Ekrano“, Marijampolės „Sūduvos“ ir FBK „Kauno“ klubuose. P. Daukša vieną sezoną praleido ir užsienyje – gynėjas atstovavo Rumunijos aukščiausioje lygoje žaidusiai Klužo „Universitatea“ ekipai.

I lyga sugrįžta! Jau šį sekmadienį, liepos 31 d., Alytaus miesto centriniame stadione dainaviečiai susigrums su Vilniaus „Žalgirio“ B komanda. Rungtynių pradžia – 19:00 val. Ateikite palaikyti savo miesto komandos!

INFORMACIJA APIE BILIETUS >>>

DRAUGIŠKIŲ RUNGTYNIŲ NUOTRAUKOS>>>