image desctription

Ar pavyks dar kartą įrodyti pranašumą prieš vilniečius?

Šiandien, 19 valandą,  Alytaus miesto centriniame stadione DFK „Dainava“ susigrums su Vilniaus „Žalgirio“ dubleriais.

PIRMASIS RATAS. Pirmoji alytiškių ir vilniečių dvikova buvo ypač nuožmi, tad tokios pat kovos laukiama ir šį kartą. Antrajame ture, LFF stadione, žalgiriečiai „Dainavai“ nusileido rezultatu 1:3. Tiesa, rungtynės tąkart buvo ne pačios lengviausios – pergalę „Dainavos“ vyrams pasiekti pavyko tik pačioje susitikimo pabaigoje, kai pasižymėjo Darius Zachaževskis ir, komandą jau palikęs, ukrainietis Oleksej Šuliak.

PAPILDYMAS. „Šešių taškų“ rungtynes su Vilniaus „Žalgirio“ antrąja komanda Dzūkijos futbolo klubas pasitiks atsinaujinęs. Komandą palikusius legionierius pakeis gynėjai Mantas Fridrikas, Pavel Sorokin ir Paulius Daukša, saugas Lukas Sendžikas bei puolėjas Lukas Baranauskas. Taip pat oficialiose rungtynėse pirmą kartą už DFK „Dainavos“ komandos vairo debiutuos „Stumbro“ komandoje iki šiol dirbęs futbolo specialistas Darius Gvildys.

TRAUMOS. Galiausiai po nugaros traumos į aikštę sugrįš gynėjas Darius Cibulskas. Sezono pradžioje Darius džiugino ne tik puikiu darbu gynyboje, bet pasižymėjo šešiais įvarčiais. Deja, draugiškose rungtynėse Lenkijoje traumą patyrė Darius Zachaževskis ir Rytis Padegimas, todėl šiandienos rungtynėse jų greičiausiai nepamatysime.

SVARBA. Šios rungtynės „Dainavos“ komandai ypač svarbios. Per pastarąsias ketverias rungtynes LFF Pirmoje lygoje dainaviečiai pasižymėjo tik vienu įvarčiu ir iškovotu vienu tašku. Nesėkminga pirmojo rato pabaiga lėmė, jog turnyrinėje lentelėje alytiškiai nukrito į devintąją poziciją.

SUGRĮŽIMAS. Alytus visada garsėja kaip miestas, kuriame užauga bene geriausi jaunieji Lietuvos futbolininkai. Tuo galėsime įsitikinti ir šiame susitikime, kadangi į gimtinę sugrįš jau kurį laiką stipriausios Lietuvos komandos sistemoje tobulėjantys alytiškiai Ernestas Stočkūnas, Oskaras Lukošiūnas bei Arnas Valvonis.

Bilieto kaina – 2€, juos bus galima įsigyti Alytaus Centrinio stadiono kasose prieš pat rungtynes. Asmenims iki 18 metų, pensininkams ir neįgaliesiems – įėjimas nemokamas. Ateikite palaikyti savo miesto futbolo komandos!