image desctription

Atsinaujinusi DFK „Dainava“ įveikė jaunuosius žalgiriečius

Sekmadienį po vasaros pertraukos į Alytų sugrįžo LFF Pirmos lygos kovos. XVII turo rungtynėse pirmiesiems pasižymėti pavyko svečiams, tačiau svarbią pergalę įsirašė alytiškiai.

Rungtynių pradžioje komandos apsikeitė gana pavojingais tolimais smūgiais. Į vartus nepataikė „Dainavos“ kapitonas Linas Savastas, vėliau – po Martino Morozo perdavimo mušęs S. Stankevičius.

Žalgiriečiai iniciatyvą į savo rankas pamažu perėmė vis tvirčiau, „Dainavai“ teko kontratakuoti. Po kontrišpuolių ir Mariaus Šarkelio, o vėliau L. Savasto perdavimų iš dešinės, kamuolio niekas iš alytiškių nelietė.

Svečių gretose gana aktyviai kairiajame krašte žaidė Justas Lasickas, ypač pastebimas buvo Julius Momkus. Nuo pirmojo reidų ir smūgių alytiškiai apsigynė.

„Žalgiris B“ arčiausiai tikslo buvo sužaidęs pusvalandį. J. Momkus atliko perdavimą iš dešinės, į vartininko Mariaus Šalkausko paliktus vartus mušė M. Morozas, bet į stačiakampį lekiantį kamuolį išmušė gynėjas. Po kelių minučių J. Momkus, atitrūkęs nuo varžovų, į tolimąjį kampą smūgiavo pats, bet pataikyti nepavyko.

Iškart po pertraukos komandos apsikeitė įvarčiais. 49-ąją minutę Dominyko Barausko perdavimu iš kairės pasinaudojo galva kamuolį į vartus nukreipęs S. Stankevičius (1:0). Po poros minučių rezultatą išlygino iš kelių metrų tiksliai mušęs L. Savastas (1:1). Saugas pasižymėjo po Dariaus Cibulsko perdavimo.

Žalgiriečiai po praleisto įvarčio nepasimetė ir bandė tęsti dominavimą. J. Lasickas pamatęs, kad M. Šalkauskas šiek tiek apleidęs vartų kampą, mušė iš toli. Kamuolys paglostė skersinį ir keliavo už aikštės ribų.

Esminis rungtynių epizodas įvyko 61-ąją minutę. L. Baranauskas gražiai pergudravo „Žalgirio B“ gynėjus ir pasiuntė kamuolį į vartų tinklą (1:2). Po poros minučių L. Baranauskas mušė darkart, bet puikiu šuoliu žalgiriečius išgelbėjo vartininkas Karolis Čirba. Vilnietis tų pačių futbolininkų akistatą laimėjo ir rungtynių pabaigoje.

„Žalgirį B“ antrasis praleistas įvartis sukrėtė. Be to, „Dainava“ varžovus įklampino į sau parankų žaidimą.

Vis dėlto rungtynių pabaigoje svečiai užspaudė dainaviečius. Geriausi vilniečių šansai buvo du. 80-ąją Jonas Skinderis atliko baudos smūgį, po kurio kamuolys lėkė virš vartų. Pačioje mačo pabaigoje J. Lasickas alytiškiams pagrasino tolimu spyriu, bet į vartus nepataikė.

Kitas rungtynes DFK „Dainava“ žais penktadienį, Vilniuje, su Vilniaus „Vyčio“ vienuolike. Pirmajame rate dainaviečiai namuose rungtynių pabaigoje praleido įvartį ir minimaliu rezultatu 0:1 pralaimėjo vilniečiams.

DFK Dainava (Alytus) – Žalgiris B (Vilnius) 2:1 (0:0)
Alytaus m. stadionas, 573 žiūrovai
Teisėjas – S. Karka (Kaunas)
Įvarčiai: 52 min. L. Savastas, 61 min. L. Baranauskas (DFK Dainava); 49 min. S. Stankevičius (Žalgiris B)
Įspėti: 53 min. D. Cibulskas, 65 min. L. Savastas, 74 min. R. Stankevičius (DFK Dainava); 67 min. A. Čivilis (Žalgiris B)

NUOTRAUKOS
ĮVARČIAI
SANTRAUKA
KOMENTARAS
RUNGTYNĖS