image desctription

Penktadienio varžovas – grėsmingasis „Vytis“

LFF I lygos XVIII ture viena iš centrinių dvikovų – būtent DFK „Dainavos“ ir Vilniaus „Vyčio“ akistata. Tiek dainaviečiai, tiek „Vyčio“ futbolininkai tikisi tik vieno – priartėti prie lyderių. Taškų medžioklė vis labiau įsisiūbuoja.

STATISTIKA. Vilniaus „Vytis“ – puikiai dainaviečiams pažįstama komanda. Pirmojo rato rungtynės Alytuje visiems „Dainavos“ gerbėjams įsiminė ilgam – po tuzino nerealizuotų progų tiksliai smūgiavo ne kamuolį ir teritoriją kontroliavę alytiškiai, o „Vyčio“ futbolininkai. Tą padarė prieš sezoną dainaviečių peržiūroje dalyvavęs Tomas Misiūnas. Vis dėlto, revanšas buvo pasiektas LFF Taurės mače Vilniuje. Rungtynėse dainaviečiai po Ronaldo Solomino įvarčių išlygino, persvėrė rezultatą ir šventė sunkią pergalę.

ROKIRUOTĖ. LFF Taurės rungtynėse Vilniaus „Vytį“ nubaudęs dainaviečių saugas Ronaldas Solominas persikėlė…
… būtent į „Vyčio“ komandą. Vis dėlto, Alytuje saugas savo legendiniais „salto“ žiūrovus pradžiugino vos kartą – iš viso reguliariojo sezono varžybose R. Solominas dainaviečių gretose pasižymėjo vos du kartus. Iš viso R. Solominas, gindamas raudonai mėlynas spalvas, įmušė keturis įvarčius.

KVAPAS. Vilniečiai po vasaros pertraukos netikėtai 2:3 svečiuose nusileido Kauno „Hegelmann Litauen“ komandai, tad kraujo kvapą dainaviečiai jaučia net per 100 kilometrų atstumą, tačiau sužeistas žvėris – kur kas pavojingesnis. Pergalės skonio pasiilgę „Vyčio“ futbolininkai padarys viską, kad kelionė į Vilnių „Dainavos“ futbolininkams kaip reikiant apkarstų.

MEDŽIOKLĖ. Kova iki paskutinio kraujo lašo – taip galima pavadinti DFK „Dainavos“ ir „Vyčio“ komandų būsimą akistatą. Kol kas vilniečiai sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau nei alytiškiai ir užima penktą vietą(31). Dainaviečiai, po pergalės prieš Vilniaus „Žalgirio“ ekipą pakilo į aštuntąją poziciją (26). Komandas skiria vos penki taškai, tad trijų taškų – pergalės – medžioklė LFF stadione taps beveik gyvybės ir mirties dvikova. Abi komandos, jeigu dar nori kovoti dėl prizinių vietų, nors „Vyčio“ padėtis ir geresnė, antrame rate klysti jau nebegali: kiekviena pergalė – aukso vertės.

12 ŽAIDĖJAS. Bent jau dėl vieno dalyko „Dainavos“ futbolininkai gali būti ramūs – juos, kaip ir visada, lydės gausus ir garsus ištikimosios ultrų bendruomenės „Dzūkų Tankai“ vyrų palaikymas. O kadangi Vilniaus „Vyčio“ futbolininkai organizuoto palaikymo bendruomenės neturi, dainaviečiai Vilniuje jausis tarsi namuose – tai gali tapti ir raktu į pergalę.

DFK „Dainavos“ ir Vilniaus „Vyčio“ dvikova Vilniuje vyks penktadienį LFF stadione, Vilniuje. Mačo pradžia – 20:00 val. „Dainavos“ klubas kviečia visus neabejingus Vilniuje esančius alytiškius prisidėti prie klubo palaikymo šiose rungtynėse ir taip rasti kelią į pergalę.