image desctription

20-asis turas. Ilsėtis nėra kada

Dvidešimtasis turas nelaukia – vos prieš kelias dienas vienus sirgalius džiuginę, kitus – liūdinę, klubai nesiilsi. Savaitgalį laukia 8 rungtynės, o kai kurios jų – itin intriguojančios.

Penktadienis, 08.12, 18:00, Kaunas, NFA stadionas.

Kazlų Rūdos „Šilas” – „Trakai B“

Lyderiai gavo niuksą praeitame ture nuo „Žalgirio B” , o trečiadienį teks suremti ginklus prieš dar vieną dublerinę A lygos komandą. „Trakai B” atrodo gal kiek mažiau grėsmingi, jų gretas papildė nemažas jaunimo būrys, kuriam „įsivažiuoti” prireiks laiko. Bet „Šilas” jaučia vis artėjantį persekiotojų alsavimą už nugaros ir tai gali būti papildomas įtampos faktorius, strigdysiantis žaidimą. Gediminas Jarmalavičius paminėjo pagrindinę komandos problemą- sukurtų progų realizaciją. Turint omenyje žaidėjų kvalifikaciją, manau tai ilgai neužsitęs. Gali būtti, kad jau penktadienį „Šilo” atakų mašina prradės veikti pilnu pajėgumu. Tam turėtų ruoštis „riteriukai”.

Šeštadienis, 08.13, 17:00, Kaunas, NFA stadionas.

„Kaunas” – Alytaus DFK „Dainava”

„Kaunas” grimzta, lyg torpeduotas laivas, – sunkiai, nespėdamas lopyti vis kiaurėjančių bortų. Daugelio lygos komandų atakoms “geltonai žalių” gynybinės užtvaros – menkas kliuvinys. O patiems įmušti įvarčius kauniečiams tampa dar sunkiau nei pirmajame rate, kuriame jie rezultatyvumu irgi nepasižymėjo. Tad DFK „Dainavai” koją gali nebent pakišti netinkamas nusiteikimas rungtynėms. Kita vertus, save priminti susirinkusiai publikai Kaune norės ir neseniai dar gynę Kauno komandų spalvas „Dainavos” naujokai. „Dzūkų tankai” neabejoja savo ekipos pergale ir su tuo ginčytis būtų sunkoka.

Šeštadienis, 08.13, 18:00, Kėdainių stadionas.

Kėdainių „Nevėžis” – „Palanga”

Užtenka pažvelgti turnyrinėn lentelėn ir turėtų nekilti abejonių, jog centrinės turo rungtynės vyks Kėdainiuose. Abi ekipos maloniai stebina savo žaidimu šį sezoną, rungtyniauja aštriai bei rezultatyviai. Galbūt nepamatysime įvarčių „šou”, kokį žiūrovai išvydo pirmajame šių komandų susitikime (priminsiu, tuomet buvo užfiksuotos rezultatyvios lygiosios 4:4), bet Kėdainiuose turėtų vykti arši kova. Šeimininkams atsiveria galimybė užšokti ant antro turnyrinės lentelės laiptelio ir Vitalijaus Stankevičiaus auklėtiniai šios progos pasistengs nepraleisti. Kita vertus, kėdainiečiams koją gali pakišti gan įtemptas varžybų grafikas – tenka kovoti keliais frontais, „Nevėžis” lieka vienu iš dviejų lygosklubu, tęsiančiu kovą dėl LFF taurės. Tai – papildomas šansas „Palangai”, kurių grafikas gal ir nedaug, bet lengvesnis. Dar viena įdomi detalė – šiose rungtynėse galėsime matyti visus tris rezultatyviausius šiuo metu lygos žaidėjus.

Šeštadienis, 08.13, 19:00, Gargždų stadionas.

Gargždų „Banga” – „Panevėžys”

„Banga” nestoja ir kyla aukštyn. Sėkmingai susiklosčius aplinkybėms po šio turo gargždiškiai gali kilti ketvirton vieton. Aišku, būtina tam sąlyga – pergalė prieš vieną tiesioginių konkurentų šeštadienio rungtynėse. „Panevėžys” nemaloniai nustebino saviškius sirgalius praeitame ture, po grubių gynybos klaidų praleidęs 3 įvarčius ir nusileidęs kur kas žemiau kotiruojamai „Kražantei”. Taip žaidžiant, Gargžduose šansų pasipriešinti atsigavusiai šeimininkų atakai nedaug. Be abejo, patyręs Viginijus Liubšys pasistengs „užkamšyti” spragas prie savųjų vartų. Tokiu atveju svečių akcijos pakiltų. Tad dar vienos rungtynės dėl 6 taškų intrigos nestokoja ir visus atsakymus į mus dominančius klausimus gausime šeštadienio vakare.

Sekmadienis, 08.14, 16:00, Telšių stadionas.

Telšių „Džiugas” – Kauno „Hegelmann Litauen”

„Džiugas” tarsi atkaklus alpinistas vis bando ropštis aukštyn. Kartais kojos paslysta ant pralaimėjimų akmens, bet žemaičiai vėl ir vėl ropščiasi, demonstruodami atkaklumą. Sekmadienį telšiškiams atsiveria nebloga proga vėl priartėti prie podiumo. „Hegelmann Litauen” ekipą „Džiugas” yra nugalėjęs Kaune, tad kodėl nepabandžius to pakartoti stebint saviems žiūrovams. Kauniečiai – pakankamai kietas riešutėlis, jie žaidžia neypatingai slegiami turnyrinių aplinkybių, o kartais tai – visai į naudą ekipos žaidimui. Papildomu šeimininkų argumentu gali tapti ir Vaidas Viktoravičius, prasibrovęs į rezultatyviausių lygos žaidėjų sąrašą.

Sekmadienis, 08.14, 17:00, Kelmės stadionas.

Kelmės „Kražantė” – Kretingos „Minija”

Kelmėje susitiks komandos, esančios apatinėje turnyrinės lentelės dalyje. Kur kas ramiau jaučiasi „Kražantė”, sukaupusi pakankamai saugų taškų bagažą ir turbūt išvengsianti kovos dėl išlikimo lygoje.Tuo tarpu Kretingos ekipai sekmadienio rungtynės – dar viena proga pabandyti „užsikabinti” ir sumažinti atstumą iki „Šilutės”. Tad neatmesčiau ir netikėtos šių rungtynių baigties. Na ir vienas ne itin malonus pastebėjimas, liečiantis Kelmės ekipą. Nors oficialiai deklaruojama ir rungtynių protokoluose vis dar rašoma, jog komandai vadovauja Rytis Tavoras, realybėje to nėra. Pabandysime išsiaiškinti šią situaciją, atsiprašome trenerio ir skaitytojų, kuriuos suklaidino praeitame turo anonse pateikta informacija.

Sekmadienis, 08.14, 18:00, Radviliškio stadionas.

Radviliškio „Lokomotyvas” – „Vilniaus Vytis”

„Lokomotyvas” rodo gyvybės ženklus, bet to yra maža. Praeito turo rungtynėse pirmavę prieš „Džiugą”, visgi persvaros radviliškiečiai neišlikė bei paliko aikštę nuleistomis galvomis. Be to, be vyriausiojo trenerio, kuris buvo pašalintas iš techninės zonos. Neabejoju, jog kova Radviliškyje bus atkaklesnė, nei pirmojo rato susitikime. Įdomu pažymėti, jog tose rungtynėse „dubliu” vilniečių gretose pasižymėjęs Nikolajus Misiukas šįkart gins Radviliškio komandos spalvas. Jei Nikolajui pavyktų pelnyti įvartį šiose rungtynėse, būtų gan unikalus atvejis. „Vilniaus Vytis” dar nevisiškai apsipratęs su permainomis, bet gali būti, kad tik laiko klausimas, kad vilniečiai subalansuos savo žaidimą ir vėl stabiliai ir užtikrintai pradės rinkti taškus.

Sekmadienis, 08.14, 19:00, Vilnius, LFF stadionas.

Vilniaus „Žalgiris B” – „Šilutė”

Turo pabaigai – „desertas” Vilniuje, kur jaunieji kulinarai žaliai/baltomis aprangomis pasistengs pademonstruoti savo sugebėjimus savo ištikimiems sirgaliams, kurių „Žalgiris B” tikrai turi. „Šilutė” irgi stengsis nebūti vien statistais šioje fiestoje, mat turnyrinė situacija nėra itin rami. Viena kita nesėkmė, konkurentų pergalės – ir pamariečiai gali atsidurti ten, kur jokiu būdu nenorėtų – tarp trijų paskutinių lygos komandų. Tuo tarpu, jei „Šilutei” pavyktų grįžti iš sostinės ne tuščiomis, tai jau būtų svarus Svajūno Česnulio vienuolikės pareiškimas išlikti lygoje.

Naglis Miknevičius