image desctription

25-as turas. Principinių dvikovų metas

Ateinantis savaitgalis bus pažymėtas ne viena principine Pirmos lygos dalyvių dvikova. Rudeninės kovos vyksta visuose turnyrinės lentelės aukštuose ir būtent dabar artėja lemiamas metas, kai paaiškėja kas yra kas.

Šeštadienis, 09.17, 13:00, Kaunas, NFA stadionas.
FBK „Kaunas” – Kelmės „Kražantė”

Šeimininkai bandys kautis dėl garbės. Praeito turo rungtynėse prieš vienus iš lyderių – Kėdainių „Nevėžį” jiems tas pavyko visai neblogai, tad pagrindo šiokiam tokiam kauniečių optimizmui yra. Kelmės „Kražantė” surinko pakankamą taškų derlių ir gana saugiu atstumu yra nutolusi nuo pavojingos zonos. Tad komandą neslegia didelė turnyrinė atsakomybė, kaip beje ir „Kauną”. Tikėtina, kad šeštadienį Kaune žiūrovai gali išvysti nemažai įvarčių – susitiks komandos nepasižyminčios gera gynyba.

Šeštadienis, 09.17, 14:00, Vilnius, LFF stadionas.
Vilniaus „Žalgiris B” – „Panevėžys”

Vilniuje susitiks netolimi lentelės kaimynai, turintys sąskaitų įvairiausio rango varžybose. Sėkmingai sužaidę atidėtas rungtynes, žalgiriečiai gali įsiterpti į medalių dalybas.  „Panevėžys”, nežiūrint įvairių problemų, pirmajame penketuke arba visai šalia jo laikosi praktiškai visų pirmenybių metu. Aukštaitijos sostinės ekipos pirmenybių pabaigoje laukia kelios itin svarbios dvikovos. Artėjantis susitikimas – pirmasis iš jų. Be abejo, panevėžiečiai sieks atsirevanšuoti ir už minimalų pralaimėjimą pirmojo rato rungtynėse namuose. Abi ekipos pastaruoju metu demonstruoja patrauklų akiai, smagų futbolą, tad šeštadienio popietę LFF stadione turėtų būti karšta !

Šeštadienis, 09.17, 15:00, Kazlų Rūdos stadionas.
Kazlų Rūdos „Šilas” – Kėdainių „Nevėžis”

Varžybų kalendoriaus valia taip jau susiklostė, jog turnyro lyderiai – Kazlų Rūdos „Šilas” dvejose rumgtynėse iš eilės susitiks su artimiausiais persekiotojais. Pirmasis išbandymas- jau šį šeštadienį. Į svečius atvažiuoja viena sėkmingiausiai išvykose rungtyniaujančių lygos komandų – Kėdainių „Nevėžis”.

Patyrusių žaidėjų ir jaunimo lydinys, geras komandos mikroklimatas, patyręs treneris – visa tai leidžia kėdainiečiams realiai pretenduoti į medalius. Kol kas Kazlų Rūdoje „Šilas” atakuoja įspūdingai, per 2 rungtynes pelnydamas 9 įvarčius. Manau, kad šį kartą kelias link varžovų vartų bus sudėtingesnis. O ir aštriai kontratakuoti „Nevėžis” mėgsta ir moka, ką jau ne kartą įrodė šiose pirmenybėse.

Šeštadienis, 09.17, 16:00, Alytaus stadionas.
Alytaus DFK „Dainava” – Radviliškio „Lokomotyvas”

„Dainava” praeitame ture buvo skaudžiai apipešiota Kazlų Rūdoje. Šeštadienio rungtynės turėtų atsakyti į klausimą, ar tai tik atsitiktinis kluptelėjimas, ar nelinksma tendencija. Varžovas alytiškiams „įkandamas”, nors Radviliškio „Lokomotyvas” keliose paskutinėse rungtynėse jau rodo „gyvybės ženklus”. Alytiškiai pirmojo rato dvikovą išvykoje laimėjo užtikrintai, bet gali būti, jog namie pergalės siekti bus žymiai sunkiau. Daug kas priklausys nuo to, kokiomis ekipų sudėtimis disponuos komandų vyr. treneriai. Deja, realybė tokia, jog reguliariomis pilnavertėmis treniruotėmis jos negali pasigirti, o tai anksčiau  ar vėliau atsiliepia ir rezultatams.

Šeštadienis, 09.17, 17:00, Kaunas, S.Dariaus ir S.Girėno SC stadionas.
Kauno „Hegelmann Litauen”  – „Šilutė”

Svečiams iš pamario krašto sušvito viltis kiek pakilti turnyrinėje lentelėje. Sėkmingai sužaidus, galima ne tik galutinai „pabėgti” iš iškritimo zonos, bet ir aplenkti vieną ar du lentelės kaimynus. Labiau nutolusios, kad ir tų pačios „Hegelmann Litauen” ekipos pavyti vargu ar pavyks, bet pakovoti dėl taškų galima.

Papildomos intrigos šiam susitikimui turėtų suteikti faktas, jog „Šilutės” gretose antrajame rate gan sėkmingai žaidžia E.Mickevičius ir B.Olencevičius, pirmenybių pradžioje gynę „Hegelmann Litauen” spalvas. Rungtynės Kaune – gera proga žaidėjams įrodyti savąjį potencialą.

Šeštadienis, 09.17, 18:00, Vilnius, LFF stadionas.
„Vilniaus Vytis” – Telšių „Džiugas”

„Vilniaus Vytis” po permainingos antrojo rato pradžios įsivažiuoja ir vėl grįžta į sėkmės kelią. Ypač vertingos išvykose pasiektos pergalės prieš „Šilą” bei „Bangą”, pridėjusios ne tik tokius svarbius pirmenybių pabaigoje taškus, bet ir suteikusios papildomą pasitikėjimo savimi porciją. Per paskutines penkias rungtynes vilniečiai praleido tik vieną  įvartį – rodiklis, kalbantis pats už save. Na, o atakuoti visuomet ši komanda mokėjo, vilniečiai turi savo atstovą ir „kapotynėse” dėl rezultatyviausio lygos žaidėjo titulo – Artūrą Skuratovičių. Tuo tarpu telšiškiai, ne itin sėkmingai sužaidę kelias svarbias rungtynes, mintis apie medalius nukels kitam sezonui. Aišku, galimybės pakilti vienu ar net keliais laipteliais aukščiau žemaičiai tikrai neatsisakys ir taškų veltui niekam nedalins. „Džiugo” sudėtis ir žaidėjų nusiteikimas leidžia tikėtis dar ne vieno akibrokšto net ir rungtynėse prieš pirmaujančias komandas.

Sekmadienis, 09.18, 14:00, Palangos stadionas.
„Palanga” – Kretingos „Minija”

„Palangai” antrą kartą šią savaitę prisieina suremti ginklus su Žemaitijos komanda. Tiesa, kretingiškiai neturėtų šį kartą būti rimta kliūtimi šeimininkams – per didelis komandų lygių skirtumas. Palangiškiai išsiskiria gera žaidimo organizacija, žaidžia gan subalansuotą futbolą. Komanda- viena rezultatyviausių lygoje, tuo pačiu reikiamą dėmesį skiria ir savo vartų saugumui (iš paskutinių devynerių rungtynių aštuoniose nepraleista įvarčių !). Stebuklų, netikėtumų futbole būna ir tokiu galėtume laikyti bet kurį rezultatatą išskyrus „Palangos” pergalę sekmadienį. Kretingiškiai turbūt tam neprieštarautų.

Sekmadienis, 09.18, 15:00, Trakų stadionas.
„Trakai B” – Gargždų „Banga”

Turą užbaigs rungtynės senojoje Lietuvos sostinėje. „Trakai B” norėtų nutraukti ne itin sėkmingą rungtynių antrajame rate seriją – per paskutines 7-ias rungtynes pelnyti tik trys taškai (pergalė prieš absoliutų lygos autsaiderį “Kauną”). Jaunimui nelengva kovoti su didesnę patirtį turinčiais varžovais, bet kitaip grūdintis nelabai išeina. „Banga” atvažiuos tik laimėti, nors nuotaikos ekipoje neturėtų būti ypač geros po skaudaus pralaimėjimo prieš „Vilniaus Vytį”. Komanda dar turi galimybių pakovoti dėl prizinių vietų, bet taškų pridalinta daugokai ir jų gali pritrūkti finiše.

Naglis Miknevičius