image desctription

26-asis turas. Sostų karai

Šiame ture susitiks pretendentai į Pirmos lygos nugalėtojų sostą. Vienas pergalingas žingsnis skiria „Palangą” nuo viršūnės. Tik ar leis jį žengti „Šilas“? Kituose lentelės „aukštuose” irgi nebus ramu, tad nepaisant vėstančio ir žvarbėjančio oro, pamatysime nemaža „karšto” futbolo.

Penktadienis, 09.23, 19:00, Vilnius, LFF stadionas.
Vilniaus „Žalgiris B” – „Trakai B”

Dviejų A lygos klubų rezervas aiškinsis tarpusavio santykius Vilniuje, LFF stadione. „Žalgiris B” ekipos tvarkaraštis ganėtinai įtemptas – trečios rungtynės per savaitę ir tai gali turėti įtakos penktadienio rungtynių scenarijui. Nepaisant vietų turnyrinėje lentelėje, komandų tarpusavio akistata vyksta principinio derbio atmosferoje. Galime prisiminti kad ir pirmojo rato rungtynes, po permainingų įvykių pasibaigusią rezultatyviomis lygiosiomis. „Trakų B” ekipa atjaunėjo, bet kartas nuo karto joje „stažuojasi” ne vienas pagrindinės klubo komandos žaidėjas. Tad 26-ojo turo uvertiūra Vilniuje žada būti inriguojanti.

Šeštadienis, 09.24, 13:00, Panevėžys, Aukštaitijos stadionas.
„Panevėžys” – Kauno „Hegelmann Litauen”

Dar viena A lygos rezervinė komanda šeštadienį lankysis Panevėžyje. Pirmojo rato tarpusavio rungtynėse komandos kaip reikiant pasismagino atakuodamos viena kitos vartus. Priminsiu, panevėžiečiai pasiekė įtikinamą pergalę 6:3. Kauno ekipa bandys įrodyti, kad tai tebuvo atsitiktinumas, tuo labiau, kad antroje pirmenybių pusėje „Hegelmann Litauen” žaidimo kreivė kyla aukštyn. „Panevėžys” kovoja dėl kur kas aukštesnių tikslų,nei varžovai ir pergalė šeimininkams reikalinga kaip oras, sutvirtinant pozicijas kovoje dėl medalių.

Šeštadienis, 09.24, 14:00, Telšių stadionas.
Telšių „Džiugas” – Alytaus DFK „Dainava”

„Džiugo” laivas sėkmingai atlaikė pakankamai sudėtingas ir sunkias kovas prieš sostinės ekipas. Jose Telšių reprezentantai savo taškų kraitį papildė 4-iais taškais ir turi realias galimybes palypėti vienu ar keliais turnyrinės lentelės laipteliais aukštyn. Tad dvikovoje su pastaruoju metu ganėtinai blankiai atrodančia DFK „Dainava” favoritais laikyčiau aikštės šeimininkus. Alytaus ekipa pastaruoju metu sprendžia savas problemas ir ypatingai kokybiško futbolo nedemonstruoja. Visgi, nurašyti dzūkus būtų ankstoka- ekipoje yra ne vienas žaidėjas, galintis nulemti rungtynių baigtį.

Šeštadienis, 09.24, 15:00, Kazlų Rūdos stadionas.
Kazlų Rūdos „Šilas” – „Palanga”

Šias rungtynes be jokių išlygų galime pavadinti svarbiausiomis pirmenybėse. Komandos atsiplėšė nuo persekiotojų, jas teskiria 2 taškai – atstumas, mažesnis nei pergalė ir tuo pačiu didesnis už lygiasias.   „Palanga” beveik prisivijo lyderius, bet tas „beveik” sezono finiše gali reikšti labai daug.  Šios rungtynės – papildomas psichologinis spaudimas abiems komandoms ir kas geriau su juo susitvarkys, tas įgaus pranašumą. Vertinant racionaliai, lygiosios labiau tenkintų šeimininkus, iš pažiūros jų laukia kiek lengvesnės likusios rungtynės. Bet, Kazlų Rūdos publika, kuri, tikiuosi gausiai susirinks šeštadienio popietę stadione, be abejo lauks pergalės. Patiems „Šilo” futbolininkams irgi knieti atsirevanšuoti už apmaudžią pirmojo rato nesėkmę išvykoje. Tad šeštadienio „trileris” Kazlų Rūdoje gali būti nenuspėjamas ir padovanoti ne vieną netikėtą vingį siužete.

Šeštadienis, 09.24, 16:00, Kretingos stadionas.
Kretingos „Minija” – FBK „Kaunas”

Lyderiai lyderiais, bet turnyrinės lentelės apačioje irgi yra reikalų. Netikėtai gyvybės ženklus parodęs „Kaunas” kiek atjaunintomis gretomis bandys palikti paskutinę vietą lentelėje – tam proga atsiras šeštadienį, kuomet laikinosios sostinės ekipa viešės Kretingoje. Abiejų komandų gynybos linijos –„kiauriausios” lygoje, atakuojančius veiksmus irgi įspūdingais nepavadinsi. Tad šiose rungtynėse gali nutikti visko. Ekipų galimybės likti lygoje yra daugiau teorinės, na, bet dvikovos “dėl garbės” kartais būna net ir įdomesnės bei gyvesnės. Palinkėsiu rungtynių dalyviams ir žiūrovams bent to.

Šeštadienis, 09.24, 17:00, Šilutės stadionas.
„Šilutė” – „Vilniaus Vytis”

Šilutiškiai savo aikštėje priims vienus iš pretendentų į medalius – „Vilniaus Vytį”. Tolima vilniečiams kelionė, sostinės komandą supantis neapibrėžtumas bei pagerėjęs pačios „Šilutės” žaidimas leidžia šeimininkams tikėtis jiems palankaus rungtynių rezultato, nežiūrint solidaus atstumo tarp ekipų lentelėje. Kita vertus, vilniečių žaidėjų „kalibras” kur kas didesnis. Ko gero,  nemaža įtakos rungtynių eigai ir galutiniam rezultatui turės abiejų komandų žaidėjų psichologija bei nusiteikimas. Ypač tai išryškėja nelengvo sezono pabaigoje. Rungtynes Šilutėje pavadinčiau charakterių išbandymu, sėkmė lydės tuos, kurie bus „kietesni”.

Šeštadienis, 09.24, 18:00, Kėdainių stadionas.
Kėdainių „Nevėžis” – Gargždų „Banga”

Dar viena dvikova, kurios dalyviai turi „nesuvestų sąskaitų”. Šiame sezone komandų keliai susikirto du kartus – abu kartus rungtynės vyko Gargžduose. Tiesa, sėkmingiau jos susiklostė „Nevėžiui” –   I rato susitikimas baigėsi kovingomis lygiosiomis 2:2, na o LFF taurės rungtynėse kėdainiečiai pasiekė pergalę rezultatu 2:1. Šeimininkų pergalė šeštadienio rungtynėse leistų jiens tvirčiau jaustis ant trečios turnyrinės lentelės pakopos. Gargždiškiams tai – vienas lemiamų išbandymų. Nelaimėjus rungtynių Kėdainiuose galvoti apie bronzą bus jau sunku, ypač turit omenyje laukiantį nelengvą  „Bangos” paskutinių rungtynių tvarkaraštį.

Sekmadienis, 09.25, 12:00, Kelmės stadionas.
Kelmės „Kražantė” – Radviliškio „Lokomotyvas”

Sekmadienį Pirmos lygos meniu – vienas patiekalas. Bet nepaprastas. Kaimynai visuomet turi apie ką pakalbėti, pasiginčyti ir dėl ko pakovoti. Pirmajame rate išsiskirta taikiai (nors kokia čia taika, kai rezultatas 3:3). Sekmadienį lauksime įvarčių „viesulo” tęsinio, prielaidų tam tikrai yra. Abi ekipos pakankamai nenuspėjamos, jų rezultatus ir nusiteikimą žaidimui nuspėti sunku, galbūt įtaką daro rudeniniai ciklonai, gal ir kiti faktoriai. Sėkmingai susiklosčius turo aplinkybėms „Lokomotyvas” gali priartėti prie „Šilutės”, bet palaukime sekmadienio pietų…

Naglis Miknevičius