image desctription

28-as turas. Futbolas bus žaidžiamas bet kokiu oru

Šią savaitę ruduo priminė apie save, lietumi bei žvarbiu vėjo be gailesčio trindamas malonius rugsėjo orų prisiminimus. Ištikimiesiems ekipų sirgaliams palinkėsiu tinkamai apsirengti, neužmiršti karštos arbatos termoso ir ateiti į stadionus, kur šį savaitgalį spręsis ne viena turnyrinė intriga.

Šeštadienis, 10.08, 13:00, Kretingos stadionas.
Kretingos „Minija” – Telšių „Džiugas”

Tvarkaraščio dėka Telšių „Džiugo” laukia  antras iš eilės žemaitiškas derbis išvykoje. Jeigu praeitą kartą atkakliose rungtynėse telšiškiai buvo priversti nusileisti „Bangai”, tai rungtynėse šeštadienį svečių perspektyvos kur kas geresnės. Kretingos ekipa niekaip nepakyla iš pačio turnyrinės lentelės dugno ir tęsia liūdną 9-ių iš eilės pralaimėjimų seriją. Kai kurie iš jų – triuškinančiais rezultatais. „Džiugas” užims vietą lentelės vidurinėje dalyje ir dėl geresnės pozicijos konkuruoja su Alytaus „Dainava” bei „Žalgiris B” ekipomis. Rudenį telšiškiai atrodo solidžiau už savo konkurentus, tad pergalė Kretingoje – labai tikėtina.

Šeštadienis, 10.08, 14:00, Šilutės stadionas.
„Šilutė” – Radviliškio „Lokomotyvas”

Gana netikėtai šios rungtynės bus vienos įdomiausių ture. Vienu metu atrodė, jog „Lokomotyvas” pasmerktas, tačiau nepaisant problemų su sudėtimi, sugebėjo laimėti 3 iš 4-ių paskutiniųjų rungtynių bei atsidūrė trijų taškų atstumu nuo aukščiau esančios „Šilutės”. Tiesa, pamario ekipa vis dar palankesnėje situacijoje, nes sužaidusi vieneriomis rungtynėmis mažiau. Kita vertus, jei šeštadienio rungtynės baigiasi svečių pergale, tuomet įtampa kovoje dėl išlikimo lygoje išaugs. Nereikia pamiršti ir to, kad „Šilutei” tai – paskutinės rungtynės namų stadione, pirmenybes teks užbaigti trejomis rungtynėmis išvykose.

Sekmadienis, 10.09, 13:00, Trakų stadionas.
„Trakai B” – Kelmės „Kražantė”

Dar vienas turnyrinės lentelės kaimynų susitikimas. Stebint paskutinius Kelmės komandos susitikimus susidaro įspūdis, kad praktiškai užsitikrinusi išlikimą lygoje,  komanda nustojo žaisti.  Ir net ne rezultatuose esmė, o tai, ką matome stadionuose. Nežinau, ar toks nelinksmas vaizdas bus ir sekmadienį Trakuose. „Trakai B”, nepaisant nedidelio taškų kraičio, kartais pademonstruoja neblogą žaidimą ir parodo, kad žaidybinio potencialo turi. Aišku, maloniau tai būtų matyti ne epizodiškai, bet tam turbūt prireikia ir laiko.

Sekmadienis, 10.09,14:00 Palangos stadionas.
„Palanga” – „Vilniaus Vytis”

Be abejo, įdomiausios rungtynės, po kurių baigties turėtų susidaryti aiškesnis vaizdas medalių dalybose. „Palangos” pergalė užtikrintų pajūrio ekipai sidabro medalius ir išlaikytų intrigą kovoje dėl titulo. Lygiosiomis turbūt patenkinti būtų Kazlų Rūdos „Šilo” atstovai  – jie priartėtų prie aukso.  Svečių sėkmės atveju smarkiai pakiltų „Vilniaus Vyčio” akcijos pasipuošti medaliais – pirmenybes Algimanto Liubinsko auklėtiniai baigs susitikimais su žemutinėje turnyrinės lentelės pusėje esančiais priešininkais. „Palanga” labai sėkmingai „sudorojo” varžovus pirmajame rate, išvykoje. Vilniečiai pasižymi nebloga atmintimi ir turi paprotį atsirevanšuoti , tad sekmadienį, nepaisant žvarboko oro, Palangos stadione turėtų būti karšta.

Sekmadienis, 10.09, 15:00, Kazlų Rūdos stadionas.
Kazlų Rūdos „Šilas” – Kauno „Hegelmann Litauen”

Varžovai varžovais, o pergalių siekti reikia patiems. Manau,  šiuo principu vadovaujasi turnyro lyderiai. „Šilas” pasistengs dar vienu žingsniu priartėti prie titulo sekmadienį, savų žiūrovų akivaizdoje. Šeimininkų turnyrinė motyvacija tikrai didesnė nei „Hegelmann Litauen”, kurie pirmenybes baigs lentelės viduryje.

Kazlų Rūdos stadione „Šilas” šiais metais nepralaimėęs, tad šią malonią tradiciją šeimininkai stengsis pratęsti. Kauniečiai antrame rate žaidžia permainingai, sekmadienį jiems gali būti sunkoka ir dėl didesnio nei įprasto krūvio kai kuriems žaidėjams praėjusią savaitę.

Sekmadienis, 10.09, 15:00, Kėdainių stadionas.
Kėdainių „Nevėžis” – Alytaus DFK „Dainava”

Kėdainių komandai norint iškovoti medalius taškų barstyti negalima. Ne itin sėkmingas rezultatas Trakuose leido „Vilniaus Vyčiui” atsidurti priekyje vienu tašku. Neabejoju, kad rungtynėse prieš Alytaus „Dainavą” šeimininkai bus nusiteikę ypač kovingai ir kitoks rezultatas nei pergalė jų netenkins. Medaliai netoli, bet dėl jų dar teks aršiai pakovoti. Alytiškiai irgi turbūt nori sudėtingą sezoną užbaigti smagesne gaida. Vis naujos , dažniausiai jaunų žaidėjų, pavardės pasirodančios rungtynių protokoluose byloja, jog nelengvi laikai dzūkams tęsiasi. Tiesa, praeitame ture pasiekta pergalė prieš autsaiderius gal kiek praskaidrino „Dainavos” gerbėjų nuotaiką.

Sekmadienis, 10.09, 16:00, Panevėžio Aukštaitijos stadionas.
„Panevėžys” – FBK „Kaunas”

Panevėžio komanda, patyrusi skaudų pralaimėjimą praeito turo rungtynėse Palangoje, sukomplikavo savo situaciją kovoje dėl medalių. Susitikime su „Kaunu” šeimininkai sieks reabilituotis, tiesa, kartais per didelis noras pasižymėti tukdo. „Kaunas” neatrodo galintis mesti rimtą iššūkį šeimininkams, nors pasipildę keliais žaidėjais pastaruoju metu kiek aplopė sudėties spragas ir sugebėjo dukart įveikti varžovus, tiesa, kur kas silpnesnius, nei „Panevėžys”. Visgi trečiadienį kita Kauno komanda – „Hegelmann Litauen” grąžino vienus iš turnyro autsaiderių į skaudžią realybę…

Naglis Miknevičius