image desctription

Į peržiūrą atvyko pirmieji užsieniečiai

Artėjančiam LFF I lygos sezonui besiruošiantis Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ sulaukė potencialių naujokų iš užsienio. Prie komandos treniruočių prisijungė saugas Patrik Oiaran dos Santos Sousa ir puolėjas Leonardo de Freitas Soares.

Abu į peržiūrą atvykę futbolininkai atkeliavo iš Brazilijos. P. Oiaran Lietuvos futbolo mėgėjams turėtų būti jau pažįstamas – praėjusio sezono antroje pusėje jis atstovavo „Vilniaus Vyčiui“. 1995 m. gimęs saugas per 14 sužaistų rungtynių pelnė 9 įvarčius bei tapo vienu iš komandos lyderių.

Antrasis į Lietuvą atvykęs 20-metis brazilas L. Freitas yra atstovavęs gimtosios šalies Araragvos „Ferroviária“ ir Bauros „Noroeste“ klubų jaunimo komandoms.

Jau artimiausiu metu komandos treniruotėse turėtų sportuoti ir daugiau užsieniečių – savo jėgas Alytuje išmėgins iš Didžiosios Britanijos atvykstantys Kler Heh ir Sam Shaban.

Tailande gimęs, tačiau Didžiojoje Britanijoje gyvenantis K. Heh futbolininko karjerą pradėjo „Sheffield United“ futbolo akademijoje. 2015 m. profesionalo karjerą pradėjęs ir į vyrų futbolą įžengti mėginęs K. Heh pagrindinėje komandoje progos pasireikšti negavo, tad buvo paskolintas antrojoje Škotijos lygoje rungtyniaujančiam „Dumbarton F.C.“ klubui. Ten tailandietis spėjo sužaisti ketverias rungtynes.

22 metų puolėjas S. Shaban į Lietuvą atvyksta taip pat iš Anglijos, kur daugiausia rungtyniavo žemesniuose šalies čempionatuose.

Artimiausias kontrolines rungtynes vasario 11 dieną dainaviečiai žais svečiuose prieš A lygos pirmenybėms besiruošiančius Jonavos „Lietavos“ futbolininkus. Vasario 17-ąją DFK „Dainava“ Marijampolės ARVI manieže išmėgins jėgas su FK „Jelgavos“ ekipa.