image desctription

M. Fridrikas: „Be Dzūkų Tankų šios komandos neįsivaizduoju“

Sutartį su Dzūkijos futbolo klubu „Dainava“ dar vienam sezonui pratęsęs Mantas Fridrikas ambicijų nestokoja. Neseniai prie komandos treniruočių prisijungęs patyręs gynėjas džiaugiasi sprendimu likti komandoje bei tikisi gerais rezultatais džiuginti visus komandos gerbėjus.

Pradėkime nuo praėjusio sezono. Tik sezono viduryje prisijungei prie DFK „Dainavos“ ir spėjai sužaisti 13 rungtynių. Kaip įvertintum būtent šią praėjusio sezono dalį?

Manau, jog tai buvo gana gera sezono dalis, kurioje netrūko visko. Žinoma, galėjome pasirodyti ir dar geriau.

Pernai teko palikti A lygą. Sunku buvo priprasti prie kitokio ritmo?

Nepasakyčiau, kad tas rungtynių tempas ar ritmas labai stipriai skiriasi. Žinoma, buvo ir truputį lengvesnių rungtynių, bet buvo ir labai sunkių. Noriu pasakyti, jog Pirmoje lygoje su visais turi žaisti nuo pirmos iki paskutinės minutės, privalai gerbti ir įvertinti visus varžovus. Pirma lyga yra tikrai labai įdomi.

Kas paskatino likti „Dainavoje“ antram sezonui?

Mane sudomino klubo ateities planai, kurie yra tikrai aukšti ir įgyvendinami. Didelis faktorius buvo treneris, kuris yra puikiai pažįstamas. Tai tikrai geras specialistas, kuris reikalauja maksimumo ir siekia tik didžiausių tikslų. Taip pat klubo vadovybė sudarė geras sąlygas, kad likčiau „Dainavoje“. Na, ir Dzūkų Tankai, be kurių sunkiai įsivaizduoju šią komandą.

Kaip sprendimą likti „Dainavoje“ sutiko artimieji?

Šeima palaikė ir nusprendėme nesunkiai. Žmona su dukra kelis kartus lankėsi rungtynėse Alytuje ir joms labai patiko puikus ir jaukus stadionas. Dukrai ypač patiko fanai, kurie labai garsiai palaiko komandą.

Prie anksti prasidėjusio pasiruošimo artėjančiam sezonui prisijungei visai neseniai. Kokie įspūdžiai?

Įspūdžiai tik patys geriausi, daug stipriai dirbančio ir pagirtinai dėl vietos komandoje kovojančio jaunimo. Komandoje nemažai nuo praėjusių sezono likusių vyrukų, kuriuos puikiai pažįstu. Greitu metu turėtume sulaukti kelių naujokų ir rimtai kibsime į darbą.

Kokios asmeninės, bendros ambicijos šiemet?

Kalbant apie šiuos metus, vienas pagrindinių dalykų yra išvengti traumų ir būti sveikam bei demonstruoti stabilų žaidimą. O kalbant bendrai, stengsimės kovoti dėl aukščiausių vietų ir taip džiuginti Alytaus žmones ir visą bendruomenę.

Profesionalaus futbolininko karjerą M. Fridrikas 2007 m. pradėjo gimtojo miesto FBK „Kaunas“ komandoje. 2012 m. jis persikėlė į Daniją, kur atstovavo FC „Fyn“ ekipai, vėliau vilkėjo FK „Šiaulių“, VMFD „Žalgirio“, „Utenio“ ir „Kauno Žalgirio“ komandų marškinėlius. Gynėjas taip pat yra debiutavęs ir Lietuvos nacionalinėje futbolo rinktinėje, kai 2010 m. draugiškose rungtynėse prieš Vengriją pasirodė aikštėje antrajame kėlinyje.

Kaunietis į Alytaus „Dainavos“ gretas atvyko iš „Kauno Žalgirio“ praėjusio sezono viduryje ir spėjo sužaisti 13 rungtynių. Visas rungtynes be keitimų žaidęs M. Fridrikas tapo ne tik vienu patikimiausių komandos gynėjų linijos žaidėju, bet ir klubo gerbėjų numylėtiniu.