image desctription

K. Gvildys: „Naujai atvertos durys padės mano tobulėjimui“

Į Dzūkijos futbolo klubą „Dainava“ iš „Kauno Žalgirio“ persikėlęs Karolis Gvildys savo sprendimo nesigaili ir tikisi, jog šiemet pavyks kovoti tik dėl aukščiausių vietų. Pakalbinome komandos gynėją apie praėjusio sezono įspūdžius ir planus artėjantiems metams.

Nuo pat karjeros pradžios rungtyniavai Kauno „Spyrio“ komandoje (dab. „Kauno Žalgiris“), kuri vėliau atsidūrė A lygoje. Metai bėgo ir „Kauno Žalgiris“ iš stipriausio šalies diviziono iškrito, o tu prisijungei prie DFK DAINAVOS. Turbūt sunku buvo palikti komandą, kurioje padėjai pirmuosius savo profesionalaus futbolininko žingsnius?
Manau, jog visi žaidėjai anksčiau ar vėliau palieka komandą, nuo kurios viskas prasidėjo. Tai yra normalu, taip sukasi žaidėjo gyvenimas, tad ne išimtis ir šis variantas. Kauno komandą prisiminsiu tik geriausiais žodžiais ir manau, jog naujai atvertos durys padės mano tobulėjimui.

Atstovaudamas „Kauno Žalgirio“ dublerių komandai „Hegelmann Litauen“ pernai sužaidei tris mačus Pirmoje lygoje. Kokį įspūdį, lyginant su A lyga, tada paliko Pirma lyga?
Dauguma A lygos žaidėjų pasakytų, jog greičiai skiriasi. Tai akivaizdu nuėjus į bet kurias LFF taurės rungtynes, kur susitinka šių skirtingų lygų komandos. Mažiausias skirtumas tik tarp paskutinių A lygos komandų bei pirmas vietas I lygoje užimančių klubų. Tačiau nepamirškime, jog futbolas tuo ir įdomus, jog nežinai kas kada gali nustebinti.

Nuo pernai DFK DAINAVĄ treniruoja tavo tėtis Darius Gvildys. Galbūt tai ir buvo priežastis, dėl kurios pasirinkai ne likti Kaune, o apsivilkti raudonai mėlynus DFK DAINAVOS marškinėlius?
Taip, tai buvo viena iš priežasčių prisijungi prie „Dainavos“ klubo. Pasiūlymų buvo ir iš kitų komandų, tačiau manau, jog šiuo metu tai teisingiausias pasirinkimas.

Turbūt rungtyniauti tėčio treniruojamoje komandoje – nelengva užduotis. Daugelis gali pamanyti, kad tėtis sūnui nuolaidžiauja. O kaip yra iš tikrųjų?
Į nuolaidžiavimą nieko panašaus nėra. Sakyčiau netgi priešingai. Atėjau pas jį žinodamas kaip vyksta treniruotės. Žinau, jog jeigu nuoširdžiai atiduodi visą save – progresas vyksta labai greitai. Nuolaidų čia nėra niekam, o kai esi trenerio sūnus stengiesi įdėti dar daugiau negu visi kiti žaidėjai.

Alytus kur kas mažesnis miestas už Kauną. Koks tau pasirodė Alytus?
Nors į Alytų kol kas atvykstu tik treniruočių metu, galiu pasakyti, kad tai jaukus, gražus, tvarkingas miestelis apsuptas gražios gamtos.

Galbūt jau spėjai ir plačiau pasidomėti DFK DAINAVOS istorija?
Žinau tik tiek, kad 1975 metais „Dainava“ kol kas vienintelę kartą per savo gyvavimo istoriją tapo Lietuvos čempionais. Nors šiemet to pakartoti ir nepavyks, bet aplinkybėms gerai susiklosčius sekančiais metais komandą būtų galima pamatyti aukščiausioje šalies lygoje.

„Kauno Žalgiris“ vadinamų ultrų (aktyviai palaikančių fanų grupė) neturi, tad stadione dažniausiai tylu – nebent atvyksta kitų komandų organizuoto palaikymo grupės. DFK DAINAVĄ nuolat lydi, triukšmingai palaiko aktyviausieji „Dzūkų tankai“. Jaudiniesi prieš artėjantį sezoną? Juk turbūt svarbiausia nenuvilti ištikimiausių?
Taip, visuomet smagu koja kojon eiti su sirgaliais. Nesijaudinu, tačiau manau, šis sezonas gali būti itin geras „Dainavos“ klubui. Tą parodė ir praėjusio savaitgalio rezultatai, kurie greičiausiai yra ankstyvo sezono pasiruošimo vaisius. Su laiku mūsų forma tik gerės, tad iki sezono turime dar daug laiko, kad ištikimiausius sirgalius džiugintume geriausiais rezultatais. Su tokiu palaikymu, kokį mačiau praėjusį savaitgalį – joks priešininkas ne kliūtis.

Grįžkime prie futbolo – sezonas nenumaldomai artėja. Pirmosiose draugiškose rungtynėse įveikta A lygos komanda Jonavos „Lietava“, tad ambicijos šiam sezonui turbūt – labai didelės. Kokius tikslus keli sau ir komandai šiame sezone?
Eiti į aikštę mėgstu tik geros savijautos, nebent komandoje nėra kitos išeities. Savaime suprantama, jog aikštėje tikslai tik aukščiausi. Tuo labiau, naujoje aplinkoje visada norisi pasirodyti kuo geriau. Kas liečia komandą, manau, jog, jeigu pavyks išvengti traumų ir žaidėjai taip ir toliau ruošis sezonui, būtų keista matyti, jog po pirmojo lygos rato, ši komanda bus žemiau penktosios vietos. Draugiškų rungtynių cikle laukia stiprūs varžovai, kurie padės dar labiau pasiruošti būsimoms čempionato kovoms.