image desctription

M. Melecis: „Esu labai patenkintas savo pasirinkimu žaisti Alytuje“

Šiandien Marijampolėje DFK „Dainavos“ futbolininkai sužais jau antrąsias kontrolines rungtynes besirengiant LFF I lygos kovoms. Naujajam Dzūkijos futbolo klubo vartininkui iš Latvijos – Marciui Meleciui tai bus neįprastos rungtynės – jis kovos prieš buvusius komandos draugus. M. Melecis pasidalino savo mintimis prieš draugiškas rungtynes su „Jelgavos“ klubu.

Praėjusį sezoną atstovaudamas FK „Jelgava“ komandą tapai Latvijos vicečempionu. Ar tikėjotės tokio pasiekimo prieš sezoną?
Komandai tai buvo labai sėkmingas sezonas, kadangi iškovota antroji vieta – geriausias pasiekimas klubo istorijoje. Verta pastebėti, jog taip pat laimėjome ir Latvijos taurę bei sėkmingai kovėmės Europos lygoje. Sezoną pradėjome pergale, tačiau vėliau turėjome šiokių tokių bėdų, tad komandą paliko pagrindinis treneris Vitalijs Astafjevs. Jį pakeitė lietuvis Saulius Širmelis, kuris pakėlė komandą į daug aukštesnį lygmenį. Kalbant apie mano paties indėlį, komandoje ilgą laiką rungtyniauja Kaspars Ikstens, tad treneriai ir vadovybė juo pasitiki, todėl jauniems vartininkams yra labai sudėtinga gauti pakankamai žaidimo laiko.

Ką žinai apie Lietuvos futbolą ir DFK „Dainavą“? Ar esi laimingas Alytuje?
Manau, jog Lietuvos futbolas yra truputį geresnėje situacijoje nei Latvijos. Tai įrodo ir FIFA reitingas. Taip pat Lietuvos klubai netgi LFF I lygoje stengiasi būti labai profesionalūs. Esu labai patenkintas savo pasirinkimu žaisti už šią komandą. Buriama nauja komanda, daug naujų žaidėjų – tarp jų ir daug patirties turinčių futbolininkų. Viso miesto apžiūrėti dar nespėjau, tačiau palieka labai gerą įspūdį. Alytus man kažkuo panašus į Jelgavą.

Ko tikiesi iš žaidimo DFK „Dainavoje“?
Laukia labai įdomus ir intriguojantis sezonas. Žiūrint į tai, ką matau dabar, manau, jog tikrai galime kovoti dėl aukščiausių vietų.

Praėjusį savaitgalį nugalėjote A lygoje rungtyniausiančią „Jonavos“ (buv. „Lietava“) komadą. Kokį įspūdį paliko šios rungtynės?
Tiek man, tiek komandai tai buvo pirmosios rungtynės šiemet, tad nenuostabu, jog vis dar nepažįstame vienas kito labai puikiai. Nepaisant to, komanda puikiai pasirodė ir pasiekėme sunkią ir svarbią pergalę. Yra dalykų, kuriuos privalome taisyti, tačiau viską pasieksime su laiku.

Šiandien laukia rungtynės prieš buvusius komandos draugus. Kuo tau jos bus ypatingos?
Rungtynės yra rungtynės ir jokio skirtumo, su kokia komanda reikia žaisti. Tačiau, aišku, bus ganėtinai keista, nes aš juos pažįstu – visi jie mano draugai. „FK Jelgava” man kaip šeima, tačiau aš noriu laimėti.