image desctription

Renatas Banevičius: „Išsipildė viena iš mano vaikystės svajonių“

Prieš naujojo sezono pradžią Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ pasipildė perspektyviausiais alytiškiais iš Futbolo akademijos „Dainava“. Vienas geriausių jaunųjų saugų ne tik Alytuje, bet ir Lietuvoje – Renatas Banevičius pasidalino mintinis apie artėjantį pirmąjį sezoną vyrų futbole.

Spalio mėnesį švęsi 17-ąjį gimtadienį, tačiau jau pernai spėjai įrodyti savo vertę aikštėje – buvai pripažintas geriausiu Elitinės U-17 jaunių lygos saugu bei gavai rezultatyviausio žaidėjo statulėlę, su Futbolo akademijos „Dainava“ komanda triumfavai LVJFA U-19 I lygoje, o kartu su Lietuvos bendraamžių rinktine dalyvavai Europos čempionato atrankos varžybose. Nuopelnai kalba patys už save, o kaip pats vertini praėjusį sezoną?
Tiesą sakant, nemanau, jog tai yra dideli nuopelnai. Apskritai, visą praėjusį sezoną vertinčiau stipriu septynetu. Prieš sezoną išsikėlėme asmeninius ir komandinius tikslus, gaila, jog ne visus iš jų pavyko įgyvendinti.

Renatai, šiemet gindamas DFK „Dainavos“ garbę debiutuosi Pirmos lygos pirmenybėse. Iki jų pradžios liko mažiau nei mėnuo. Turbūt, nekantriai lauki debiuto vyrų futbole?
Taip, tikrai laukiu savo pirmųjų rungtynių LFF I lygoje. Tai būtų dar vienos mažos svajonės išsipildymas. Žinau, jog nelengva žaisti su vyrais, tačiau stengiuosi atiduoti viską, ką galiu, jog būčiau naudingas komandai.

DFK „Dainavos“ treniruotėse susipažinai su komandos vyriausiuoju treneriu Dariumi Gvildžiu. Kaip sekasi vykdyti stratego nurodymus?
Manau, jog sekasi tikrai neblogai. Žinoma, treniruotėse ir rungtynėse daug naujų užduočių, kai kurios – sunkesnės nei tikėjausi, tačiau stengiuosi jas vykdyti iš visų jėgų. Manau, kad jeigu atiduosiu visą save treniruotėse, klausysiu trenerio nurodymų, tuomet su laiku turėčiau pelnyti ir šio patyrusio trenerio pasitikėjimą.

Kartu su tavimi sezonui ruošiasi ir kiti futbolo akademijos auklėtiniai: Benas Paulėkas, Augustas Trinkūnas, Saulius Geležūnas. Ar tai suteikia papildomo pasitikėjimo savo jėgomis ir padeda apsiprasti su pasikeitusia treniruočių aplinka?
Tai, jog komandoje yra žmonių, su kuriais treniruojamės nuo vaikystės, padeda daug lengviau apsiprasti.  Komandos vyresnieji labai šiltai priėmė jaunimą. Patyrę žaidėjai mums suteikia daug gerų patarimų tiek treniruotėse, tiek rungtynėse.

Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ – ištikimiausių sirgalių, „Dzūkų tankų“, iniciatyva atkurtas klubas, kuris savo istoriją skaičiuoja nuo 1935-ųjų, o 1975 m. tapo Lietuvos čempionu. Klubo istorijoje buvo ir tamsių, ir šviesių dienų, tačiau nuolat judama į priekį ir, dabar, tu esi šio klubo dalis. Ką tau reiškia ginti raudonai mėlynų garbę?  
Vaikystėje dažnai stebėdavau „Dainavos“ rungtynes, mintyse pasvajodavau, kad vieną dieną ir aš galėsiu žaisti šioje komandoje. Galima sakyti, jog tai buvo mano svajonė, tad labai tikiuosi, jog šiame sezone ji ir išsipildys.

Padėliokime situaciją. Pirmose DFK „Dainavos“ rungtynėse aikštėje pasirodai po keitimo ir įmuši pergalingą įvartį. Galbūt gali įsivaizduoti, kokį džiaugsmo šokį atliksi, o galbūt bėgsi džiaugtis su „Dzūkų tankais“?
Taip, tikrai bėgčiau džiaugtis su ištikimiausiais komandos sirgaliais – „Dzūkų tankais“. Tikiuosi, vieną dieną visa tai išsipildys.

Jau šį šeštadienį turėsite progą pirmąjį kartą šiais metais Alytuje išvysti naujajam sezonui besiruošiančius dainaviečius, tarp kurių – ir jaunąjį Renatą Banevičių! DFK „Dainavos“ futbolininkai žais ketvirtąsias kontrolines rungtynes, kurių varžovė – ambicinga Kauno Stumbrodublerių komanda, su kuria teks išmėginti jėgas ir I lygos pirmenybėse.

Draugiškos rungtynės vyks šeštadienį, Alytaus dirbtinės dangos aikštėje, Vilties g. 12. Susitikimo pradžia – 12:00 val. Įėjimas nemokamas.

Ateikite palaikyti savo miesto komandos!