image desctription

DFK „Dainava“ neprilygo „Stumbro B“ futbolininkams

Alytaus DFK „Dainavos“ futbolininkai šeštadienį sužaidė pirmąsias kontrolines rungtynes Alytuje, kur susitiko su taip pat LFF Pirmos lygos sezonui besiruošiančia Kauno „Stumbro B“ ekipa.

Dzūkijos futbolo klubo gretose be ekipos senbuvių bei jaunųjų alytiškių žaidė ir puikiai Lietuvos futbolo gerbėjams žinomi, peržiūroje dalyvaujantys Ilya Tsivylko, Audrius Brokas ir kiti. Šie žaidėjai atvyko iš Kazlų Rūdos „Šilo“, pasitraukusio iš ne tik A lygos, bet ir Lietuvos komandų žemėlapio.

Savo ruožtu kauniečių sudėtyje žaidė artimiausias rezervas ir tie, kurie A lygos starte prieš „Trakus“ aikštėje pasirodė nebent po keitimo.

Pirmąjį kėlinį aktyviau pradėjo kauniečiai, kurie turėjo dvi pusproges jau pačioje susitikimo pradžioje. Abu kartus atakos smaigalyje atsidūrė prancūzas Nasro Boucharebas, tačiau kartą jis smūgiavo šalia vartų, o kartą gražiame šuolyje galva smūgiavo šalia vartų.

Žaidimas iki pertraukos buvo apylygis ir nei viena komanda neturėjo ryškaus žaidybinio pranašumo. Vienintelį įvartį kėlinio pabaigoje įmušė Audrius Brokas, kuris preciziškai tiksliai atliko baudos smūgį, pasiųsdamas kamuolį į vartų devyniukę.

Po pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė – „Stumbras“ akivaizdžiai perėmė iniciatyvą ir šeimininkai pradėjo remtis praktiškai vien kontratakomis. Kauniečiai sukūrė ne vieną pavojingą progą, o abu įvarčius įmušė svečių puolėjas Diogo. Kartą jis realizavo progą vienas prieš vartininką, o kartą technišku smūgiu vienu lietimu iš sudėtingos padėties.

DFK „Dainavos“ ekipoje pasirodė: M. Melecis, M. Žukovas, O. Lukošiūnas, M. Fridrikas, A. Spelman, I. Tsivylko, K. Gvildys, G. Kruša, A. Brokas, L. Baranauskas, K. Heh, P. Oiaran.

Paulius Jakelis, fcstumbras.lt inf. ir foto