image desctription

„Dainavos“ gretose – su „Ekranu“ A lygos čempionu tapęs Lukas Čerkauskas

Dzūkijos futbolo klubas „Dainava” toliau tęsia komandos komplektaciją naujajam LFF I lygos sezonui. Prie dainaviečių ekipos prisijungė 22 metų gynėjas Lukas Čerkauskas.

179 cm ūgio gynėjas visą savo karjerą praleido Lietuvoje. Pirmuosius savo karjeros metus Lukas praleido Panevėžio „Ekrano“ dublerių komandoje, iš kurios vėliau persikėlė ir į pagrindinę, tuo metu Lietuvoje dominavusią komandą. Atstovaujant Panevėžio „Ekranui“ gynėjas du kartus tapo Lietuvos čempionu – 2011 ir 2012 metais. Sekančiais metais Panevėžio ekipa iškovojo bronzos medalius, o po sezono Lukas persikėlė į Kauno „Stumbrą“, kuriam ir atstovavo pastaruosius kelis sezonus.

Išsiskyrimas su „Stumbro“ komanda gynėjui nebuvo pats maloniausias. Naujųjų investuotojų valdoma Kauno ekipa apie atleidimą iš komandos futbolininką informavo labai netikėtai.

„Planavau iki sezono galo likti „Stumbro“ ekipoje, o po jo ieškoti laimės kitur. Nepaisant to, viskas apsivertė aukštyn kojomis. Dabar pasiūlymų neturiu, pirmiausia reikia išsigydyti traumą, o tada grįžti į aikštę“,- taip praėjusią vasarą kalbėjo „Dainavos“ naujokas.

Įvairioms Lietuvos jaunimo rinktinėms atstovavusio Luko Čerkausko debiutą LFF I lygoje išvysti bus galima jau artimiausiu metu – čempionato startas numatomas kovo 25-26 dienomis.