image desctription

DFK „Dainavos“ gretose – legionierius iš Baltarusijos

Pasirengimą naujajam sezonui tęsiančią DFK „Dainavą“ sustiprino A lygos patirties turintis gynėjas Ilya Tsyvilko. 24 metų futbolininkui tai bus antrasis sezonas LFF I lygoje – pernai jis atstovavo čempione tapusiai Kazlų Rūdos „Šilo“ komandai.

Gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis baltarusis profesionalo karjerą pradėjo garsiosios Borisovo „Bate“ dublerių komandoje. Kelis metus įvairiose Baltarusijos futbolo komandose rungtyniavęs futbolininkas 2014 metų vasarą persikėlė į A lygoje rungtyniaujančią Marijampolės „Sūduvą“. Komandos naujokas iš karto tapo tvirtu ekipos gynybos ramsčiu. 2015 metų pabaigoje I. Tsyvilko prarado trenerio pasitikėjimą ir aikštėje pasirodydavo vis rečiau. Marijampolėje legionierius praleido pusantrų metų ir spėjo sužaisti 31 rungtynes aukščiausiame Lietuvos divizione.

Po 2015 metų sezono futbolininkas paliko Marijampolės komandą ir  persikėlė į už keliasdešimt kilometrų esantį Kazlų Rūdos miestelį. Atstovaujant Kazlų Rūdos „Šilui“ gynėjas per 26 rungtynes LFF I lygoje patikimai vadovavo komandos gynybos grandžiai bei pelnė 1 įvartį. Praėjusiais metais I. Tsyvilko tapo I lygos čempionu ir iškovojo teisę žaisti A lygoje, tačiau dėl lažybų skandalo komanda šiame A lygos sezone nestartavo, o žaidėjams buvo leista ieškotis naujų ekipų.

185 cm žaidėjas jau spėjo debiutuoti vilkint Alytaus „Dainavos“ marškinėlius – naujoko žaidimą buvo galima išvysti nesėkmingai pasibaigusiose rungtynėse prieš Kauno „Stumbro“ dublerių komandą bei pergalingame mače su „Trakų B“ ekipa. 

Anksčiau skelbėme, jog „Dainavai“ atstovaus ir pernai „Šilą“ į pergales vedęs Audrius Brokas, tačiau komandos ir atakuojančio saugo keliai paskutinę minutę išsiskyrė. 

Ilya Tsyvilko oficialų debiutą „Dainavos“ komandoje išvysti bus galima jau artimiausiu metu – čempionato startas numatomas kovo 25-26 dienomis.