image desctription

VII turas: sugrįžimas į Alytaus stadioną bus pažymėtas mūšiu prieš lyderį

Ilgai laukta diena išaušo – jau šiandien, 19 valandą, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos kovos sugrįžta į Alytaus miesto stadioną! Po pusė metų Dzūkijos futbolo klubo „Dainava“ futbolininkai stos ant miesto stadiono vejos ir sieks revanšuotis savų žiūrovų akivaizdoje bei sugrįžti į pergalių kelią. Varžovas – ne bet kas, o pats pirmenybių lyderis – „FC Pakruojis“.

Dainaviečių šiandienos varžovai – „FC Pakruojo“ futbolininkai. 2015 metų rugpjūtį iširus Pakruojo „Kruojos“ klubui, šis Aukštaitijos regiono miestelis be futbolo ilgai nebuvo. Pernai buvo įkurtas klubas pavadinimu „Futbolo centras Pakruojis“. Nauja komanda laimėjo II lygos Vakarų zonos pirmenybes, per 18 turų nepatyrusi pralaimėjimų, o šiemet sėkmingai debiutavo I lygoje.

Per pirmuosius šešis čempionato turus buvusio „Kruojos“ vyriausiojo trenerio Aido Dambrausko auklėtiniai yra iškovoję 4 pergales, 2 kartus sužaidė lygiosiomis ir surinkę 14 taškų užima vienvaldžio lygos lyderio poziciją.

Pirmaisiais smuikais be pralaimėjimų žengiančios „Pakruojo“ ekipoje šiame sezone griežia gynėjas Donatas Strockis ir saugas Mykola Barba. Abu Pakruojo miesto garbę ginantys futbolininkai yra pelnę po tris įvarčius.

„Pakruojui“ šiemet atstovauja ne tik vietiniai ar didžiųjų miestų futbolininkai, bet ir legionieriai iš Nyderlandų, Latvijos, Ukrainos, Baltarusijos. Kai kurie jų žaidė ankstesnėje „Kruojos“ ekipoje. Vienas iš jų ir vartininkas iš Nyderlandų Jordy van de Corputas, pernai gynęs Telšių „Džiugo“ vartus.

Alytaus DFK „Dainavos“ futbolininkai, praėjusiame ture namuose patyrę pirmąjį pralaimėjimą, sieks reabilituotis savo žiūrovų akivaizdoje ir sugrįžti į pergalių kelią. 

Futbolo šventė prasidės kiek anksčiau nei pačios rungtynės – 18 valandą, Rotušės aikštėje, kviečiame prisijungti prie Dzūkijos futbolo klubo „Dainava“ narių bei įvairių Futbolo akademijos „Dainava“ vaikų amžiaus grupių eisenos link Alytaus miesto stadiono, kurią lydės Didžiosios Kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono Sausumos pajėgų orkestras!

Rungtynių Alytaus miesto stadione metu galėsite ne tik pasipuošti „Dainavos“ atributika, pasivaišinti stadione veikiančioje kavinėje, bet ir sudalyvauti konkursuose! O pirmasis iš jų  – jau ČIA!  Spėkite šio vakaro mačo tarp Alytaus DFK „Dainavos“ ir „FC Pakruojo“ ekipų rezultatą ir laimėkite mūsų draugų – Miami Pizza House dovanojamą picą!

Ateikite palaikyti savo miesto futbolininkų – būkite su DAINAVA!


2017-05-12 19:00 val.
Alytaus DFK „Dainava“ – „FC Pakruojis“
Alytaus miesto stadionas (Birutės g. 5)