image desctription

Sėkmingas pirmasis kėlinys nulėmė „Dainavos“ pergalę prieš vilniečius

Alytaus miesto gimtadienio šventės savaitgalį DFK „Dainava“ pradėjo rungtynėmis su LFF Pirmos lygos turnyro lentelės kaimynais Vilniaus „Vyčio“ futbolininkais. Po atkaklios kovos Dariaus Gvildžio auklėtiniai buvo pranašesni rezultatu 2:1. Visi rungtynių įvarčiai buvo pelnyti pirmajame kėlinyje.

Dzūkijos futbolo klubo „Dainava“ gretose jau nebuvo registruotas legionierius iš Didžiosios Britanijos Kler Heh. Efektyviu žaidimu ir techniniais sugebėjimais varžovus maudęs saugas persikėlė į kaimyninę Latviją, kur atstovaus UEFA Europos lygos turnyro atrankai besiruošiančiai „Jelgavai“. Rungtynėms taip pat nesiruošė negaluojantis Lukas Baranauskas.

Susitikimas Alytaus miesto stadione prasidėjo atviru žaidimu, tad pirmojo įvarčio žiūrovams ilgai laukti nereikėjo. 13-ąją mačo minutę po individualaus „Dainavos“ kapitono Lino Savasto reido bandymas perduoti kamuolį arčiau varžovų vartų virto įvarčiu, kai nesėkmingai kamuolį į savo vartus nukreipė svečių gynėjas.

Tačiau alytiškių džiaugsmas truko vos kelias minutes – jau po keletos akimirkų Vilniaus „Vyčio“ puolėjas Arsenijus Buinickis rezultatą išlygino.

DFK „Dainavos“ futbolininkai ginklų nesudėjo ir toliau aktyviai spaudė vilniečių gynėjus. Efektyvus žaidimas atnešė vaisių 35 rungtynių minutę, kai legionierius iš Ukrainos Kyrylo Silich išmaudė sostinės futbolininkus ir po rikošeto išvedė dainaviečius į priekį – 2:1!

Paskutinę pirmojo kėlinio minutę Alytaus stadione susirinkusių žiūrovų herojumi tapo vartininkas Marcis Melecis, sėkmingai atrėmęs į Dzūkijos sostinės ekipos vartus paskirtą 11 metrų baudinį. 

Įvartis į Algimanto Liubinsko auklėtinių vartus brendo ir antrajame kėlinyje. Puikias progas pasižymėti turėjo Oskaras Lukošiūnas, Patrik Oiaran ir Kyrylo Silich, tačiau visos dainaviečių atakos baigdavosi „Vyčio“ baudos aikštelėje. 83 mačo minutę po individualaus Lino Savasto reido savo galimybės neišnaudojo ir savo paties šešėlyje rungtynėse tūnojęs puolėjas Sam Shaban. 

Alytiškiai kartu su „Pakruojo“ ir Kauno „Stumbro B“ ekipomis yra surinkę po 23 taškus tapo turnyro „trivaldystės“ dalyviais. Rezultatyviausiuoju turnyro žaidėju ir toliau išlieka „Dainavos“ puolėjas Sam Shaban. Legionieriaus sąskaitoje 13 įvarčių.

Šį mėnesį DFK „Dainavos“ ir Vilniaus „Vyčio“ ekipos ant Alytaus stadiono vejos stos ir dar kartą. Birželio 26-ąją, pirmadienį, abi komandos išmėgins jėgas LFF Taurės turnyro aštuntfinalyje. 


Alytaus DFK „Dainava“ – Vilniaus „Vytis“ 2:1 (2:1)
Alytaus miesto stadionas, 680 žiūrovų
Teisėjai: Ugnius Veprauskas, Žilvinas Yla, Lina Skladaitytė
Įvarčiai: 36 min. K. Silich (Dainava); 13 min. H. Šidlauskas (į savus vartus), 15 min. A. Buinickij (Vytis)

DFK „Dainava“:
Melecis, Tsyvilko, Fridrikas, Lukošiūnas, Čerkauskas, Žukovas, Savastas, Kruša, Silich, Shaban, Oiaran.
Atsarginiai: Geležūnas, E. Baranauskas, Banevičius, Jodelis, Graževičius.

Dariaus Gvildžio komentaras

Įvarčiai


Rungtynės