image desctription

Alytaus DFK „Dainava“ sukirto rankomis su gynėju iš Latvijos

Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ ir toliau intensyviai pluša vasaros perėjimų lango metu. Reprezentacinei Alytaus miesto komandai pavyko į savo gretas prisivilioti aukščiausioje Latvijos futbolo lygoje rungtyniavusį gynėją Edgarą Fjodorovą.

21-erių metų latvis futbolininko karjerą pradėjo „Jelgavos“ ekipoje, kurioje rungtyniavo kartu su dabartiniu „Dainavos“ vartų sargu – Marciu Meleciu. 2015 metais gynėjo ir atraminio saugo pozicijoje galintis rungtyniauti žaidėjas atstovavo pagrindinei ekipai, su kuria iškovojo šalies taurę. Daug žaidimo laiko pagrindinėje komandoje negaudavęs gynėjas dažnai atstovaudavo dublerių ekipai, o galiausiai buvo išnuomotas į antrajame pagal pajėgumą šalies divizione rungtyniaujančią FK „Audą“. Atstovaudamas šiai ekipai futbolininkas iškovojo trečiąją vietą Latvijos I lygoje. Pasibaigus sezonui E. Fjodorovs patraukė SC „Babite“ vadovų dėmesį.

„Į „Babite“ ekipą išvykau su vienu tikslu – gauti kuo daugiau žaidimo laiko aukščiausioje šalies lygoje. Žinojau, jog tai ekipa, kuri gali suteikti galimybę jauniems futbolininkams. Deja, sezono eigoje komanda patyrė daug finansinių sunkumų, turėjo problemų su federacija bei galiausiai buvo pašalinta“, – apie paskutinį karjeros etapą kalbėjo „Dainavos“ naujokas.

Legionieriaus karjerą pradedantis gynėjas į Jelgavos miestą primenantį Alytų atvyksta su vienu tikslu – padėti komandai išlikti turnyrinės lentelės viršuje.

„Prie pasirinkimo žaisti Alytuje stipriai prisidėjo mano senas draugas Marcis Melecis, kuris, tikiuosi, Alytuje man bus kaip vyresnysis brolis. Iš Marcio pasakojimų supratau, jog komanda turi nuostabius fanus, taip pat peržvelgiau video socialiniuose tinkluose. Tai yra nuostabu! Nors Alytuje praleidau tik dvi dienas, tačiau šis miestas man labai patiko. Kažkuo primena Jelgavą. Kalbant apie naują karjeros stotelę, žinau, jog komandoje šiuo metu vyksta futbolininkų rotacija. Manau, jog tai tik įrodo, jog esame konkurencinga ir stipri ekipa bei kitos komandos tai puikiai mato. Atvykstu su tikslu laimėti LFF I lygą“, – mintimis apie naująją karjeros stotelę dalinosi gynėjas.

E. Fjodorovo debiutas įvyks jau artimiausiose „Dainavos“ rungtynėse šeštadienį Tauragėje. Dainaviečiai susitiks su turnyro lentelės apačioje esančiais „Tauro“ futbolininkais. Rungtynių Vytauto stadione pradžia – 15 valandą.