image desctription

Dviejų įvarčių persvarą iššvaistę dainaviečiai iš Tauragės parsiveža tašką

Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ šeštadienį baigė pirmąją Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygos pirmenybių dalį. Priešpaskutinių rungtynių dainaviškiai vyko į Tauragę, pas šiemet į lygą sugrįžusį „Taurą“. Tauragiškiai, būdami vieni iš pirmenybių autsaiderių, prieš dvikovą su lygos lyderiais alytiškiais, atsinaujino legionieriais iš Latvijos, Rumunijos ir Ukrainos.

Pirmąjį kėlinį komandos baigė be įvarčių. 58 min. (Patrik Oiaran Dos Santos Sousa) ir 60 min. (Renatas Banevičius) pasižymėjusi DFK „Dainava“ pirmavo 2:0. Deja, 63 min. Oskaras Lukošiūnas buvo nubaustas raudona kortele, mažumoje likę dainaviškiai 67 bei 74 min. praleido 2 šeimininkų smūgius ir susitikimą baigė rezultatu 2:2.

Tai buvo 4-osios Alytaus komandos lygiosios. Su 7 pergalėmis, 2 pralaimėjimais ir 25 taškais DFK „Dainava“ lieka tarp pirmenybių lyderių. Dainaviškių kluptelėjimu pasinaudojo į pirmąją LFF I lygos vietą šoktelėjusi FK „Palanga“, namuose pratęsusi nepralaimėtų rungtynių seriją ir 1:0 įveikusi FK „Panevėžį“.

Antrąjį LFF I lygos ratą liepos 26 d. alytiškiai kaip tik pradės išvykoje Palangoje, o pirmąją sezono dalį liepos 6 d. miesto stadione baigs su FK „Panevėžiu“.

Tarp pirmenybių lyderių jau ilgą laiką esanti DFK „Dainava“ sudomino galybę pajėgesnių aukščiausių lygų klubų, kurie antroje sezono dalyje mūsų miesto komandai, deja, jau neatstovaus.

Su Alytumi atsisveikino rezultatyvusis anglas I lygoje 13-a įvarčių, taip pat LFF taurės turnyro kovose galybe taiklių smūgių  pasižymėjęs Sam Shaban. Į klubą Olandijoje ketina išvykti alytiškis Titas Vitukynas.

Lietuvos I lygą į Latvijos aukščiausiąją ir FC „Jelgavą“ iškeitė dainaviškių legionierius iš Mianmaro Kler Low Eh Hmoo Heh, iš DFK „Dainavos“ į Klaipėdos „Atlantą“ persikėlė Mantas Fridrikas, o jį FK „Jonavą“ – legionierius iš Ukrainos Kyrylo Silich.

Šių žaidėjų netekusi DFK „Dainava“ prieš antrąją sezono dalį pasistiprino dviem gynėjais  legionieriais – latviu Edgars Fjodorovs bei Olandijos ir Prancūzijos pilietybes turinčiu gynėju Kenzo Biyong, o taip pat ir dviem puolėjais – į „Dainavą“ grįžusiu kauniečiu Luku Sendžiku ir prie gimtojo miesto komandos po pertraukos prisijungusiu Renaldu Stankevičiumi.


Tauragės „Tauras“ – Alytaus DFK „Dainava“ 2:2 (0:0)
„Vytauto“ stadionas, 160 žiūrovų
Teisėjai: Saulius Dirda, Edgaras Bučinskas, Arūnas Dapkus
Įvarčiai: 56′ P. Oiaran, 58′ R. Benevičius (Dainava); 68′ A. Brokas, 74′ V. Kuzmins (Tauras)

DFK „Dainava“:
 M. Melecis, O. Lukošiūnas, I. Tsyvilko, R. Banevičius, P. Oiaran, L. Baranauskas, A. Panka, R. Stankevičius, L. Sendžikas, E. Fjodorovs, M. Jodelis (64′ I. Graževičius).

Alytausgidas.lt