image desctription

Skirtingi traumų padariniai

Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ praėjusiame LFF I lygos ture svečiavosi Tauragėje, kur lygiosiomis 2:2 sužaidė su 13-oje vietoje žengiančiais „Tauro“ futbolininkais. Šiose rungtynėse dainaviečiams negalėjo padėti traumuoti Linas Savastas, Gediminas Kruša bei Lukas Čerkauskas.

Saugo pozicijoje šį sezoną rungtyniaujantis Lukas Čerkauskas traumą patyrė rungtynėse prieš Telšių „Džiugą“. Pirmojo kėlinio viduryje kirkšnies traumą patyręs futbolininkas iškrito iš rikiuotės ir negalėjo rungtyniauti ne tik paskutinėje dvikovoje, bet ir žygį LFF Taurėje užbaigusiame susitikime su „Vilniaus Vyčio“ futbolininkais. Dvi savaites be futbolo praleidęs žaidėjas jaučiasi neblogai ir šiandien pradės treniruotis su komanda. Tikimasi, jog Lukas ant vejos pasirodys jau artimiausiose rungtynėse prieš „Panevėžį“.

Skausmai kamuoja ir kitą „Dainavos“ komandos saugą – Gediminą Krušą. Stipriu pagrindo žaidėju nuo sezono pradžios tapęs klaipėdietis patyrė kojos piršto sąnario uždegimą. Futbolininkas savaitę nesitreniruoja su komanda, tačiau, viliasi, jog rungtynėse su „Panevėžiu“ jau pasirodys ant Alytaus miesto stadiono vejos. Visgi, galutinį sprendimą, ar leisti į aikštę po traumos atsigavusį futbolininką, priims komandos treneriai.

Kiek prastesnė Lino Savasto situacija – komandos kapitonui įplyšęs kojos raumuo. Po traumos sparčiai sveikstančio futbolininko artimiausiose rungtynėse vis dar neišvysime. Tikimasi, jog alytiškis ant vejos išbėgs jau po LFF I lygos vasaros pertraukos, kurios metu alytiškis galės pilnai išsigydyti traumos padarinius.

Rungtynėse su „Tauru“ neišvydome ir gynėjo Mariaus Žukovo, kuris prisijungė prie „Dainavos“ ekipą palikusių žaidėjų desanto. Dzūkijos futbolo klubo marškinėlius vėl apsivilks alytiškis Renaldas Stankevičius. Komandos peržiūroje taip pat dalyvauja saugas iš Ukrainos.

Artimiausios DFK „Dainavos“ rungtynės – jau šį ketvirtadienį, Alytaus miesto stadione, su „Panevėžio“ futbolininkais. Susitikimo pradžia 16 valandą.