image desctription

Vartininko ir naujoko įvarčiai išplėšė pergalę iš „Panevėžio“ rankų

Liepos 6 dieną, Valstybės dieną, Alytaus DFK „Dainavos“ futbolininkai LFF Pirmos lygos XV turo rungtynėse stojo į kovą prieš „Panevėžio“ vienuolikę. Alytiškiai surinkę 25 taškus prieš mačą rikiavosi 3-oje, panevėžiečiai su 17 taškų – 9-oje turnyro lentelės pozicijoje.

Pirmajį rungtynių įvartį Alytaus miesto stadione susirinkę žiūrovai išvydo tik antrajame kėlinyje. Jo autoriumi tapo „Panevėžio“ klubo puolėjas Tadas Markevičius, galva smūgiavęs į virpstą, nuo kurio kamuolys įriedėjo į vartus ir išvedė svečius į priekį 0:1.

DFK „Dainavos“ viso kėlinio metu bandė išlyginti rezultatą, tačiau tą padaryti pavyko tik 90-ąją minutę. Visas pajėgas į svečių baudos aikštelę pasiuntęs Darius Gvildys netrukus džiaugėsi įvarčiu, kuomet laiku ir vietoje atsidūrė ir taikliai kamuolį į varžovų vartus smūgiu galva pasiuntė Dzūkijos futbolo klubo vartininkas Marcis Melecis.

Maža to, alytiškiai ginklų nesudėjo ir jau per teisėjo pridėtą laiką persvėrė rezultatą savo naudai! Trečiąją pridėto laiko minutę galingu spyriu „Panevėžio“ vartininką nuginklavo į ekipą sugrįžęs alytiškis Renaldas Stankevičius. Sulig įvarčiu arbitras užfiksavo jau aštuntąją dainaviečių pergalę Pirmos lygos pirmenybėse, po kurios alytiškiai pakilo į antrąją turnyro lentelės poziciją.

Po šių rungtynių Dariaus Gvildžio auklėtiniai turės progą pailsėti, kadangi į stadionus ekipos sugrįš po vasaros pertraukos. Kitas rungtynes Alytaus DFK „Dainava“ žais liepos 26 dieną išvykoje su „Palangos“ vienuolike.


Alytaus DFK „Dainava“ – FK „Panevėžys“ 2:1 (0:0)
Alytaus miesto stadionas, 400 žiūrovų
Teisėjai: Vytenis Kazlauskas, Vytautas Šimkus, Žilvinas Yla
Įvarčiai: 48′ T. Markevičius (Panevėžys); 90′ M. Melecis, 90+3′ R. Stankevičius (Dainava)

DFK „Dainava“: Melecis, Fjodorovs, Tsivylko, Graževičius, Panka, Banevičius, Čerkauskas, Sendžikas, Stankevičius, Oiaran, L. Baranauskas.

Atsarginiai futbolininkai: Geležūnas, E. Baranauskas, Marcinkevičius, Jodelis, Karsokas, Jarusevičius.

ĮVARČIAI

RUNGTYNĖS