image desctription

Komandą sustiprino dar du naujokai

Įnirtingai žaidėjų vasaros turguje dirbantį Dzūkijos futbolo klubą sudrebino permainos – kaip žinia, iškart pasibaigus pirmajam ratui, komandą paliko Mantas Fridrikas, Kler Heh, Kyrylo Silich, Titas Vitukynas, Marius Žukovas ir rezultatyviausias LFF I lygos žaidėjas Sam Shaban. Deja, tačiau antrajame rate komandai visgi nepadės ir Gediminas Kruša. Juos pakeis peržiūroje dalyvavę ir treneriui teigiamą įspūdį palikę Mikael Khalam bei Karol Stolarski.

Tarpsezoniu komandos gynybos grandį sustiprino užtikrintu žaidimu pasižymėti jau spėjęs latvis Edgars Fjodorvs bei savo debiuto LFF I lygoje vis dar laukiantis olandas Kenzo Biyong. Šiems futbolininkams antroje sezono pusėje gynyboje padės tvarkytis ir dar vienas naujokas – lenkas Karol Stolarski. Centro gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis 22 metų futbolininkas karjerą pradėjo „Dolcan Zabki“ klube, kiek vėliau persikėlė į „Hetman Zamosc“, „Start Dzialdowo“ ir „Pogon Mogilno“. Paskutinė lenko karjeros stotelė – trečioje pagal pajėgumą lenkijos lygoje rungtyniaujantis „Leśnik Manowo“ klubas.

„Neseniai atvykau į Alytų. Jau teko kiek detaliau aplankyti miestą, tad galiu pasakyti, jog stadionas paliko labai didelį įspūdį. Tikiu, jog prisijungęs prie „Dainavos“ žengiau tvirtą žingesnį savo karjeroje. Kalbant apie šio sezono tikslus, manau, jog turime iškovoti kelialapį į aukščiausią šalies lygą. Komandos treniruotėse matosi nusiteikimas, tad tikiu, jog mums pavyks tai padaryti“, – trumpai apie miestą ir sezono tikslus užsiminė K. Stolarski.

Septintuoju komandos naujoku tapo kanadietis Mikael Khalam (dar žinomas kaip Mickey Yared). Į „Dainavą“ 22 metų saugas atvyksta iš FC „RAC“ ekipos.

Primename, jog prie komandos jau anksčiau prisijungė ne tik gynėjai Edgars Fjodorovs ir Kenzo Biyong, bet ir saugai Lukas Sendžikas, Renaldas Stankevičius bei Joao Claudio Kiala. Greičiausiai po peržiūrų Lenkijoje į komandą sugrįš ir Lukas Čerkauskas.

Dzūkijos futbolo klubo peržiūroje šiuo metu dalyvauja ir daugiau futbolininkų, kurie, tikėtina, prisijungs prie jau dabar stipriai pasikeitusios komandos.

Artimiausią naujokų debiutą galėsite išvysti jau liepos 26 dieną, Palangoje, kur susitiksime su LFF I lygos pirmenybių lyderiais.