image desctription

Antrasis čempionato ratas pradėtas pergale prieš lygos lyderę

Po vasaros pertraukos į Lietuvos miestų stadionus sugrįžo Pirmos lygos kovos. Antrosios sezono dalies starte iš pagrindų pasikeitusi DFK „Dainava“ svečiavosi pajūryje, kur kovėsi su lygos lydere FK „Palangos“ ekipa. Pergalę rezultatu 2:0 Alytaus ekipai nulėmė po traumų sugrįžę Karolis Gvildys ir Linas Savastas.

Palangos miesto stadione DFK „Dainavos“ startinėje sudėtyje debiutavo trys naujokai – iš Vilniaus „Vyčio“ prisijungę Tomas Misiūnas ir Ernestas Mininas bei iš A lygoje rungtyniaujančio Kauno „Stumbro“ persikėlęs Ainas Bareikis. Dainaviečių gretose taip pat pasirodė po kurio laiko į aikštę po traumų sugrįžę kapitonas Linas Savastas ir Karolis Gvildys. Po peržiūrų Lenkijos futbolo klubuose į „Dainavą“ taip pat sugrįžo ir saugo bei gynėjo pozicijoje galintis rungtyniauti Lukas Čerkauskas.

Rungtynės prasidėjo apylygiai ir sparčiu tempu – nei viena komanda su kamuoliu per ilgai neužsibūdavo, o savo žaidimą rėmė greitomis atakomis. Deja, jau 26-ąją minutę medikų pagalbos prireikė „Dainavos“ naujokui T. Misiūnui, kuriam, vėliau paaiškėjo, skilo vienas iš pėdos kaulų. Jį aikštėje pakeitė dar vienas Alytaus futbolo ekipos naujokas saugas iš Ukrainos Ruslanas Ivančenko. Toliau įvykiai pirmajame kėlinyje klostėsi ramiai – abiejų komandų futbolininkų smūgiai arba skriedavo šalia vartų, arba su jais susidorodavo vartininkai, tad pirmojoje mačo pusėje žiūrovai įvarčių neišvydo.

Antrąją rungtynių pusę efektyviau pradėjo Dariaus Gvildžio auklėtiniai – 51-ąją minutę sėkmingai sumaištimi šeimininkų baudos aikštelėje pasinaudojo ir dainaviečius į priekį išvedė saugas K. Gvildys. 

73-ąją mačo minutę varžovams apie save priminė po traumos į aikštę sugrįžęs „Dainavos“ kapitonas L. Savastas. Saugas pasinaudojo baltarusio Ilya Tsyvilko perdavimu ir juvelyriniu smūgiu padvigubino dainaviečių persvarą – 2:0!

Po įvarčio Luką Sendžiką pakeitė „Dainavos“ naujokas iš Olandijos Claudio Kiala

Per likusį laiką „Palangos“ futbolininkai nieko pavojingo nesukūrė ir finalinis rungtynių teisėjo švilpukas užfiksavo 9-ąją sezono pergalę.

Pergalę pajūryje šventę Alytaus „Dainavos“ futbolininkai su 31 tašku pakilo į pirmąją turnyro vietą. „Palangos“ ekipa, sužaidusi rungtynėmis mažiau, savo sąskaitoje turi 29 taškus.

Kitas iššūkis dainaviečių laukia jau šį sekmadienį, kai Alytaus miesto stadione bus priimami „Trakų B“ ekipos futbolininkai. Rungtynių pradžia – 18 valandą.


FK „Palanga“ – Alytaus DFK „Dainava“ 0:2 (0:0)
Palangos miesto stadionas, 250 žiūrovų
Teisėjai: Ugnius Veprauskas, Edgaras Citavičius, Žilvinas Yla
Įvarčiai: 51 min. K. Gvildys, 73 min. L. Savastas (Dainava)

DFK „Dainava“:
 M. Melecis, I. Tsyvilko, L. Savastas (90 min. I. Graževičius), L. Čerkauskas, K. Gvildys, A. Bareikis, E. Mininas, E. Fjodorovs, T. Misiūnas (26 min. R. Ivančenko), L. Baranauskas (88 min. N. Karsokas), L. Sendžikas (75 min. C. Kiala). 

NUOTRAUKOS

ĮVARČIAI

SANTRAUKA

D. GVILDŽIO KOMENTARAS

RUNGTYNĖS