image desctription

Lukas Sendžikas: „Alytų galiu vadinti savo antraisiais namais“

Pastaruoju metu tik tarp Kauno ir Alytaus komandų migruojantis saugas Lukas Sendžikas „Dainavos“ ekipai pirmą kartą atstovavo 2013-2014 metų sezone, kuomet klubas žaidė stipriausioje šalies lygoje. Po metų į tuometinį Kauno „Spyrį“ persikėlęs futbolininkas antrą kartą į Alytų sugrįžo pernai, kai vasarą pakeitė komandą palikusį Ronaldą Solominą. Pasibaigus sezonui Lukas paliko komandą bei persikėlė atgal į A lygoje rungtyniaujantį „Kauno Žalgirį“.

Kaip žinia, sezoną pradėjai „Kauno Žalgirio“ ekipoje. Kas paskatino po praėjusio sezono dar kartą sugrįžti į šią ekipą?
Galiu teigti, jog labiausiai prie to prisidėjo noras žaisti A lygoje. Kiekvieno profesionalaus futbolininko pagrindinis tikslas yra žaisti kuo aukštesniame lygyje. Prie mano sprendimo stipriai prisidėjo ir tai, jog Kaunas yra mano gimtasis miestas. Visada malonu atstovauti miestui, kuriame užaugai.

Sezono pradžia A lygoje buvo ypatingai sunki – ilgai nerinkote taškų, tačiau galiausiai įsivažiavote. Kokios buvo tokio sunkaus starto priežastys? Kaip vertini savo pasirodymą ir indėlį į komandos rezultatus pirmoje sezono pusėje?
Visų pirma noriu pasakyti, jog sezono pradžioje nuo komandos dažnai nusisukdavo sėkmė. Žinoma, reikia pripažinti, jog varžovai dažnai būdavo stipresni. Savo indėlį vertinti būtų sunku, kadangi aikštėje dažniausiai pasirodydavau po keitimo.

Daugelis pastebi, jog pastaruoju metu migruoji tik tarp Kauno ir Alytaus ekipų. Galbūt jauti kažkokius išskirtinius jausmus šių miestų komandoms?
Jeigu Kauną galiu vadinti savo namais, tai Alytų, neabejotinai, antraisiais. Visada malonu čia sugrįžti. Nusprendžiau prisijungti prie „Dainavos“, nes noriu gauti kuo daugiau žaidybinio laiko. Taip pat mano apsisprendimui įtakos turėjo ir galimybė kovoti dėl I lygos aukso. Sulaukęs skambučio iš trenerio Dariaus Gvildžio – ilgai nedvejojau.

Kaip ir praėjusį sezoną, taip ir šiemet, į Alytų atvyksti per vasaros perėjimų langą. Pernai tau atvykus „Dainava“ buvo daug prastesnėje situacijoje. Ar jaučiasi, jog komanda žengia į priekį?
Pernai didžioji komandos dalis buvo sudaryta iš jaunų žaidėjų. Atsižvelgiant į tai, aukštesnių vietų siekti buvo sunkoka. Šių metų komanda – pajėgesnė ir sukomplektuota kovoti dėl I lygos titulo.

„Dainavos“ gretose jau spėjai sužaisti ketverias rungtynes, per kurias pasižymėjai puikiu žaidimu – atlikai tris rezultatyvius perdavimus, aikštėje išsiskyrei aktyvumu, o komanda nepralaimėjo nė vienų rungtynių. Debiutą galime vadinti vykusiu?
Debiutą vertinčiau vidutiniškai. Gaila, jog nepavyko išlaikyti įgytos persvaros Tauragėje, tačiau džiugu, jog iškovojome ypač svarbias pergales Alytuje – prieš FK „Panevėžį“ ir „Trakų“ dublerius, taip pat Palangoje prieš tuo metu lygoje pirmavusius vietos futbolininkus. Pastaroji – ypač svarbi pergalė žvelgiant į turnyro lentelę. Taip pat būtina išskirti ir pergalę prieš „Panevėžį“, kadangi kažko panašaus savo akimis matyti dar neteko.

Nepralaimėtų rungtynių seriją dainaviečiai galės pratęsti jau šį šeštadienį, Šilutėje. Rungtynių Šilutės miesto stadione pradžia – 16 valandą.