image desctription

Pirmos lygos pirmenybės priėjo finišo tiesiąją

Pirmos lygos pirmenybių karavanas prie pirmenybių finišo juostelės. Kas pirmasis ją kirs, paaiškės paskutiniame ture. Pranašesnėje pozicijoje – „Palanga”. Pajūrio futbolininkams telieka namuose įveikti „Trakus B” ir atšvęsti istorinį pasiekimą. Bet… paskutinį žingsnį kartais žengti būna sunkiausia. Kovoje dėl trečiosios vietos susiklostė irgi panaši situacija, „bronzą” jau „užuodžia” Algimanto Liubinsko vadovaujamas „Vilniaus Vytis”, o kiti pretendentai gali tik tikėtis pastarųjų kluptelėjimo.

Šeštadienis, 10.21, 14:00, Palangos stadionas.

„Palanga” – „Trakai B”

Apie šių rungtynių rezultato reikšmę ir prasmę „Palangos” futbolininkams kartoti nereikia. Komandai atsidūrusiai visai šalia išsvajoto titulo pirmiausiai reiktų „neperdegti”. Šiame sezone palangiškiai ne kartą yra „ištraukę” rungtynes iš, atrodytų beviltiškų situacijų. Šeštadienį šeimininkams teks kiek kitoks uždavinys, jie laikomi favoritais, teks tvarkytis su tam tikru psichologiniu spaudimu. Varžovas – ne pats paprasčiausias, „Trakai B” pirmenybių finiše demonstruoja visai neblogą žaidimą ir gali sudaryti sunkumų bet kuriai lygos komandai, neišskiriant lyderių.

Šeštadienis, 10.21, 14:00, Panevėžio FA stadionas.

„Panevėžys” – Alytaus DFK „Dainava”

Dviejų futbolo miestų, kurių jau spėjome pasiilgti aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje, komandos užbaigs pirmenybes ant Panevėžio FA dirbtinės dangos aikštės. Abiejų ekipų sirgaliai prieš sezoną tikėjosi, jog komandos gali pakovoti dėl aukščiausių vietų, bet realybė buvo kiek kitokia. Tiesa, alytiškiai beveik viso sezono metu buvo pirmaujančių grupėje, tuo tarpu „Panevėžys” laukto žaidimo nedemonstravo, nepadėjo komandai ir ilgokai ją lydėjęs nesutarimų, pasikeitimų bei skandalų šleifas. Svečiai dar turi vilčių užlipti ant trečiojo turnyrinės lentelės laiptelio, tad stengsis laimėti. „Panevėžys”, atrodo tik sezono pabaigoje susikoncentravo į esminį dalyką – žaidimą ir eilėje rungtynių įrodė, kad futbolą žaisti moka ir gali. Tad sezono uždarymas Aukštaitijos sostinėje gali būti gražus.

Šeštadienis, 10.21, 14:00, Tauragės stadionas.

Tauragės „Tauras” – „Šilutė”

Tauragėje susitiks turnyrinės lentelės kaimynai, kurių užimamos vietos jau beveik negali pasikeisti. Komandos ne itin kreipia  daug dėmesio gynybai, praleidžia ganėtinai daug, kita vertus, turi žaidėjų, mėgstančių atakuoti. Tad visai galimas daiktas, kad šiose rungtynėse įvarčių netruks.

Šeštadienis, 10.21, 14:00, Klaipėdos stadiono dirbtinės dangos aikštė.

Klaipėdos „Koralas” – Telšių „Džiugas”

Abi komandos liko apdovanojimų „papėdėje”, bet šeštadienį galima laukti įdomios kovos dėl 5-osios vietos. Aišku, didelių dividendų ši vieta neduoda, bet visgi visuomet malonu paskutinėse rungtynėse įveikti pajėgius varžovus. Tiek klaipėdiškiai, tiek telšiškiai geriausią sportinę formą įgijo antroje turnyro pusėje, tad Klaipėdoje susirinkę žiūrovai neturėtų būti nuvilti vaizdu aikštėje.

Šeštadienis, 10.21, 14:00, Vilnius, LFF stadionas.

„Vilniaus Vytis” – Kėdainių „Nevėžis”

Vilniečiai antrus metus iš eilės gali finiše laimėti lenktynes dėl bronzos. Pernai medalių likimas sprendėsi Trakuose ir Kėdainiuose, panašu, kad šiemet lemiamos bus rungtynės Vilniuje ir Panevėžyje. Kėdainių „Nevėžis” galėtų „pakišti kiaulę” vilniečiams, prisiminę praeitus metus, kai „vyčiai” nušvilpė medalius kėdainiečiams iš panosės. Tačiau šeimininkų gretose – daug „patyrusių vilkų”, „užuodusių” medalius. Tokiu atveju juos sustabdyti labai sunku.

Šeštadienis, 10.21, 14:00, Kaunas, NFA stadionas.

Kauno „Stumbras B” – Vilniaus „Žalgiris B”

Mažai ką lemiančios rungtynės turnyrine prasme. Puikiai sezoną pradėję kauniečiai vėliau išsikvėpė, rezultatams, be abejonės, turėjo įtakos ir nelengva situacija klube, didelė žaidėjų rotacija. Lietuvos čempionų pamainos rezultatams daug įtakos turėjo ir žaidėjų amžius – susidūrę su vyrų futbolu jaunieji žalgiriečiai dažnokai neatlaikydavo spaudimo. Rungtynės Kaune – proga įvertinti artimiausius A lygos komandų rezervus, nors, kaip parodo patirtis, prasimušti į pagrindines komandas kol kas pavyksta tik vienetams.

Šeštadienis, 10.21, 14:00, Utena, „Utenio” stadionas.

Utenos „Utenis B” – Gargždų „Banga”

Absoliutus lygos autsaideris prieš vieną iš pretendentų į auksą. Gal tolima kelionė ir gali kiek išbalansuoti gargždiškius, bet šiuo metu jų sportinė forma ir žaidimas dviem galvomis lenkia „Utenos B” komandą. Utenoje tikriausiai pamatysime ir grupę ištikimiausių „Bangos” sirgalių – „Gargždų tigrų”. Išties, šios rungtynės gali priminti tigro kovą su kokia nors antilope. Ir nors antilopės kartais pasibado ragais, jei tigras alkanas, rezultatas būna nulemtas. Vienas iš „mini” uždavinių šeimininkams – pasistengti nepraleisti trijų įvarčių, nes trečiasis jau būtų šimtasis praleistas visų pirmenybių metu…

Naglis Miknevičius