image desctription

#DainavosIstorija: pirmieji trys atsikūrusios „Dainavos“ taškai

Tam, jog naujojo sezono laukimas neprailgtų, DFK Dainava pristato naują rubriką #DainavosIstorija. Kiekvieną trečiadienį bus prisimenamos daugelio atmintyje įstrigusios „Dainavos“ rungtynės ir kiti įvykiai ar futbolininkai.

Pirmojoje šios rubrikos dalyje apžvelgsime kaip atsikūrusios „Dainavos“ futbolininkai iškovojo pirmuosius tris taškus aukščiausioje šalies lygoje.

Susivienijus dviems Alytaus komandoms – „Alyčiui“ ir „Vidzgiriui“ – 2011–aisiais „Dainava“ ir vėl startavo aukščiausioje šalies lygoje. Sezono startas komandai nesusiklostė taip, kaip visi tikėjosi, kadangi Virginijaus Sinkevičiaus auklėtiniai pralaimėjo visus tris pirmuosius susitikimus. Trečiasis, patirtas išvykoje prieš tuo metu neįspūdingai atrodžiusį Klaipėdos „Atlantą“, buvo ypač skaudus. Prieš artėjančią dvikovą su FBK „Kaunu“ buvo net gi galima išgirsti nuomonių, jog A lygoje alytiškiams startuoti apskritai nereikėjo. Tiek futbolininkams, tiek fanams, tokie žodžiai reiškė tik vieną – į šį mūšį privalome eiti kaip į karą. Verta pastebėti, jog panašios nuotaikos vyravo ir kauniečių stovykloje – komanda taip pat pralaimėjo tris pirmąsias A lygos rungtynes. 

Pergalės troškimo vedami rungtynių dieną į stadioną susirinko 500 žiūrovų, tarp kurių buvo galima išvysti ir dvi dešimtis ištikimiausių Alytaus „Dainavos“ gerbėjų. Rungtynes dainaviečių gretose pradėjo alytiškiai Giedrius Štreimikis, Nerijus Kavaliauskas, Vaidotas Rutkauskas, Mindaugas Strauka, Darius Cibulskas, Martynas Biržinis, buvęs Lietuvos rinktinės narys Eimantas Poderis bei keletas „legionierių“ iš kitų miestų – Valentin Baranovskij, Ruslanas Blinovas, Ruslanas Kliukoitis ir Aresnij Buinickij. Dabar, žiūrint į tuometinę varžovų komandos sudėtį, galima išvysti ir šiuo metu „Dainavos“ fanams gerai pažįstamus futbolininkus – jaunimo rinktinėse tuo metu rungtyniavusį Mantą Fridriką, pernai „Dainavai“ atstovavusį Paulių Daukšą, Luką Sendžiką ir kiek vėliau prie tuometinės „Dainavos“ prisijungusį ir 2016–aisiais rinktinėje debiutavusį Simoną Paulių.

Rungtynių baigtį nulėmė vienintelis 70–ąją minutę pelnytas A. Buinickio įvartis. Nors FBK „Kauno“ futbolininkai ir turėjo progų pasižymėti, tačiau Giedrius Štreimikis užtikrintai gynė savo vartus. Ši pergalė ypač daug reiškė ištikimiausiems „Dainavos“ gerbėjams, kadangi ji buvo pirmoji, iškovota A lygoje, nuo 2001–ųjų metų.

„Septynis metus rungtyniavome pirmoje lygoje, tad startas A lygoje buvo kaip didelis iššūkis visai komandai. Noras pas mus didelis, tad nemalonu po rungtynių skaityti komentarus, kai žmonės juokiasi, vadina autsaideriais. Tikiuosi, jog ši pergalė duos pasitikėjimo visai komandai. Visgi norėtųsi, jog susitikus pažįstamus ar draugus nereiktų nuleisti akių“, – po pirmosios pergalės kalbėjo Martynas Biržinis.

Dabar galime drąsiai sakyti, kad ši pergalė tikrai suteikė pasitikėjimo visai ekipai, kas lėmė, jog alytiškiams pavyko iškovoti ir daugiau skambių pergalių. Bet apie jas – jau kitą kartą…