image desctription

#DainavosIstorija: Arsenij Buinickij

Šį kartą rubrikoje #DainavosIstorija prisiminsime ne rungtynes, o vieną iš komandos herojų. Alytaus „Dainavoje“ per visą komandos gyvavimą rungtyniavo daug Alytaus futbolui nusipelniusių futbolininkų. Šį kartą dėmesio centre – įvarčių mašina Arsenij Buinickij.

2011 metų sezone Virginijaus Sinkevičiaus vadovaujama „Dainava“ propagavo puolimu pagrįsta žaidimą. Nenuostabu, jog šioje komandoje neprapuolė ir įvarčius vieną po kito mušęs šio straipsnio herojus. A. Buinickij buvo vienintelis tame sezone atėjęs į „Dainavą“ ne iš „Alyčio“ ir „Vidzgirio“.  2010 metų sezone  puolėjas atstovavo antroje pagal pajėgumą šalies lygoje rungtyniaujančiai Jonavos „Lietavai“. Per sezoną LFF I lygoje puolėjas pasižymėjo net 28 kartus ir tapo rezultatyviausiu lygos futbolininku.

„Nebuvo galimybių. Stengėmės ekipą formuoti iš savo miesto futbolininkų, nes Alytuje yra gerai dirbanti Sporto mokykla. Dairiausi į žaidėjus iš Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos, tačiau vidutiniokų mums nereikia“, – paklaustas, kodėl komanda iš svetur pasikvietė tik A. Buinickį, atsakė Virginijus Sinkevičius.

To sezono „Dainava“ nuėjo kiek neįprastu Lietuvos futbolui keliu, o tai suteikė fantastiškas galimybes atsiskleisti jauniems, talentingiems futbolininkams. Labiausiai suteikta galimybe pasinaudojo būtent A. Buinickij. Didžiąją sezono dalį rezultatyviausių futbolininkų sąraše pirmavęs futbolininkas turėjo unikalią galimybę – tapti rezultatyviausiuoju antrą sezoną iš eilės. Ir tai padaryti aukštesnėje lygoje! Deja, sezono pabaigoje apsukas padidinęs Vilniaus „Žalgirio“ puolėjas Deividas Matulevičius paskutiniuose turuose aplenkė „Dainavos“ sirgalių numylėtinį, tačiau 17 įvarčių ir antra vieta rezultatyviausių žaidėjų sąraše – taip pat įspūdingas pasiekimas. Tuo labiau, jog „Dainava“ beveik niekada nebuvo laikoma favorite. Beje, tai buvo vienintelis „Dainavos“ futbolininkas kviestas į Lietuvos B rinktinę.

Žinia, jog žaidėjas komandoje pasiliks ir kitam sezonui pradžiugino kiekvieną Alytaus futbolu besidomintį asmenį. Per vieną su puse sezono puolėjas tapo mėgstamiausiu ekipos futbolininku ištikimiausiems „Dainavos“ sirgaliams.

Deja, tačiau finansinių sunkumų ištikta komanda negalėjo išlaikyti aukščiausiu lygiu žaidžiančio bei įvairių pasiūlymų iš stipresnių klubų sulaukiančio futbolininko. Kad ir kaip nesinorėtų, 2012 metų vasarą atėjo laikas atsisveikinti. Atsisveikinimas sunkus buvo visiems – tiek komandai, tiek fanams, o dar labiau – pačiam Arsenijui.

„Mes manome, kad būtų teisinga ir sąžininga padėkoti žmonėms, kurie tiek daug davė mums per šiuos pusantrų metus, kuriuos mes praleidom „Dainavoje“.  Nuoširdus AČIŪ treneriams, kurie dirbo „Dainavoje“ per tą laiką – Virginijui Sinkevičiui ir Rimvydui Kochanauskui. Linkime sėkmės direktoriui Antanui Makštučiui, komandos administratoriui Rimantui Bačinskui ir kineziterapeutui Gintui Buteikiui, prezidentui Remigijui Abramavičiui. Mes niekada nepamiršim „Dainavos“ sirgalių, kurie leido mums pasijusti jų dalimi, ir kurie visada palaikydavo mus. Išskirtinis AČIŪ „Dzūkų Tankams“ už nuostabų palaikymą tiek namų varžybose tiek išvykoje. Mums jūs GERIAUSI!“, – bendrame atsisveikinimo laiške teigė Arsenij Buinickij ir Valentin Baranovskij.

Tai, jog „Dainava“ Arsenijui liko širdyje, jis įrodė ne kartą. Pavyzdžiui, Alytaus apskrities salės futbolo čempionate atstovaudamas FK „Vidzgiriui“, demonstratyviai nesmūgiavo į ištikimiausių „Dainavos“ sirgalių – „Dzūkų Tankų“ – vartus. Ne kartą, net atstovaudamas kitoms komandoms, po rungtynių priėjo pasišnekėti su tą dieną „Dainavą“ palaikusiais fanais.

Palikęs „Dainavą“ A. Buinickij rungtyniavo Panevėžio „Ekrane“, estų Talino „Levadia“ klube, įvairiose Islandijos komandose ir galiausiai – LFF I lygoje rungtyniaujančiame „Vilniaus Vytyje“. Verta pastebėti, jog puolėjas dažniausiai yra kviečiamas į Lietuvos salės futbolo rinktinę.

Nors tolimesnė futbolininko karjera, greičiausiai, nesusiklostė taip kaip norėjo pats Arsenijus, tačiau vietos „Dainavoje“ ir sirgalių širdyse jam visada atsiras!