image desctription

DFK „Dainavos“ pasiruošimas sezonui įgauna pagreitį

Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ praėjusią savaitę pradėjo pasiruošimą artėjančioms Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos pirmenybėms. Alytaus futbolo federacijos stadione prakaitą lieja dalis praėjusiais metais „Dainavai“ padėjusių alytiškių, tačiau tarp jų netrūksta ir daug naujų veidų.

Su komanda šiuo metu sportuoja dvi dešimtys sportininkų, kurių didžioji dalis – į peržiūrą atvykę futbolininkai iš užsienio. Tarp klubo trenerį ir vadovus įtikinti bandančių legionierių galima išvysti ir pažįstamų veidų – peržiūroje dalyvauja senegalietis Mouhamed Camara, „Dainavai“ atstovavęs 2014 metų sezone. Aukščiausioje šalies lygoje saugas aikštėje pasirodė 12 kartų ir įvarčiais nepasižymėjo.

Stebėdamas futbolininkų pasirodymą treniruotėse ir draugiškose rungtynėse komandos vyriausias treneris Donatas Vencevičius atsirinks legionierius, su kuriais bus siekiama pasirašyti sutartis.

DFK „Dainavos“ peržiūroje nuo pat pirmųjų treniruočių prakaitą lieja ir alytiškis vartininkas Martynas Matijoška. Pastaruosius metus M. Matijoška praleido Kipre. Palikęs „Dainavą“ vartų sargas legionieriaus karjerą pradėjo Larnakos „Alki Oroklini“ komandoje, prieš tai žaidusioje vos 4-ame divizione. Martynas su „Alki Oroklini“ pakilo iki 2-osios pagal pajėgumą lygos. Ją laimėję Larnakos futbolininkai pateko į aukščiausiąją lygą.

Su komanda naujajam sezonui jau rengiasi ir praėjusiame sezone „Dainavoje“ rungtyniavę Lukas Baranauskas ir Renaldas Stankevičius. Jau artimiausiu metu prie treniruočių proceso prisijungs Linas Savastas, Mindaugas Strauka, talentingiausi SRC ir FA „Dainavos“ auklėtiniai bei kiti lietuviai futbolininkai, atvyksiantys į klubo peržiūrą.

Artimiausias jėgų išbandymas 2018-aisiais numatomas su Lietuvoje pralaimėjimo dar nepatyrusiais Suvalkų „Wigry“ futbolininkais. Draugiškos rungtynės turėtų įvykti vasario 10 dieną Alytuje.