image desctription

Pirmosiose kontrolinėse rungtynėse – pralaimėjimas svečiams iš Lenkijos

Vasario 10 dieną, šeštadienį, Alytaus DFK „Dainavos“ futbolininkai sužaidė pirmąsias kontrolines rungtynes besirengiant 2018 metų sezono Pirmos lygos pirmenybėms. Alytaus apskrities futbolo federacijos stadione rezultatu 1:3 pranašesni buvo svečiai iš Lenkijos – Suvalkų „Wigry“ futbolininkai.

Susitikimas prasidėjo aukštu tempu – jau 4-ąją minutę proga pasižymėti baudinio metu neišnaudojo vienas iš Alytaus DFK „Dainavos“ peržiūroje dalyvaujančių puolėjų iš Japonijos. Neilgai trukus, veiksmas persikėlė į kitą aikštės pusę.

12-ąją minutę suklydus „Dainavos“ gynėjams, svečiai puikiai pasinaudojo atsivėrusia spraga ir, nuginklavę Alytaus ekipos vartus gynusį Martyną Matijošką, įsiveržė į priekį. Jau kitoje atakoje Suvalkų „Wigry“ futbolininkai turėjo galimybę padvigubinti rezultatą, tačiau pavojingas smūgis iš baudos aikštelės prieigų tikslo nepasiekė.

Žaidimui kiek aprimus, Donato Vencevičiaus auklėtiniai pradėjo dažniau valdyti kamuolį ir 17 rungtynių minutę kėlė pirmąjį kampinį, kuris didesnio pavojaus varžovų vartininkui nesukėlė.

Visgi ir antroje kėlinio pusėje kamuolį dažniau kontroliuoti pavyko Suvalkų „Wigry“ futbolininkams. Surengę keletą pavojingų atakų svečiai sugebėjo antrą kartą pasiųsti kamuolį į dainaviečių vartus. Rungtynių teisėjai įžvelgė varžovų pražangą ir įvarčio neužskaitė.

Svečiai iš Lenkijos savo tikslą pasiekė ir rezultatą padvigubino 42-ąją mačo minutę, kai po „Dainavos“ vartininko klaidos baudos aikštelėje sugebėjo perimti bei , nors gynėjas Benas Spietinis dar ir mėgino taisyti padėtį, tiksliai nukreipti kamuolį į šeimininkų vartus.

Antrasis rungtynių kėlinys prasidėjo aktyviu Alytaus „Dainavos“ žaidimu. Svečių vartininką puikiais smūgiais patikrino alytiškis Mindaugas Strauka, kauniečiai Tomas Bučma ir Matas Gavrilovas bei klubo peržiūroje dalyvaujantys užsieniečiai.

Sušvelninti rezultatą DFK „Dainavai“ pavyko tik 80-ąją minutę, kuomet peržiūroje dalyvaujantis puolėjas iš Ukrainos Dmitrij Zaicev sėkmingai sužaidė vienas prieš vieną ir perkėlė kamuolį per „Wigry“ vartų sargą.

Iki mačo pabaigos likus 5 minutėms alytiškiai dar turėjo progą išlyginti rezultatą, tačiau ja nepasinaudojo ir, pritrūkę koncentracijos, paskutinės atakos metu buvo priversti dar kartą traukti kamuolį iš vartų tinklo. Galutinis teisėjo švilpukas užfiksavo svečių ekipos pergalę rezultatu 3:1.

Šiose rungtynėse „Dainavos“ gretose trūko rungtyniauti kol kas negalinčių Lino Savasto ir Luko Baranausko.

DFK „Dainavos“ klubo peržiūroje dalyvauja 4 futbolininkai iš Anglijos, 3 – iš Japonijos, 2 – iš Prancūzijos ir Ukrainos, po vieną – iš Baltarusijos, Brazilijos, Senegalo ir Portugalijos. Jų ateitis paaiškės artimiausiomis savaitėmis.

Kitas kontrolines rungtynes Donato Vencevičiaus treniruojama DFK „Dainava“ žais kitą šeštadienį, Marijampolėje, su A lygos kovoms besiruošiančia „Jonavos“ ekipa.