image desctription

Pirmos lygos pirmenybėse dalyvaus 15 klubų

2018-ųjų metų Pirmos lygos sezone dalyvaus 15 komandų. Tai paaiškėjo po pirmadienį Vilniuje vykusio Lietuvos futbolo federacijos vykdomojo komiteto posėdžio.

Jo metu nuspręsta, kad pirmenybėse galės dalyvauti prieš tai licencijos negavę Klaipėdos „Koralo“ (infrastruktūros kriterijai) bei FC „Kupiškio“ (teisiniai ir sporto kriterijai) klubai. Prie jų taip pat prisijungė ir Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) ekipa.

Kupiškio ekipa praėjusiais metais nedalyvavo net II lygos pirmenybėse, o šiemet iš karto gavo šansą rungtyniauti antroje pagal pajėgumą šalies lygoje.

Jau anksčiau licencijas gavo dar 12 ekipų – Alytaus „Dainava”, Vilniaus „Vytis”, Gargždų „Banga”, „Pakruojis”, Telšių „Džiugas”, Utenos „Utenis”, Kėdainių „Nevėžis”, „Šilutė”, „Panevėžys”, „Žalgiris B”, „Stumbras B” ir „Trakai B”.

Posėdyje taip pat paaiškėjo ir pirmųjų turų tvarkaraštis. Donato Vencevičiaus treniruojami Alytaus „Dainavos“ futbolininkai sezoną pradės trejomis rungtynėmis namuose. Pirmosios jų – kovo 25 dieną, kuomet dainaviečiai Alytaus Dainavos pagr. mokyklos dirbtinės dangos aikštėje priims lygos debiutantę – „Kupiškio“ ekipą. Rungtynių pradžia – 14 valandą.

Visą Alytaus „Dainavos“ rungtynių tvarkaraštį rasite – ČIA.