image desctription

DFK „Dainava“ sukirto rankomis su trimis futbolininkais

Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ ir toliau intensyviai pluša ruošdamiesi artėjančiam LFF I lygos sezonui. Reprezentacinei Alytaus miesto komandai į savo gretas pavyko prisivilioti tris praėjusį sezoną aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje rungtyniavusius futbolininkus – sutartis su klubu pasirašė Benas Spietinis, Artūras Rocys ir Tomas Bučma.

22 metų gimtadienį vasario mėnesį atšventęs Benas Spietinis praėjusiais metais rungtyniavo „Jonavos“ komandoje. Sezono pradžioje tvirtu startinės sudėties žaidėju buvęs gynėjas vėliau prarado trenerių pasitikėjimą ir dažniau rungtyniavo dublerių komandoje. Perspektyvusis gynėjas praėjusiais metais buvo kviečiamas ir į Lietuvos U–21 rinktinę. Pergalingose rungtynėse prieš Latvijos bendraamžius B. Spietinis aikštėje praleido visas 90 minučių. Per dar visai neseniai prasidėjusią profesionalaus futbolininko karjerą jonavietis taip pat rungtyniavo NFA, Gargždų „Bangos“ ir Utenos „Utenio“ komandose. Tuo metu pastarosios dvi ekipos rungtyniavo aukščiausioje šalies lygoje.

„Prieš sezoną buvau sulaukęs daug Pirmos lygos komandų pasiūlymų, bet pagrindinis dalykas dėl ko prisijungiau prie „Dainavos“ yra tas, kad šią komandą treniruos Donatas Vencevičius. Kai sulaukiau trenerio skambučio apie kitus pasiūlymus net negalvojau, kadangi su treneriu esame pažįstami iš „Jonavos“ ekipos. Su šiuo treneriu labai malonu dirbti ir, manau, kad šį sezoną kartu galime daug nuveikti“, – sprendimo persikelti į Alytų priežąstis komentavo komandos naujokas B. Spietinis.

„Jonavos“ ekipoje praėjusį sezoną rungtyniavo ir su „Dainava“ sutartį pasirašęs 23 metų saugas Artūras Rocys. Centro saugo ir gynėjo pozicijoje galintis rungtyniauti futbolininkas praėjusį sezoną A lygoje aikštėje pasirodė 12 kartų, o sezono pabaigoje beveik visose rungtynėse dažniausiai pasirodydavo nuo pirmųjų susitikimo minučių. Jonavietis nuo mažens rungtyniavo tik gimtajame mieste ir oficialių rungtynių atstovaujant kito miesto ekipai nėra sužaidęs.

Visą futbolininko karjerą gimtajame mieste praleidęs futbolininkas tikisi, jog LFF I lyga „Dainavai“ – tik laikina stotelė.

„Jau per pirmas treniruotes komanda paliko gerą įspūdį. Puikiai dirba tiek žaidėjai, tiek treneriai, tiek administracija. Manau, visi supranta, ko čia susirinkom. Mano nuomone, Alytus turi visas galimybes sugrįžti į stipriausią šalies lygą“, – pirmaisiais įspūdžiais dalinosi A. Rocys.

Trečiasis „Dainavos“ naujokas Tomas Bučma į Alytų atvyksta iš Kauno, kur praėjusį sezoną rungtyniavo „Kauno Žalgirio“ komandoje. 19 rungtynių aukščiausioje šalies lygoje praėjusiame sezone sužaidęs 24 metų saugas įvarčiais nepasižymėjo.

Donato Vencevičiaus auklėtiniai Pirmos lygos sezoną pradės jau kitą savaitgalį. Kovo 25 dieną, 14 valandą, dainaviečiai namuose priims lygos debiutantus – „Kupiškio“ futbolininkus.