image desctription

„Dainavos“ brazilas Victor Hugo: „Galime kovoti dėl aukščiausių vietų“

Alytaus DFK „Dainavos“ legionierius iš Brazilijos Victor Hugo prie komandos prisijungė vasarį ir jau spėjo apšilti kojas. Puolėjas Pirmoje lygoje pasižymėjo dviem įvarčiais ir tiki, jog tai tik pradžia. V.Hugo pasidalino mintimis apie savo karjerą, Lietuvos futbolo lygį ir sezono tikslus.

Visų pirma, kas paskatino vaikystėje pasirinkti futbolą, kada pirmą kartą užsidėjai futbolo batelius?
Nuo pat vaikystės viena pagrindinių mano gimtadienių dovanų buvo futbolo kamuolys. Dar būdamas vaikas kiekvieną dieną kieme žaisdavau futbolą. Nuo šešerių metų pradėjau treniruotis. Nemanau, jog aš pasirinkau futbolą. Futbolas pasirinko mane, kadangi gimiau su didele aistra mano širdyje.

Kaip klostėsi futbolininko karjera prieš atvykstant į Alytų?
Kaip ir dauguma brazilų, visų pirma pradėjau žaisti salės futbolą. Sulaukus 14 metų pradėjau žaisti lauko futbolą. Per savo karjerą rungtyniavau Brazilijos, Portugalijos, JAV ir Bolivijos klubuose. Ir štai – mano pirmoji patirtis Lietuvoje.

Pamėgink palyginti futbolą Lietuvoje ir kitose šalyse, kuriose teko rungtyniauti. Kaip apskritai vertintum Pirmos lygos pirmenybių lygį?
Čia, Lietuvoje, futbolas yra kiek kitoks, nors ir rungtyniauja labai daug talentingų ir gerų futbolininkų. Pats žaidimas yra kiek intensyvesnis, daug fizikės kovos. Dėl šios priežasties sprendimus reikia priimti labai greitai, negalima per ilgai užsibūti su kamuoliu. Amerikoje viskas kiek kitaip. Žaidimas yra daug techniškesnis, ne tiek daug fizinės kovos, todėl futbolininkas turi daug daugiau erdvės su kamuoliu.

Į Dzūkiją atvykai vasarį. Kokį įspūdį tuomet paliko šis miestas? Kaip dabar jautiesi Alytuje?
Alytus – labai gražus miestas. Nors tai ir nedidelis miestas, bet tai yra nuostabi vieta gyventi. Alytaus ramybė mane labai žavi. Šiuo metu čia jaučiuosi labai gerai.

Daugelis lietuvių gerais žodžiais atsiliepia apie Alytaus miesto centrinį stadioną. Ar jau teko jame lankytis?
Nors dar neteko lankytis daugelyje Lietuvos stadionų, tačiau jau dabar manau, kad mūsų stadionas yra vienas iš geriausių šalyje. Stadionas įrengtas puikiai, vieta – tiesiog įspūdinga. Negaliu sulaukti, kuomet pradėsime jame žaisti. Tikiuosi, jog centriniame stadione kartu su fanais atšvęsime ne vieną įvartį!

Pirmoje lygoje jau sužaidėte ketverias rungtynes ir rikuojatės antroje turnyro lentelės vietoje. Kaip vertini tokį ekipos pasirodymą?
Pirmenybes pradėjome labai gerai. Galima sakyti, jog galėjome iškovoti keturias pergales iš keturių, kadangi pirmosiose rungtynėse paleidome pergalę paskutinėmis minutėmis. Neabejoju, jog pirmuosius du taškus praradome dėl startinio jaudulio. Tačiau mūsų komanda labai stipri ir pasitikinti savimi, tad tikiu, jog galime kovoti dėl pačių aukščiausių vietų šiame sezone.

Ką, tavo manymu, „Dainavos“ žaidime dar reikėtų pagerinti?
Mes visuomet turime ką gerinti. Mano manymu, labiausiai turėtumėme dirbti ties agresyvumu aikštėje, sukurti daugiau progų pelnyti įvarčiams, pagerinti realizaciją. Kuo daugiau progų komanda turi pasižymėti – tuo daugiau pelno įvarčių. Paprasta.

Kaip klostosi treniruočių procesas? Kokia atmosfera komandoje iškovojus tris pergales paeiliui?
Atmosfera komandoje – puiki. Matau, jog komanda kiekvieną dieną tampame vis vieningesni. Lietuviai futbolininkai mus priėmė labai šiltai, o tai – mums, legionieriams, labai svarbu. Tokiame kolektyve galime daug paprasčiau prisitaikyti prie lietuviškojo futbolo.

Kadangi sezonas jau įsibėgėjęs, greičiausiai turi išsikėlęs tikslus tiek sau, tiek komandai. Kokie jie?
Komandos pagrindinis tikslas yra tapti pirmenybių nugalėtojais ir aš tikiu, jog su šia komanda, atsižvelgiant į tai, kaip rungtyniaujame, galime tai pasiekti. Tačiau, visų pirma, kiekvieną kartą reikėtų susikoncentruoti į artėjančias rungtynes. Atsidavimas kiekviename mače yra viso mūsų tikslo pamatas. Pats, kaip puolėjas, labiausiai tikiuosi pelnyti kuo daugiau įvarčių ir tapti vienu geriausių lygos puolėjų. Tai įmanoma tik įdėjus labai daug darbo ir padedant komandos draugams.

Alytaus komanda yra viena iš nedaugelio Lietuvoje, kuri turi aktyvius fanus. Kaip tai veikia tavo žaidimą?
Praeityje man teko rungtyniauti prieš labai daug fanų. Tiek savo komandos, tiek varžovų. Tad galiu pasakyti, jog sirgaliai lemia labai daug. Mūsų fanai mums yra labai svarbūs, jie motyvuoja kiekvieną minutę, padeda atrasti jėgų net tada, kai esame labai pavargę. Taip pat jie sudaro spaudimą ir oponentų komandai. „Dzūkų tankus“ matau kaip mūsų 12–ąjį žaidėją, kadangi net išvykos rungtynėse mes jaučiamės kaip namuose. Tai tikrai suteikia mums pasitikėjimo.

Pabaigai, galbūt norėtum kažką pasakyti visiems Alytaus „Dainavos“ sirgaliams?
Noriu pasakyti, jog esu labai laimingas ir didžiuojuosi vilkėdamas „Dainavos“ marškinėlius. Tikiuosi, jog fanai į kiekvienas rungtynes rinksis vis gausiau ir taip padės mums sugrįžti į Lietuvos futbolo elitą. Kartu mes esame stipresni!

Artimiausias rungtynes Alytaus „Dainava“ žais jau rytoj, 17 valandą, kai Dainavos pagr. mokyklos stadione priims lygos autsaiderius – Klaipėdos „Koralo“ futbolininkus. Įėjimas nemokamas.

ATEIKITE PALAIKYTI SAVO MIESTO KOMANDOS!