image desctription

Emanuelis Puzakinas: „Atmosfera komandoje – fantastiška”

Aštuoniolikmečiui Emanueliui Puzakinui Alytaus „Dainava“, kaip ir daugeliui alytiškių, yra pirmasis profesionalus futbolo klubas. Šį sezoną gynėjas tapo tikru trenerių atradimu ir aikštėje pasirodė visose šešiose Pirmos lygos rungtynėse. Jaunasis alytiškis papasakojo apie karjeros pradžią, kaip pavyksta derinti sportą su mokslais, treniruočių procesą ir savo ateities tikslus.

Emanueli, kada nusprendei susieti savo ateitį su futbolu?
Futbolą pradėjau sportuoti pirmoje klasėje. Pirmasis treneris buvo Petras Simanavičius, pas jį sportavau beveik 10 metų.

Šiais metais prisijungei prie Dzūkijos futbolo klubo „Dainava“. Papasakok, kaip tai įvyko?
Treneris Donatas Vencevičius norėjo matyti komandoje keletą Futbolo akademijos „Dainava“ žaidėjų. Tuomet pradėjau treniruotis su komanda, padariau įspūdį ir, galiausiai, žaidžiu čia.

Esi vienas jauniausių dainaviečių. Kaip pavyko užsitarnauti vietą startinėje sudėtyje?
Manau, kad vietą startinėje sudėtyje padėjo užsitarnauti didelis noras ir pastangos, kurį rodžiau draugiškose priešsezoninėse rungtynėse.

Su kuriais komandos žaidėjais sutari geriausiai?
Atmosfera komandos viduje – fantastiška, sutariu su visais, tad išskirti kažkurį vieną būtų labai sudėtinga.

Esi dar labai jaunas, po metų baigsi mokyklą. Kokia tavo dienotvarkė? Ar nesunku derinti mokslus, laisvalaikį ir futbolą?
Dienotvarkė gana paprasta. Apie 14 valandą grįžtu iš mokyklos, valandėlę atsipučiu, tuomet važiuoju į treniruotę. Iš tiesų, futbolą ir mokslus derinti sekasi puikiai, mokomuosius dalykus įsisavinu greitai. Žaidžiant futbolą draugams ir kitoms patinkančioms veikloms laiko beveik nelieka.

Ar planuoji sieti savo ateitį su futbolu ir siekti tolimesnės karjeros?
Taip, visada smagu dirbti mylimą darbą ir už tai gauti atlygį. O kaip bus – pamatysime.

Įvardink savo kaip žaidėjo stipriąsias ir silpnąsias vietas.
Manau, jog stiprioji pusė – gynyba. Daugiau padirbėti reikėtų kuriant pavojingas atakas.

Ko norėtum palinkėti Alytaus „Dainavos“ komandos sirgaliams?
Futbolo sirgaliams norėčiau palinkėti, jog jų palaikymas neišblėstų, kad jie ir toliau taip aktyviai mus palaikytų kiekvienose rungtynėse. Toks didelis palaikymas nuolat motyvuoja žaisti geriau ir atiduoti visas jėgas. Tik su fanų palaikymu mes galingi!