image desctription

Alytaus DFK „Dainavą“ sustiprino du gruzinai

Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ liepos 29 dieną pradės LFF I lygos antrojo rato kovas. Po vasaros pertraukos reprezentacinei miesto komandai kovoti dėl pergalių padės du nauji futbolininkai iš Gruzijos – David Makaradze ir Mindia Shkubuliani.

Saugo ir puolėjo pozicijose galintis rungtyniauti David Makaradze – jau pažįstamas Lietuvos futbolo gerbėjams. Sausio mėnesį 23–ąjį gimtadienį atšventęs gruzinas praėjusį A lygos sezoną pradėjo aukščiausioje šalies lygoje atstovaudamas „Jonavos“ ekipai, kuriai tuo metu vadovavo dabar Alytaus „Dainavą“ treniruojantis Donatas Vencevičius. Jau pirmose oficialiose sezono rungtynėse futbolininkas paliko ryškų pėdsaką Lietuvos futbole – įspūdingu smūgiu nuginklavo Marijampolės „Sūduvos“ vartininką ir padėjo komandai iškovoti tašką prieš būsimus Lietuvos čempionus. „Jonavos“ ekipoje futbolininkas aikštėje pasirodė 14 kartų, pasižymėjo dviem įvarčiais ir užsidirbo vieną geltoną kortelę. Vasarą palikęs Lietuvą D. Makaradze grįžo į gimtinę, kur prisijungė prie antroje pagal pajėgumą lygoje rungtyniaujančios Tbilisio „Norchi Dinamo“ komandos ir jai atstovavo iki persikėlimo į Alytų.

„Dar tik savaitę esu Alytuje, tad labai daug pasakyti apie miestą būtų sunku. Tačiau noriu pabrėžti tai, jog komanda sudaryta iš labai gerų vaikinų, kurie turi rimtų ambicijų. Tikiuosi, jog mums viskas pavyks“, – ruošiantis antrajai sezono pusei kalbėjo D. Makaradze.

21–erių metų gynėjas Mindia Shkubuliani į Alytų taip pat atvyksta iš gimtosios Gruzijos. Kairiojo krašto gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis futbolininkas prieš persikeliant į „Dainavą“ rungtyniavo Sagarejo „Gareji“ ir šiemet į aukščiausią šalies lygą iškopusioje Bolnisio „Sioni“ komandoje.

Alytaus futbolo gerbėjai turėjo galimybę komandą papildysiančius žaidėjus išvysti ir aikštėje – draugiškose rungtynėse prieš Suvalkų „Wigry“ ekipą abu futbolininkai pasirodė ant vejos ir paliko teigiamą įspūdį komandos treneriui ir vadovams.

Primename, jog dar prieš vasaros pertrauką komanda atsisveikino su klubo vidines taisykles pažeidusiu legionieriumi iš Prancūzijos Eba Moudio Ebosse Timba, daugiausiai dublerių komandoje rungtyniavusiu japonu Asahi Watanabe ir dėl šeimyninių aplinkybių Alytų palikusiu ukrainiečiu Dmyto Zaitsev.

Po artimiausių draugiškų rungtynių – liepos 20 dieną Alytuje prieš „Kauno Žalgirį“ ir liepos 27 dieną Jonavoje prieš vietos klubą – dainaviečius turėtų papildyti dar keli peržiūrose išmėginti futbolininkai.