image desctription

Antrąją sezono dalį „Dainava“ pradėjo lygiosiomis Trakuose

Alytaus DFK „Dainava“ po vasaros pertraukos sugrįžo į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygos pirmenybes. Dainavečiai antrąją sezono dalį pradėjo išvyka pas „Trakų“ dublerius. Iš šios komandos per vidurvasarį į gimtojo Alytaus ekipą grįžo Ignas Baranauskas ir Martynas Vasiliauskas. DFK „Dainavoje“ buvo ir daugiau naujų veidų.

Naujokų netrūko ir tarp trakiškių, kurių startiniame vienuoliktuke rungtynes pradėjo neseniai prie ekipos prisijungęs alytiškis Povilas Kalimavičius, taip pat žaidė Dzūkijos sostinės futbolo auklėtiniai Ernestas Stočkūnas ir Augustas Valukonis.

Startinėje DFK „Dainavos“ sudėtyje pirmą kartą oficialiose rungtynėse išvydome legionierių iš Gruzijos David Makaradze, o įvarčiais pasižymėjo iš pirmosios sezono pusės Alytuje likęs kolumbietis Sebastien Vasquez (3 ir 22 min.). Po šio legionieriaus įvarčių dainaviškiai pirmavo 2:0. Deja, išsaugoti pranašumo nepavyko, „Trakų“ dubleriai rezultatą išlygino, o rungtynės baigėsi 2:2.

I. Baranausko oficialus debiutas DFK „Dainavos“ gretose baigėsi pašalinimu. Po konflikto su buvusiu komandos draugu E. Stočkūnu 80 min. Ignui buvo parodyta raudona kortelė, o dainaviškiai rungtynes turėjo baigti žaisdami mažumoje.

Per likusį laiką priešininkų gretose įvarčiu galva po kampinio pasižymėjo už „Trakus“ pirmas rungtynes sužaidęs P. Kalimavičius.

Alytaus komandoje taip pat debiutavo gruzinas Mindia Škubuliani ir ukrainietis Vitaliy Kudryk.

Tai buvo 4-osios dzūkų lygiosios, su 7 pergalėm, 3 pralaimėjimais ir 25 taškais DFK „Dainava“ LFF I lygos turnyro lentelėje – 5-a.

Lemiamą sezono dalį dainaviečiai pradėjo su A lygos dubleriais, o panašią priešpriešą tęs ir kitame ture.

Artimiausias rungtynes Alytaus stadione DFK „Dainava“ rugpjūčio 2 d., ketvirtadienį, 18 val. 30 min. žais su dar vienais aukščiausios šalies futbolo lygos klubo – Kauno „Stumbro“ – dubleriais.