image desctription

„Dainava“ rungtynių pabaigoje palaužė „Žalgirio“ dublerius

Penktadienį Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ Pirmos lygos 17 turo rungtynėse namuose priėmė svečius iš sostinės – Vilniaus „Žalgirio B“ futbolininkus. Po įtemptos kovos dainaviečiai įveikė vilniečius minimaliu rezultatu 1:0. Pergalingu įvarčiu DFK „Dainavos“ gretose debiutavo legionierius iš Ukrainos Vitaliy Kudryk.

Pirmame kėlinyje abi komandos demonstravo apylygę kovą, o rezultatyvių situacijų nė viena ekipa nesusikūrė.

Pirmoje rungtynių dalyje bene labiausiai įsiminė situacija, kai žalgiriečių saugas Tomas Klaudijus Tamašauskas po žaidybinės situacijos atsidūrė ant vejos ir savo jėgomis pakilti nesugebėjo. Žaidėjas iš aikštės buvo išneštas ant neštuvų ir išvežtas į ligoninę.

Antrajame kėlinyje kamuolio kontrolę į savo pusę perėmė šeimininkai Alytaus „Dainavos“ futbolininkai. Tačiau dažnos alytiškių atakos baigdavosi sėkmingu „Žalgirio B“ vartininko Armanto Vitkausko ar gynėjų grandies žaidimu.

Visgi 81 minutę spraga žalgiriečių gynyboje pasinaudojo „Dainavos“ legionierius iš Ukrainos Vitaliy Kudryk, apėjęs kelis „Žalgirio B“ gynėjus ir pergudravęs vilniečių vartininką išvedė dainaviečius į priekį – 1:0!

Per likusį rungtynių laiką alytiškiai sukūrė dar keletą pavojingų atakų prie svečių vartų, tačiau galutinis teisėjo švilpukas užfiksavo „Dainavos“ pergalę.

Po 9-osios sezono pergalės dainaviečiai su 32 taškais bent laikinai pakilo į trečiąją Pirmos lygos turnyro lentelės vietą. Lygos lyderiais išlieka Gargždų „Bangos“ ir „Panevėžio“ ekipos, turo rungtynes žaisiančios šį savaitgalį.

Artimiausias rungtynes Alytaus DFK „Dainava“ žais rugpjūčio 26 d., kitą sekmadienį, kuomet išvykoje susitikus su lygos autsaideriu Klaipėdos „Koralu“.

DFK „Dainava“ sudėtis: M. Matijoška, I. Baranauskas, B. Spietinis, L. Savastas, T. Bučma, D. Makaradze, T. Vitukynas (72′ M. Shkubuliani), M. Vasiliauskas (78′ A. Žigas), O. Lukošiūnas, R. Banevičius, V. Kudryk.

FOTOGALERIJA

PIRMAS KĖLINYS

ANTRAS KĖLINYS