image desctription

Alytaus DFK „Dainava“ – LFF Taurės pusfinalyje!

Paskutinę vasaros dieną Donato Vencevičiaus auklėtinių laukė kol kas svarbiausios sezono rungtynės ir vizitas į Gargždus. Alytaus „Dainavai“ LFF taurės ketvirtfinalio etapo burtai lėmė Gargždų „Bangos“ iššūkį. Po itin sėkmingo pirmojo kėlinio ir dviejų kolumbiečio Sebastian Vasquez įvarčių, alytiškiai iškovojo pergalę 2:1 ir pirmą kartą nuo klubo atkūrimo pateko į Taurės pusfinalį!

Pirmoji rungtynių pusė priklausė dainaviečiams – 23 minutę Alytaus „Dainavos“ saugas Sebastian Vasquez pasinaudojo „Bangos“ gynėjų klaidomis ir išvedė alytiškius į priekį.

Kiek vėliau po susidūrimo su varžovu aikštės viduryje sukniubo „Dainavos“ legionierius iš Sakartvelo David Makaradze. Savo jėgomis pakilti nebegalėjęs saugas patyrė peties traumą ir buvo nugabentas į Gargždų ligoninę. Futbolininko traumos sunkumas paaiškės artimiausiomis dienomis.

Dainaviečiai ir toliau tęsė dominavimą šeimininkų aikštės pusėje ir pirmojo kėlinio pabaigoje surengė dar vieną pavojingą ataką, padvigubinusią alytiškių persvarą. Kapitono Lino Savasto, ukrainiečio Vitaliy Kudryk ir vėl atakos smaigalyje atsidūrusio Sebastian Vasquez kombinacija liko neperprantama Gargždų „Bangos“ futbolininkams – 2:0!

Kur kas aktyviau antrajame kėlinyje rungtyniavusi Gargždų „Banga” intrigą sugrąžino 61 minutę, kai baudos aikštelėje nugriovus šeimininkų puolėja Karolį Urbaitį į „Dainavos“ vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurį realizavo Valdas Pocevičius – 2:1.

Sušvelninę persvarą, gargždiškiai nenurimo ir toliau bandė išlyginti mačo rezultatą, tačiau visos šeimininkų atakos baigdavosi Alytaus „Dainavos“ gynėjų spąstuose.

Artėjant kėlinio pabaigai komandos apsikeitė pavojingais epizodais, tačiau rungtynių rezultatas nepasikeitė ir bilietą į „SHARP“ LFF taurės pusfinalį iškovojo Alytaus „Dainava“!

Pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos rugsėjo 15-16 dienomis. Alytiškių varžovas ir rungtynių vieta paaiškės antradienį.

Gargždų FK „Koralas“ – Alytaus DFK „Dainava“ 1:2 (0:2)
Gargždų miesto stadionas, 300 žiūrovų
Teisėjai: E. Gaigalas, V. Gerasimov, T. Domarkas
Įvarčiai: 23′ ir 44′ S. Vasquez (Dainava); 61′ (11 m.b.) V. Pocevičius (Banga)
DFK „Dainava” sudėtis: M. Matijoška, L. Savastas, O. Lukošiūnas, T. Bučma, T. Vitukynas (66′ P. Golubickas), B. Spietinis, I. Baranauskas, M. Vasiliauskas, D. Makaradze (34′ M. Shkubuliani), S. Vasquez, V. Kudryk.

RUNGTYNĖS