image desctription

Iš rinktinės stovyklos sugrįžęs R. Banevičius: „Tikiuosi, jog sunkus darbas atsipirks aikštėje“

Lietuvos vaikinų U–19 futbolo rinktinė rugsėjo pradžioje dalyvavo tarptautiniame V. Granatkino turnyre Rusijoje. Šalies futbolininkai turnyre užėmė ketvirtąją vietą, o svarbų vaidmenį komandoje vaidino ir „Dainavos“ saugas Renatas Banevičius.

Jaunieji Lietuvos talentai į stovyklą Birštone susirinko rugpjūčio 26 dieną. Po keturių dienų jų laukė kelionė į Sankt Peterburgą ir rungtynės prieš Moldovos, Armėnijos bei Rusijos rinktines. Turnyro metu puikią formą demonstravę lietuviai laimėjo visas tris grupės rungtynes: 1:0 prieš Armėniją, 2:0 prieš Rusiją ir 2:0 prieš Moldovą. Trys pergalės grupių etape lėmė, jog pusfinalyje lietuviams teko turkų barjeras. Jaunių pasaulio čempionate žaidę Turkijos futbolininkai tik po labai atkaklių rungtynių, minimaliu rezultatu 1:0 palaužė bendraamžius iš Lietuvos.

„Turkija – labai smagi komanda. Daug pasako ir faktas, jog jie dalyvavo mūsų amžiaus pasaulio čempionate. Labai apmaudu dėl šių rungtynių, kadangi turėjome realią galimybę patekti į finalą“, – apie pralaimėtas rungtynes nedaugžodžiavo R. Banevičius.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos lietuvių laukė grupių etape nugalėti rusai. Mačas Sankt Peterburge, per kurį buvo pašalinti net trys žaidėjai, baigėsi 2:0 Rusijos naudai.

„Dalyvaujant šiame turnyre teko žaisti įvairiose pozicijose. Tris rungtynes pradėjau startinėje sudėtyje, o kitose kilau nuo atsarginių suolelio. Apibendrinant, tai buvo puiki patirtis. Viskas paliko labai gerą įspūdį – tiek turnyras ir jo organizacija, tiek treniruočių ir rungtynių aikštės. Manau, jog įgavau dar daugiau patirties, taip pat pamačiau savo stipriąsias ir silpnąsias puses. Dirbsiu dar labiau. Dabar visos mintys – tik apie artėjantį sekmadienį“, – grįžęs į Lietuvą savo mintimis pasidalino futbolininkas.

Šį sekmadienį „Dainavos“ futbolininkų laukia neabejotinai svarbiausias šių metų mūšis – LFF Taurės pusfinalis prieš Kauno „Stumbrą“. Ketvirtfinalyje įveikę Gargždų „Bangos“ futbolininkus, dainaviečiai pirmą kartą klubo istorijoje pateko į Taurės turnyro pusfinalį.

„Manau, jog mažai kas tikėjo, kad galime taip toli nueiti. Smagu, jog mes tai padarėme, tačiau dar svarbiau nepamiršti, jog turime galimybę eiti dar toliau. Komandos nusiteikimas puikus, treniruočių metu sunkiai dirbame ir tikiuosi, jog tai atsipirks aikštelėje. Viso sezono metu iš fanų jaučiame puikų palaikymą, o už tai galima ypatingai padėkoti „Dzūkų Tankams“. Nuo mažens klausydavau jų dainų, tad dabar, esant aikštėje, tai dar labiau motyvuoja. Jauniems futbolininkams tai palieka labai didelį įspūdį. Kaip supratote, palaikymas mums labai svarbus, tad tikiuosi, jog sekmadienį stadione pasieksime šio sezono lankomumo rekordą!“, – apie artėjančias rungtynes kalbėjo saugas.

Pusfinalio dvikova įvyks jau sekmadienį, 13 valandą. Tą dieną visi keliai ves tik į Alytaus miesto centrinį stadioną. „Dainavai“ reikia JŪSŲ palaikymo!