image desctription

Toliau nepralaiminti Alytaus „Dainava“ patiesė ir NFA ekipą

Antradienį Alytaus DFK „Dainava“ namuose priėmė svečius iš laikinosios sostinės – Nacionalinės futbolo akademijos futbolininkus. Jaunieji šalies talentai lengvai nepasidavė ir patampė Alytaus miesto stadione susirinkusių žiūrovų nervus. Ketvirtąją pergalę iš eilės dainaviečiai iškovojo vieninteliu įvarčiu 72 minutę.

Tik 11-ąją Pirmos lygos turnyro lentelės vietą užimantys Kauno NFA futbolininkai pergalės lengvai atiduoti neketino. Nuo pat pirmųjų susitikimo minučių į klampų žaidimą dainaviečius įvėlę svečiai, sėkmingai tvarkėsi savo aikštės pusėje. Visi alytiškių bandymai pasižymėti baigdavosi ties kampinio gairele.

Supratę, kad lengva nebus, antrąjį dvikovos kėlinį Donato Vencevičiaus auklėtiniai pradėjo kiek aktyviau. Visas rungtynes kamuolio kontrolę valdę dainaviečiai ėmė kurti vis pavojingesnes atakas prie NFA vartų. Alytaus „Dainavos“ sirgalių laimei 72 minutę pavyko pergudrauti Kauno ekipos gynėjus. Vienos iš atakų metu komandos kapitono Lino Savasto į baudos aikštelę siųstas kamuolys pasiekė kolumbietį Sebastian Vasquez, kuris jį sėkmingai perkėlė per varžovų vartininką ir lyg ant lėkštutės paserviravo ukrainiečiui Vitaliy Kudryk. Puolėjui neliko nieko kito kaip tik palydėti kamuolį į NFA vartus ir išvesti „Dainavą“ į priekį – 1:0!

Tai buvo vienintelis susitikimo įvartis, atnešęs dainaviečiams jau ketvirtąją pergalę iš eilės. Iš viso DFK „Dainava“ nepralaimi jau 9-ose rungtynėse iš eilės. Savo sąskaitoje turėdami 41 tašką alytiškiai kartu su Kėdainių „Nevėžiu“ dalinasi trečiąją poziciją.

Po 12-osios sezono pergalės Alytaus „Dainavos“ laukia dvi išvykos. Jau šį šeštadienį dainaviečiai Utenoje stos į kovą prieš „Utenio“ vienuolikę, o spalio 7 dieną išvykoje priims ir „Pakruojo“ egzaminą. Artimiausios rungtynės Alytuje – spalio 10 dieną su Kėdainių „Nevėžiu“.

Alytaus „Dainava“ – Kauno NFA 1:0 (0:0)
Alytaus miesto stadionas, 450 žiūrovų
Teisėjai: R. Adžgauskas, D. Norkus, J. Valatka
Įvarčiai: 72′ V. Kudryk (Dainava)

DFK „Dainava” sudėtis: M. Matijoška, I. Baranauskas, B. Spietinis, L. Savastas, R. Banevičius, T. Vitukynas, V. Kudryk, S. Vasquez, M. Vasiliauskas, O. Lukošiūnas, P. Golubickas.
Atsarginiai: D. Mirijauskas, H. Biekša, A. Žigas, A. Marčiukaitis, E. Puzakinas, M. Gargasas, L. Marcinkevičius, G. Zabita.


RUNGTYNĖS