image desctription

3-ias turas. Viršuje vietos mažai

Tenka konstatuoti, kad po trečiojo turo pirmenybėse neliko komandos, kuri nebūtų praradusi taškų. Du iš trijų buvusių lyderių pralaimėjo, o Gargždų „Banga” sužaidė lygiosiomis. Tad nenuostabu, kad turnyrinėje lentelėje tampa ankšta ir karšta.

Trečiadienis, 04.03, 18:00, Kaunas, NFA stadionas, 42 žiūrovai.
Kauno „Stumbras B” – „Vilnius” 3:2 (0:1)
Įvarčiai: Y.Kondratiuk 67’, D.Slambekov 84’, H.Šidlauskas (į sav. vartus) 90+3’ – P.Malinauskas 25’, I.Kružikas 59’.

Paskutinės antrojo turo rungtynės (jos sužaistos vėliau, tad aprašymą „prijungėme“ prie trečio turo) vyko tarsi geras detektyvas su netikėta, dramatiška, o kai kam ir labai skaudžia atomazga. Apylygis pirmasis kėlinys, kiek aštresnis svečių žaidimas, įvartis pelnytas po standartinės situacijos – kažkokios „audros“ niekas nežadėjo. Juolab ir po pertraukos aktyviau žaidė„Vilnius“. Kai Ignas Kružikas antrą kartą privertė kapituliuoti šeimininkų vartininką, pasirodė, kad rungtynės gal ir baigtos…

Kai treneris išleidžia žaidėją po keitimo ir pastarasis įmuša įvartį, sakome , kad treneris „pataikė“ arba „turi nuojautą“. O po šio susitikimo kyla minčių, kad Kauno „Stumbro B“ trenerių štabas galėtų užsiimti kokia nors mediumų ar ateities spėjimo veikla. Spręskite patys: 64-ąją minutę atliekamas dvigubas keitimas, aikštėje pasirodžiusiam Yehor Kondratiuk prireikia 3 minučių įmušti įvarčiui. Kartu su juo išleistas kovon Demiyat Slambekov rezultatą lygina 84-ąją. Tą pačią, laimingą „Stumbrui B“ 84-ją minutę, į žaliąją veją žengia Elvinas Navickas. Ir ką jūs manote? Būtent jis jau per pridėtą laiką „skersuoja“ į varžovų baudos aikštelę, o ten nesėkmingai sužaidęs svečių žaidėjas siunčia kamuolį į savus vartus. Vieniems – džiaugsmas, kitiems – apmaudas, o tokio keitimų efektyvumo rodiklio asmeniškai nesu matęs.

Penktadienis, 04.05, 18:00, Kėdainių miesto stadionas, 100 žiūrovų.
Kėdainių „Nevėžis” – „Kupiškis” 5:1 (3:0)
Įvarčiai: A.Gėgžna 12’ ir 42‘, M.Vasiliauskas 36’, J.Kazura (į sav. vartus) 57’, T.Amalas 59‘ – D.Kuzmin 72’.

Žiūrint šių rungtynių santrauką, neapleido keistas jausmas – tarsi jau būtum kažkur kažką panašaus matęs. Bjaurokas, tiesą sakant, jausmas …

Daug nesiplečiant – šeimininkai „suvalgė“ svečių komandos gynybą tarsi alkanas šuo dešrelę – „makt“ ir nebėra. Trys įvarčiai pirmame kėlinyje, dar pora – antrame. O jei būtų kiek tikslesni realizuojant progas, „Nevėžio“ futbolininkai galėjo laimėti ir dviženkliu rezultatu. Tiesa, „Kupiškio“ atstovai randa ir teigiamų tokio pasirodymo pusių: „rezultatas skaudus, tačiau pamokos, kurias gavome leis dar sparčiau judėti pirmyn, rungtynės su tokio lygio varžovais leidžia mūsų klubui nusibrėžti aiškias augimo gaires.“ (citata iš klubo FB paskyros). Gairės gairėmis, o rungtynių momentus galite pažiūrėti socialinio tinklo „Facebook“ FK „Nevėžis“ paskyroje. Ir pasidaryti išvadas patys.

Penktadienis, 04.05, 19:00, Vilnius, LFF stadionas, 250 žiūrovų.
„Vilniaus Vytis” – Alytaus DFK „Dainava” 2:3 (0:2)
Įvarčiai: E.Andriušis 58‘, V.Kudryk 87’ – K.Silich 11’, M.Vasiliauskas 24’, L.Balanta 90+1‘.

Tuo tarpu Vilniuje aikštės šeimininkų vaidmenyje buvę „Vilniaus Vyčio” futbolininkai aktyviai pradėjo rungtynes, neišnaudojo savo momento ir … boksininkų terminais kalbant, jau pirmo kėlinio viduryje atsidūrė giliam „nokdaune”, praleisdami du skaudžius alytiškių smūgius. Didelių pastangų dėka vilniečiai „grįžo” į rungtynes, o kai likus kelioms minutėms Vitaliy Kudryk išlygino rezultatą, atrodė, kad blogiausia šeimininkams – praeityje. Bet per pridėtą laiką kolumbietis Jose Luis Balanta , pademonstravęs kažką panašaus į sambą su kamuoliu, gražiu smūgiu atnešė pirmąją pergalę sezone „Dainavai” ir privertė šėlti vėl gausiai susirinkusią „Dzūkų tankų” ir jų draugų minią. Antros „Dainavos” rungtynės ir antra dramatiška pabaiga! Praktiškas patarimas jautresniems alytiškių sirgaliams – eidami į „Dainavos“ rungtynės pasirūpinkite raminamaisiais, tikriausiai, prireiks.

Penktadienis, 04.05, 19:00, Kaunas, NFA stadionas, 97 žiūrovai.
Kauno „Hegelmann Litauen” – FA„Šiauliai” 0:5 (0:3)
Įvarčiai: D. Konikas 2‘ (11 m.), 12‘ ir 55‘, D.Petravičius 18‘ ir 65‘.

Galima buvo prognozuoti, kad Kauno komandos lauks rimtas išbandymas, bet viskas pasirodė dar kebliau. Praktiškai pirmoji svečių ataka pasibaigė baudiniu, kurį užtikrintai realizavo Donatas Konikas. Tuo šeimininkų nemalonumai nesibaigė. Aštrios „Šiaulių” atakos plėšė į skutelius „Hegelmann Litauen” gynybą, o dar du greiti įvarčiai jau pirmojo kėlinio viduryje galutinai nulėmė rungtynių baigtį. Šeimininkų pastangos įmušti bent vieną įvartį buvo nesėkmingos, tuo tarpu šiauliečiai dar dukart baudė varžovus antrame kėlinyje. D. Koniko „hatrikas” ir D. Petravičiaus „dublis” – visos komandos gero žaidimo vaisiai.

„Šiauliai” šiomis rungtynėmis patvirtino specialistų nuomonę, jog lygoje atsiranda rimta jėga. Be abejo, tą reikės įrodyti ir kitose rungtynėse.

Šeštadienis, 04.06, 13:00, Vilnius, LFF stadionas, 50 žiūrovų.
Vilniaus „Žalgiris B” – Kretingos „Minija” 0:1 (0:0)
Įvartis: D.Surblys 52’.

Pirmąją pergalę sezone iškovojo ir Kretingos „Minija”. Pergalė tuo vertingesnė, kad pasiekta išvykoje, Vilniuje. „Miniją” treniruojantis Valdas Trakys pabrėžė psichologinę pergalės svarbą. „Sunkios, kovingos rungtynės, kokių ir laukėme. Žalgiriečiai gal kiek daugiau kontroliavo kamuolį, ypač pirmame kėlinyje, tačiau žaidėme laikydamiesi savų užduočių ir pasiekėme savo tikslą. Mano nuomone, sukūrėme daugiau aštresnių momentų. Įvartį įmušėme po standartinės padėties, smagu, kad darbas treniruotėse atsiperka. Nekantriai lauksime pirmųjų rungtynių namų aikštėje, joms rimtai ruošiamės ir laukiame kretingiškių miesto stadione” – optimistiškai kalbėjo treneris.

„Žalgiris B” komandoje išvydome ir kelis pagrindinės komandos žaidėjus: D. Šimkus,  S. Urbys ir T. Pukhovas žaidė pirmąjį kėlinį, M. Adili – visas rungtynes. Deja, kol kas tai apčiuopiamų rezultatų neatneša, sezono startas „Žalgirio” dubleriams – labai sunkus.

Šeštadienis, 04.06, 14:00, Telšiai,  „VšĮ Telšių futbolo ateitis“ stadionas, 350 žiūrovų .
Telšių „Džiugas” – Mažeikių „Atmosfera” 6:0 (4:0)
Įvarčiai: D. Arlauskis 3‘, A.Lipskis 6‘, M.Papšys 29‘, 53‘ ir 62‘,  ir 55‘, E.Vainoras 36‘.

Telšių dirbtinės dangos stadione jau prieš rungtynes jautėsi šventinė atmosfera. Ir to „kaltininkai“ – abiejų komandų sirgaliai, gausiai užpildę vietas stadione bei garsiai palaikę saviškius rungtynių metu.

Jeigu tribūnose jėgos pasiskirstė daugmaž apylygiai, tai apie įvykius aikštėje to neapsakysi. Šeimininkai nuo pat rungtynių pradžios „griebia jautį už ragų“, per kelias minutes įmuša du įvarčius, kėlinio viduryje – trečią ir „užmuša“ svečių viltis pasiekti teigiamą rezulatą. Šachmatininkų terminais kalbant, didmeistris „pagavo“ jauną, pradedantį mokinį ketvirtu ėjimu („vaikišku matu“). Teliko viena intriga – kiek iš viso bus pelnyta įvarčių rungtynėse. Įdomu pažymėti, kad visus 6 įvarčius telšiškiams pelnė patyrę žaidėjai, o Marius Papšys, pasižymėjęs tris kartus, iš karto šoktelėjo į lygos rezultatyviausių žaidėjų tarpą.

Jaunai Mažeikių komandai teko nuryti karčią sutriuškinimo piliulę, tačiau treneris Evaldas Razulis patikino, kad išvadas komanda padarys.

Šeštadienis, 04.06, 18:00, Širvintų miesto stadionas, 80 žiūrovų.
Vilniaus „Riteriai B” – Gargždų „Banga” 0:0

Šių rungtynių rezultatas, visų pirma, turėtų būti apmaudus svečiams. „Riteriai B” turėjo rimtų problemų su sudėtimi, ant atsarginių suolo liko tik vienas vartininkas A. Likša, tuo tarpu jo kolega Vincentas Šarkauskas vartininko pirštines turėjo padėti šalin ir visas rungtynes žaidė aikštės žaidėju. Tokiomis palankiomis aplinkybėmis svečiai nesugebėjo pasinaudoti. Pirmame kėlinyje „Banga” žaidė blankokai, antrame – aktyviau, bet svarbiausio dalyko – pelnyti bent vieną įvartį gargždiškiams nepavyko. Pirmojo lygos istorijoje įmušto įvarčio Širvintų stadione teks dar  palaukti.

Sekmadienis, 04.07, 13:00, Kaunas, NFA stadionas, 150 žiūrovų.
Kauno „Stumbras B” –„Pakruojis” 0:0

Įvarčiais žiūrovų nelepino ir sekmadienį Kaune susitikusios komandos. Pirmajame kėlinyje aštresnius momentus, sukurtus abiejų komandų, buvo galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Antrasis kėlinys buvo kiek gyvesnis, pradžioje energingiau žaidė „Pakruojis”, bet rungtynių pabaigoje iniciatyvą perėmė šeimininkai. Kartą, po A.Borodino atlikto baudos smūgio, kamuolys atsitrenkė į svečių vartų virpstą. Visgi, lygiosios – turbūt logiškiausia šio susitikimo baigtis.

Sekmadienis, 04.07, 16:00, Vilnius, Fabijoniškių gimnazijos stadionas, 350 žiūrovų.
„Vilnius” – „Jonava” 0:2 (0:1)
Įvarčiai: P.Osauskas 18’, L.Valvonis (į savo vartus) 63’.

Pirmąsias rungtynes namuose sužaidė ir „Vilnius”. Nepaisant puikaus oro ir gausiai susirinkusių žiūrovų, pirmosios pergalės vilniečiams teks dar palūkėti. Paulius Osauskas pirmajame kėlinyje puikiai susiorientavo varžovų baudos aikštelėje, išvesdamas savo komandą į priekį ir pelnydamas jau trečiąjį įvartį pirmenybėse. „Vilnius” stengėsi pakeisti rungtynių eigą, po pertraukos žaidė aktyviai, bet antrose iš eilės rungtynėse muša į savuosius vartus – šį kartą nelaimė ištiko Luką Valvonį . Igoris Morinas  po susitikimo nedaugžodžiavo: „Rungtynės parodė, jog priekyje momentų sukurti mokame ir galime, tačiau reikia juos realizuoti. Nepaisant pralaimėjimo, trenerių štabo ir žaidėjų vardu ypatingai noriu padėkoti žiūrovams. Smagu, kad jie atėjo”.

Naglis Miknevičius/Pirmalyga.lt