image desctription

6-as turas. Grumtynės dėl sosto tęsiasi

Kiek pabjuręs oras vargu ar atvėsins Pirmos lygos kovų įkarštį. Lentelėje – ankšta kaip viešajame transporte „piko“ metu, tik atsipalaiduok, užsižiopsok – kaip mat tave aplenks ir matysi tik priekyje esančių nugaras. Šeštadienį ir sekmadienį komandos aiškinsis tarpusavyje santykius 6-jame ture, o kitos savaitės viduryje bus žaidžiamos dar kelios rungtynės, atkeltos iš pirmo turo.

Šeštadienis, 05.04, 14:00, Kupiškio miesto stadionas.

„Kupiškis” – Mažeikių „Atmosfera”

Kupiškyje susitiks dvi iš trijų komandų, nepatyrusių dar pergalės džiaugsmo pirmenybėse. Akivaizdu, kad šeštadienio rungtynės – puiki proga tą ištaisyti. Kupiškėnai pirmą kartą žais savajam stadione, komandos nuotaiką pagerino triuškinama pergalė LFF taurės turnyre. Mažeikiškių „koziriai“ šiose rungtynėse galėtų būti jaunatviška energija ir entuziazmas. Tikėkimės, jų žemaičiai nepritrūks.

Šeštadienis, 05.04, 14:00, Jonavos miesto stadionas.

„Jonava“  – FA„Šiauliai“

Pastaruoju metu kelis kartus „kluptelėjusios“ „Jonavos“ laukia nelengvas išbandymas. Į svečius atvažiuoja rezultatyviausia lygos komanda, kurios gretose „nerimsta“ Donatas Konikas, kol kas pelnęs daugiau įvarčių nei visa „Jonavos“ komanda. Visgi, šiauliečiams viešnagė prie Neries krantų taip pat neturėtų būti lengva. Komandas skiria vos vienas taškas, tad pergalės kaina šiame susitikime – labai didelė.

Šeštadienis, 05.04, 14:00, Kėdainių miesto stadionas.

Kėdainių „Nevėžis” – Kretingos „Minija”

Pastaruoju metu Kėdainių ekipai sunkiai sekasi išnaudoti sukuriamas progas ir mušti įvarčius. Ar ši tendencija tęsis, parodys susitikimas su Kretingos „Minija“. Kol kas vienintelę pergalę žemaičiai pelnė išvykoje, tad atidumo šeimininkai irgi neturėtų pamiršti. Įdomu pažymėti, kad abi komandos mušė po 5 įvarčius žemesnių lygų atstovams LFF taurės turnyre. Bet tarpusavio dvikovoje vargu ar nugriaudės toks įvarčių „fejerverkas“

Šeštadienis, 05.04, 14:00, Vilnius, LFF stadionas.

„Vilniaus Vytis” – Kauno „Hegelmann Litauen”

Kauniečiai vyks į Vilnių turėdami lyderių statusą. Tad LFF stadione laukiame bekompromisės kovos. Įdomu, kad abi komandos dar nėra sužaidę lygiosiomis pirmenybėse – tik pergalės ir pralaimėjimai. Nenustebtume, jeigu pirmosios ekipų lygiosios būtų užfiksuotos šeštadienį. Taurės turnyro susitikimai taip pat turėjo pagerinti ekipų nuotaiką – savo oponentus vilniečiai ir kauniečiai įveikė vienodais rezultatais – 3:1. Tiesa, „Hegelmann Litauen“ varžovas buvo solidesnis ir rungtynės vyko vėliau, tad jėgas kauniečiai bus priversti paskirstyti optimaliai.

Šeštadienis, 05.04, 16:00, Gargždų miesto stadionas.

Gargždų „Banga” – Vilniaus „Žalgiris B”

Šeštadienio programą „uždarys“ susitikimas Gargžduose. „Žalgirio B“ vėl laukia reiklūs egzaminatoriai – vieni iš lyderių, kupini ryžto nuplauti pralaimėjimo Telšiuose kartėlį eiline pergale namuose. Vilniečiams bus sunku, tam kad atsilaikyti, prireiks ir sportinės sėkmės. Kita vertus, „Banga“ kartais „stringa“ klampioje varžovų gynyboje, tai galėtų būti vilties ženklas svečiams. Gargždų komandai šios rungtynės- proga vėl atsidurti lentelės viršuje.

Sekmadienis, 05.05, 13:00, Kaunas, NFA stadionas.

Kauno „Stumbras B” – Vilniaus „Riteriai B”

Tvarkaraščių pokštas – dvi A lygos klubų dublerių komandos susitiks sekančią dieną po pagrindinių ekipų tarpusavio rungtynių. Šeštadienį vyksiančios rungtynės turės įtakos ir abiejų komandų žaidėjų pasirinkimui. Kaip bebūtų, sąlygos abiems oponentams – vienodos, pažiūrėsime, kas geriau susitvarkys su iškilusiais iššūkiais. Turnyrinėje lentelėje komandų pozicijos panašios, tad tikėtina, kad mūsų laukia atkaklios ir kovingos rungtynės.

Sekmadienis, 05.05, 15:00, Pakruojo miesto stadionas.

„Pakruojis” – Alytaus DFK „Dainava”

Pakruojis – dar vienas miestas, pirmą kartą šiemet priimsiantis Pirmąją lygą. Šeimininkai praeitame ture iškovojo pirmąją pergalę, tad norės pratęsti sėkmingą seriją. Norai – norais, bet „Dainava“ – ne pats lengviausias variantas tą padaryti. Kol kas visas rungtynes išvykose žaidžiantys alytiškiai pralaimėjo tik kartą. Pakruojis gali sulaukti ir „Dzūkų tanko“ desanto – tiesa, nežinia, kokio dydžio…

Trečiadienis, 05.08, 18:00, Telšiai, „VšĮ Telšių futbolo ateitis“ stadionas.

Telšių „Džiugas” – „Vilnius”

Vienerios turo rungtynės vyks kitos savaitės viduryje Telšiuose. Susitiks komandos, esančios skirtinguose lentelės poliuose, tad šeimininkų sirgaliai tikėsis tik pergalės. „Džiugas“ kol kas vidutiniškai muša beveik po 2 įvarčius per rungtynes, o „Vilnius“ maždaug tiek ir praleidžia. Tad įvarčių Telšiuose turėtų nestigti. Į domu, ar pavyks pasižymėti rezultatyviausiems komandų žaidėjams – po 3 įvarčius įmušusiems Andriui Lipskiui ir Mariui Papšiui („Džiugas“) ar Ignui Kružikui („Vilnius“).

Trečiadienis, 05.08, 18:00, Vilnius, LFF stadionas (perkeltos 1-o turo rungtynės).

Vilniaus „Žalgiris B” – Kėdainių „Nevėžis”

Savaitės viduryje bus sužaistos ir dvejos atidėtos pirmojo turo rungtynės. Pirmosiose iš jų „Žalgiris B“, kuriam kol kas „namų sienos“ padeda menkai priims „Nevėžį“. Kėdainiečiams tai bus trečios rungtynės per 8 dienas, bet toks ritmas žaidėjams kartais patinka ir tinka. Ypač, jei rungtynės klostosi sėkmingai. O tokia tikimybė nemaža – svečiai vis tik laikytini šių rungtynių favoritais. „Žalgiris B“ naudai galėtų būti ta aplinkybė, kad didelio psichologinio spaudimo nėra- visi supranta, kad ne turnyriniai rezultatai šiai komandai svarbiausia. Bet, reikia pripažinti, kad buvimas turnyrinės lentelės apačioje šiek tiek slegia.

Trečiadienis, 05.08, 19:00, Šiauliai, Gytarių dirbtinės dangos stadionas (perkeltos 1-o turo rungtynės).

FA„Šiauliai“ – Alytaus DFK „Dainava”

Dar vienos rungtynės, keliančios didelį susidomėjimą. Alytaus „Dainava“ pabaigs startinį „vojažą“ išvykose. Šeštose iš eilės rungtynėse svečiuose alytiškiai bandys paspęsti spąstus „Šiauliams“. Tą padaryti bus sunku, bet, turbūt, įmanoma. Kol kas Gytarių dirbtinės dangos stadionas – labai sėkmingas šeimininkams, varžovai čia triuškinami be gailesčio, daug ką pasako ir „Šiaulių“ įvarčių santykis namų rungtynėse (9-0). Kita vertus, būsimieji oponentai analizuoja rungtynes, ruošia priešnuodžius ir, be abejo, turi savų planų …

Šiauliuose vyksiančius įvykius galėsite stebėti transliacijos Pirmos lygos „Facebook“ bei „Youtube“ paskyrose metu.