image desctription

6-as turas. Įvarčių lietus

Šio savaitgalio oras pernelyg nelepino mūsų – buvo žvarboka, o daugelis Lietuvos rajonų sulaukė kritulių – lietaus ar net šlapdribos. Panašu, kad įvarčių sausra negresia ir Pirmos lygos komandoms – visose savaitgalio rungtynėse įvarčių buvo, o kai kuriose- net labai daug!

Šeštadienis, 05.04, 14:00, Kupiškio miesto stadionas, 200 žiūrovų.

„Kupiškis” – Mažeikių „Atmosfera” 3:0 (0:0)

Įvarčiai: R.Song 49‘, Y.Koike 66‘ ir 82‘ (11m).

Atkakliai pirmame kėlinyje kovojusios komandos daug galimybių pelnyti įvarčių neturėjo. Kaip kartais sakoma, tokios rungtynės  dažnai vyksta „iki pirmo įvarčio“. Taip atsitiko ir šįkart, -aikštės šeimininkai antro kėlinio pradžioje išsiveržė priekin ir neleido suabejoti savuoju pranašumu, dar du kartus pasiuntę kamuolį į mažeikiškių vartus. Užtikrinta „Kupiškio“ pergalė lygos pirmenybėse nudžiugino komandos gerbėjus, o mes atkreipsime dėmesį į kupiškėnų pastaruoju metu demonstruojamą rezultatyvumą – per paskutines tris rungtynes  (įskaitant ir LFF taurės susitikimą) įmušta net 13 įvarčių! Vėl pasižymėjo gerą žaidybinę formą demonstruojantis Y.Koike šiose rungtynėse pelnęs „dublį“.

Šeštadienis, 05.04, 14:00, Jonavos miesto stadionas, 120 žiūrovų.

„Jonava“  – FA„Šiauliai“ 1:2 (0:0)

Įvarčiai: F.Vozdroganovas 75‘ – D.Konikas 62‘, K.Petrauskas 89‘.

Kietos kovos netrūko ir Jonavoje. Apie įtampą ir aistras aikštėje byloja 8 geltonos kortelės, parodytos abiejų komandų žaidėjams. Jonaviškiai rungtynių eigoje dėl patirtų traumų buvo priversti pakeisti 2 žaidėjus ir galų gale neatlaikė, lemiamą įvartį praleidę rungtynių pabaigoje. Paradoksalu, bet kol kas namuose Eisvino Utyros auklėtiniai kol kas neiškovojo nei taško, patyrę 2 pralaimėjimus. Afrikos šalyse tokiais atvejais dažnai griebiamasi kokių nors vietinių šamanų ritualų ir burtų, tikėsimės to jonaviškiams neprireiks.

O svečiai, kurių  gretose, kaip jau tampa įprasta, pasižymėjo Donatas Konikas, dar kartą patvirtino savo kovingumą,  ambicijas ir aukštus siekius.

Šeštadienis, 05.04, 14:00, Kėdainių miesto stadionas, 80 žiūrovų.

Kėdainių „Nevėžis” – Kretingos „Minija” 5:0 (2:0)

Įvarčiai: E.Kugys 28‘, R.Lipnevičius 39‘, E.Mickevičius 81‘ ir 89‘, T.Amalas 84‘.

Dažnai pakeiksnojame suklydusius sinoptikus, bet kartais „prašauname“ ir mes. Turo anonse rašėme, kad Kėdainiuose menkai tikėtinas didelis rezultatyvumas, o atsakydamas į tai „Nevėžis“ sudrasko „Minijos“ gynybą į skutelius, įmušdamas penkis kartus ir dar neišnaudojęs kelių gerų galimybių. Įdomu pažymėti, kad tris iš penkių įvarčių šeimininkai įmušė žaisdami mažumoje  – be pirmojo kėlinio pabaigoje raudoną kortelę prieš save išvydusio Deivido Gražio. Atrodo, kėdainiečiams patinka mušti po 5 įvarčius per rungtynes- tą jie daro jau trečią kartą oficialiose rungtynėse šiemet.

Tuo tarpu „Minijai“ rungtynių Kėdainiuose rezultatas turėtų užgauti savimeilę. Šį kartą kretingiškių gynyba savo tvirtumu nedaug kuo skyrėsi nuo kortų namelio, o turėta vieno žaidėjo persvara taip ir liko neišnaudota…

Įdomiausius rungtynių momentus galite peržiūrėti socialinio tinklo „Facebook“ FK„Nevėžis“ paskyroje:

https://www.facebook.com/734321683331837/videos/694406071014694/?epa=SEARCH_BOX

Šeštadienis, 05.04, 14:00, Vilnius, LFF stadionas, 35 žiūrovai.

„Vilniaus Vytis” – Kauno „Hegelmann Litauen” 1:1 (0:0)

Įvarčiai: M.Popiera 73‘ – D.Stulga 90‘ (11m).

Neturėjo labai nuobodžiauti žiūrovai, pasirinkę stebėti „Vilniaus Vyčio“ ir „Hegelmann Litauen“ rungtynes. Svečiai pirmame kėlinyje LFF stadione jautėsi tarsi šeimininkai, bet turėtos persvaros paversti įvarčiais nesugebėjo. Po pertraukos jau vilniečiai, pakoregavę savo žaidimą, sukūrė pavojingų momentų prie „Hegelmann Litauen“ vartų. Vis tiks lemiami smūgiai buvo atlikti jau gerokai perkopus susitikimo ekvatorių. Iš pradžių Matas Popiera tiksliu smūgiu užbaigė komandos draugų pradėtą kombinaciją, pelnydamas pirmąjį savo įvartį sezone. Svečiai rado jėgų lemiamam šturmui ir paskutinę rungtynių minutę uždirbo baudinį, kurį šaltakraujiškai realizavo Donatas Stulga. Įdomu pažymėti, kad per pridėtą laiką kauniečiai surengė dar vieną aštrią ataką, pasibaigusią pražanga prie pat baudos aikštelės linijos ir raudona kortele „Vilniaus Vyčio“ žaidėjui Y.Podo. Tačiau smūgis, galėjęs atnešti dar vieną „Hegelmann Litauen“ pergalę buvo netikslus. Komandos pirmą kartą šiame sezone sužaidė lygiosiomis, o ekipų vyr. treneriai nestokojo optimizmo, kalbėdami apie būsimas kovas.

Rungtynių santrauka:

http://pirmalyga.lt/naujiena/Vilniaus-Vytis-FC-Hegelmann-santrauka/1086

Trenerių komentarai:

http://pirmalyga.lt/naujiena/VMasaitis-Turime-charakteri-galime-sugrizti-i-rungtynes-net-kai-pralaiminejame/1084

http://pirmalyga.lt/naujiena/ALiubinskas-Jei-taip-kovosime-toliau-tasku-bus/1085

Šeštadienis, 05.04, 16:00, Gargždų miesto stadionas, 300 žiūrovų.

Gargždų „Banga” – Vilniaus „Žalgiris B” 5:2 (0:0)

Įvarčiai: A.Bačanskis 48‘, D.Zubauskas 56‘, G.Kruša 64‘, J.Skuodas 89‘, I.Venckus 90+4‘ – L.Žukauskas 75‘, D.Linauskas 83‘.

Jeigu pirmenybių pradžioje Gargždų „Banga“ įvarčiais savus žiūrovus lepino labai taupiai, tarsi vaistininkas pagal receptą- „ne daugiau vieno įvarčio per rungtynes“, tai pastaruoju metu reikalai kiek pasikeitė. Dviems Vilniaus komandoms įmušti 8 įvarčiai. Tiesa, pirmasis rungtynių su „Žalgiris B“ kėlinys baigėsi be įvarčių, nors aikštės šeimininkai kelis kartus buvo arti tikslo, patikrindami vartų konstrukcijų stabilumą. O įvarčių „Pandoros skrynią“ antro kėlinio pradžioje, kaip jau tampa įprasta, atidarė Algimantas Bačanskis. Dar du greiti įvarčiai, atrodytų garantavo „Bangai“ ramų gyvenimą, bet jaunieji vilniečiai „parodė nagučius“, rungtynių pabaigoje sumažinę skirtumą iki minimumo. Vis tik paskutinius žodžius šioje istorijoje tarė gargždiškiai, dviem įspūdingo grožio smūgiais privertę pašokti iš vietų stadione susirinkusius žiūrovus.

Sekmadienis, 05.05, 13:00, Kaunas, NFA stadionas, 28 žiūrovai.

Kauno „Stumbras B” – Vilniaus „Riteriai B” 4:0 (2:0)

Įvarčiai: D.Slambekovas 30‘ ir 90‘, R.Ratkevičius 45‘(į savo vartus), E.Navickas 83‘

„Stumbras B“ su kaupu atsirevanšavo „Riterių“ pamainai už pirmos komandos pralaimėjimą išvakarėse.

Įmušę po 2 įvarčius kiekviename kėlinyje kauniečiai pratęsė sėkmingų pasirodymų seriją Pirmoje lygoje ir šoktelėjo į penktąją turnyrinės lentelės vietą. Išskirtume „dublį“ pelniusį Demijatą Slambekovą, kuris su trimis įvarčiais kol kas- rezultatyviausias „Stumbras B“ ekipoje. Turint omenyje, kad jis žaidžia dažniausiai atraminio saugo pozicijoje, tai – puikus rezultatas. Labai nenustebtume greitu laiku išvydę šį žaidėją ir pagrindinėje „Stumbro“ ekipoje. Pasižymėjo ir Elvinas Navickas, dažniausiai pasirodantis aikštėje po keitimo ir savo veiksmais paprastai gerokai pagyvinantis kauniečių atakas.

O iš „Riterių B“ tikėtasi daugiau.  Komandos sudėtis tikrai ne tokio pajėgumo, kad būtų triuškinama. Tikėsimės, kad problemas išsiaiškins bei ištaisys treneriai, o mes lauksime geresnio ir kovingesnio šios ekipos žaidimo.

Sekmadienis, 05.05, 15:00, Pakruojo miesto stadionas, 220 žiūrovų.

„Pakruojis” – Alytaus DFK „Dainava” 0:5 (0:3)

Įvarčiai: R.Banevičius 6‘(11m), K.Siličius 17‘, L.Savastas 39‘, J.L.Balanta 48‘ ir 49‘

Ir šiose rungtynėse laukta atkaklios kovos, bet viskas pakankamai anksti pakrypo svečių naudai. Tris įvarčius pirmame kėlinyje įmušė žaidėjai, kuriuos drąsiai galima vadinti dabartinės „Dainavos“ lyderiais. Paskutines šeimininkų viltis „kibti į atlapus“ po pertraukos labai greitai išsklaidė kolumbietis Jose Luis Balanta per 2 minutes rezultatą pavertęs nepadoriu. Balanta jau yra pelnęs 5 įvarčius ir kartu su 4 kartus pasižymėjusiu komandos draugu Kirylo Siličiumi yra artimiausi Donato Koniko persekiotojai rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše.

„Pakruojui“ debiutas savajame stadione gerokai apkarto. Proga reabilituotis bus po savaitės, bet tai padaryti nebus lengva – į Pakruojį atvažiuos rezultatyviausia lygos komanda  – „Šiauliai“.