image desctription

7-as turas. Dainaviečiai sugrįžta namo

Pirmos lygos sezonas įsibėgėjo, rungtynės veja rungtynes, o ateinantį savaitgalį mūsų laukia dar viena futbolo „porcija“. Nesvarbių rungtynių nebus – kovos vyksta visuose turnyrinės lentelės aukštuose, o mums nuo to – tik įdomiau!

Penktadienis, 05.10, 18:30, Kupiškio miesto stadionas.

„Kupiškis” – „Vilniaus Vytis“

„Kupiškis“, pajutęs pergalės skonį, bandys dar kartą nustebinti futbolo gerbėjus. Jaukiame stadione šeimininkai priims „Vilniaus Vyčio“ ekipą. Sostinės komandos strategas Algimantas Liubinskas neabejoja, kad jo auklėtinių taškų taupyklė pildysis, jei jauni žaidėjai nepraras aistros žaidimui, stengsi tobulėti. Progą patvirtinti trenerio žodžius vilniečiai turės jau penktadienį. Abejojame, ar bus lengva tą padaryti,-pastaruoju metu „Kupiškis“ žaidžia gana rezultatyviai, komandoje nemažai patyrusių futbolininkų, galinčių skaudžiai nubausti už padarytas klaidas. Kita vertus, kupiškėnų vartai irgi dažnai atsiduria pavojuje, o vyresni žaidėjai gali elementariai nesuskubti paskui energingai žaidžiančius varžovus.

Natūrali Kupiškio stadiono veja- neabejotinai pliusas šeimininkams, vilniečiai kur kas labiau įpratę žaisti ant dirbtinės dangos.

Šeštadienis, 05.11, 14:00, Kretingos miesto stadionas.

Kretingos „Minija” – „Jonava“

Kretingoje susitiksiančioms vienuolikėms šios rungtynės – savotiška proga reabilituotis po ne itin sėkmingų praeitų turų dvikovų. Jonaviškiai patyrė du pralaimėjimus iš eilės ir nusirito į turnyrinės lentelės vidurį, o „Minija“ patyrė košmarišką patirtį Kėdainiuose, praleidusi 5 įvarčius be atsako. Įdomu pastebėti, kad abi šios komandos namų rungtynėse dar nepradžiugino savo sirgalių pergalėmis. Ši aplinkybė, ko gero, kelia nerimą ir prieš šeštadienio rungtynes Kretingos futbolo bendruomenei. Bet – trauktis nėra kur, lentelėje visai greta- konkurentai, o laimėję rungtynes kretingiškiai susilygintų taškais su „Jonava“. Nemanau, kad tokios kaimynystės labai trokšta Eisvino Utyros auklėtiniai. Jie padarys viską, kad taip neatsitiktų.

Šeštadienis, 05.11, 14:00, Gargždų miesto stadionas.

Gargždų „Banga” – Kauno „Hegelmann Litauen”

Abu Gargžduose susitinkantys klubai priklauso elitiniam „13-os surinktų taškų“ klubui ir įsikūrę greta turnyrinėje lentelėje.Tad nieko keisto, kad šios rungtynės sulauks daug dėmesio. „Banga“ namuose kol kas neprarado nei taško, „Hegelmann Litauen“ svečiuose kol kas yra nepralaimėję. Gražūs faktai, bet po šių rungtynių kažkuris iš jų taps istorija. Tradiciškai favoritais laikytume šeimininkus, bet „Hegelmann Litauen“ treniruojantis Vytautas Masaitis po paskutinių rungtynių Vilniuje pabrėžė ir džiaugėsi tuo, kad komanda turi charakterį. Ką gi, šeštadienį kauniečių laukia dar vienas charakterio išbandymas ir iššūkis.

„Oranžiniai“ praeitame ture penkis kartus pasiuntė kamuolį į varžovų vartus, taip kad taikiklius, atrodo, sureguliavo tinkamai.

Rungtynės iš Gargždų bus transliuojamos per „Init“ televiziją, o taip pat – Pirmos lygos „Facebook“ bei „Youtube“ paskyrose.

Sekmadienis, 05.12, 13:00, Kėdainių miesto stadionas.

Kėdainių „Nevėžis” – Telšių „Džiugas”

Rungtynės tarp komandų, pastaruoju metu demonstruojančių gerą žaidimą ir renkančių taškus – abi jos per pastarąsias keturias rungtynes surinko po 10 taškų. Nenuostabu, kad ir vietas užima aukštas. Tiesa, reiktų atkreipti dėmesį į faktą, kad „Džiugas“ dauguma rungtynių yra sužaidęs namuose, vienintelė išvyka į Kauną baigėsi nesėkmingai. Be to, telšiškių gretose sekmadienį nematysime raudoną kortelę praeitame ture išvydusio Mariaus Papšio.

Abi komandos gan solidžiai ginasi, įvarčių daugiau yra įmušę kėdainiečiai (tiesa , jie sužaidę ir vieneriomis rungtynėmis daugiau). Gali būti, kad rungtynių likimą spręs individualus žaidėjų meistriškumas – abejose komandose yra žmonių, gebančių nulemti susitikimų baigtį.

Sekmadienis, 05.12, 14:00, Pakruojo miesto stadionas.

„Pakruojis” – FA „Šiauliai“

Tuo tarpu Pakruojyje susitiks komandos, kurioms tai bus galimybė „atsigriebti“ už neseniai prarastus taškus – abi ekipos , žaisdamos namų aikštėse, pralaimėjo (beje, tam pačiam varžovui – Alytaus „Dainavai“). Daugiau laiko atsigauti turėjo šeimininkai, be to palankesnis faktorius bylojantis jų naudai gali būti natūrali aikštė, šiauliečiai kol kas treniruojasi ant dirbtinės dangos. Visgi, vertinant žaidimo kokybę, „Šiauliai“ kol kas atrodo užtikrinčiau – apie tai byloja ir surinktų taškų skaičius, ir įvarčių skirtumas. Beje, neatmestumėme galimybės, kad šios rungtynės gali pasibaigti ir neišsiaiškinus nugalėtojų, – komandos neblogai pažįstamos, o tokios rungtynės tarp kaimynų dažniausiai būna principinės ir atkaklios.

Sekmadienis, 05.12, 16:00, Vilnius, Fabijoniškių gimnazijos stadionas.

„Vilnius” – „Riteriai B“

Galima sakyti, kad nesėkmių ruože atsidūrė ir komandos, sekmadienį susikausiančios dar viename „Vilniaus derbyje“. Turnyro debiutantai, „Vilniaus“ futbolininkai pralaimėjo dvi paskutines rungtynes, tiesa, minimaliais skirtumais, o „Riteriai B“ paskutinius taškus iškovojo beveik prieš mėnesį. Maža to, „šarvuotieji“ paskutinėse trijose rungtynėse neįmušė nė įvarčio. Komandos yra atsidūrusios žemesnėje turnyrinės lentelės dalyje, o iš ten pakilti dažnai būna itin sunku. Abiejų vienuolikių rezultatams, ko gero, atsiliepia ir ne itin didelis žaidėjų pasirinkimas. Iškritus vienam ar keliems futbolininkams, juos pakeisti lygiaverčiais tampa nemažu iššūkiu trenerių štabams. Kol kas visos rungtynės, vykusios Fabijoniškių gimnazijos stadione, turėjo patikti publikai – buvo kovingos ir atkaklios. Tikėsimės, kad ši tradicija bus pratęsta sekmadienį.

Sekmadienis, 05.12, 16:00, Mažeikių miesto stadionas.

Mažeikių „Atmosfera” – Vilniaus „Žalgiris B”

Ir Mažeikiuose žais kaimynai. Tiesa, toli gražu ne geografine, o turnyrine prasme – abi komandos yra greta viena kitos, tiesa, lentelės apačioje. Nei vieni, nei kiti varžovai kol kas nėra patyrę pergalės džiaugsmo, tad tarpusavio dvikova turėtų būti dar aštresnė. Komandos praleidžia  daug įvarčių, aišku, kad ypatingu rezultatyvumu irgi negali pasigirti. Dažnai jaunimui būna sunku kovoti su labiau patyrusiais varžovais – šįkart priešininkų amžiaus vidurkis turėtų būti panašus. Jei reiktų prognozuoti, nedidelį pranašumą visgi suteiktume šeimininkams – pažįstama aikštė, žiūrovų palaikymas, tolima kelionė varžovams  – šie faktoriai  gali turėti įtakos rungtynių baigčiai.

Pirmadienis, 05.13, 19:00, Alytaus miesto stadionas.

Alytaus DFK „Dainava” – Kauno „Stumbras B”

Vienos turo rungtynės bus žaidžiamos darbo dieną. Alytaus futbolo sirgaliai pagaliau turės progą išvysti savo komandą žaidžiančią namuose. Iš išvykų „Dainava“ parsivežė solidų taškų kraitį, tad turnyro startas alytiškiams nusisekė, o jei dar ne tas netikėtas pralaimėjimas Vilniuje- būtų iš viso idealus. Solidžiai sužaista ir paskutinėse rungtynėse Šiauliuose. Tad šeimininkai bus rungtynių favoritai, bet … nereikia pamiršti, kad „Stumbras B“ turi tik dviems taškais mažiau. Pastarosiose trijose rungtynėse surinkti 7 taškai byloja, kad kauniečiai įsižaidžia. Tiesa, kol kas „Stumbro“ pamainai trūksta stabilumo, bet „nurašyti“ jų ir nenusiteikti rungtynėms jokiu būdu negalima.

Šio susitikimo transliaciją bus galima stebėti Pirmos lygos „Facebook“ bei „Youtube“ paskyrose.