image desctription

Sugrįžimas į miesto stadioną paženklintas nesėkme

Rungtynės Alytuje sutraukė rekordinę šiam Pirmos lygos sezonui auditoriją. Alytiškiai pasiilgo futbolo, o gausiai susirinkę sirgaliai laukė savo komandos pergalės ir dar vieno žingsnio į lyderių gretas. Deja, šiuos planus teko atidėti kitam kartui.

Jau rungtynių pradžia parodė, kad kauniečiai nesiruošia „sėdėti apkasuose“. Kol dainaviečiai bandė prisitaikyti prie „įžūloko“ svečių žaidimo stiliaus, krito pirmasis rungtynių įvartis. Y. Kondratiukas netikėtai prasmuko pro gynėją, į puolėjo smūgį vartininkas sureagavo, bet kamuolys atšoko tiesiai Tanui Petukauskui, kuriam tereikėjo pataikyti iš kelių metrų jau į neginamus vartus.

Po „šalto dušo“ alytiškiai perėmė iniciatyvą, perkėlė žaidimą į varžovų aikštės pusę, kėlė daug kampinių, mušė baudos smūgius, bet „Stumbro B“ gynyba žaidė be klaidų. Maža to, antro kėlinio po pakelto kampinio Alytaus „Dainavą“ pasiuntė į nokdauną, iš kurio alytiškiai taip ir nepakilo.

Kelioms raudonai mėlynųjų progoms pavirsti įvarčiais neleido geras rungtynes sužaidęs Kauno „Stumbro B“ vartininkas.

Dzūkijos futbolo klubui teko pripažinti antrąjį sezono pralaimėjimą, po kurio alytiškiai rikiuojasi penkti.

Artimiausias rungtynes Kimo Roningstado auklėtiniai žais jau artėjantį ketvirtadienį, kuomet Alytaus stadione priims Vilniaus „Žalgirio B“ futbolininkus. Rungtynių pradžia – 19 valandą. Įėjimas nemokamas.